Jedz dobrze - zdrowe i pełnowartościowe posiłki, pij duzo płynów, śpij tyle ile organizm chce - to sa najskuteczniesze sposoby.
Doraźnie zeby zmniejszyć odczuwanie zjazdu - dla mnie zioło jest najlepszym sposobem.
Powiem tak, wale mete dzień w dzień od jakiegoś roku może trochę więcej . Wczoraj o 11 rano wzięłam ostatniego węża. O chwilę przed 24 wziąłem 2x haloperidol. W nocy spałam już chwilę po 24 (codziennie po ćpaniu zasypiam ok 4-5 nad ranem o 10 muszę wstać). Budziłam się co chwilę bo a to duszno , a to jakoś dziwnie mięśnie skręca.. obudziłam się o 10 i nie mogę dojść do siebie. Zamulona jestem strasznie, mięśnie wykręca nadal, zero jakiejkolwiek chęci żeby wstać z łóżka (dobrze że niedziela to do pracy nie trzeba iść). Ogólnie to chyba zrobię podjazd żeby się lepiej poczuć boro wykręcanie mięśni mnie dobija ..
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia
Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.