Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 286 / 5 / 0
śmierdzi wam pot baclofenie?
;)
  • 295 / 5 / 0
mam pytanie czy baclofen moze pomagac na trzęsące sie ręce?
  • 329 / 6 / 0
nie sadze..
  • 286 / 5 / 0
a z czym baclo najlepiej się komponuje w sensie poprawy nastroju?
;)
  • 329 / 6 / 0
Z dxm jest całkiem nieźle jeśli chodzi o euforię.. Właściwie chyba ze wszystkim dobrze się komponuje (no może nie z RC).
  • 142 / 1 / 0
W sensie poprawy nastroju baclo sam w sobie jest dobry : D o ile dobrze pamietam chyba lepiej się po nim czułam [5 tabl] , a na pewno inaczej. No mogło być to placebo ale jednak ćpun placebo od lekkiej fazki odróżni. poza tym baclo idealnie wzmacnia i przedłuża przemiły stan po opio wszelkiego rodzaju. najbardziej polecam go do kody bo w końcu pomaga wydobyć z niej to co w nije najlepsze. Hm lekarze przepisuja baclo zawsze z Zaldiarem lub innym tramadolowym lekiem na ból nerek czy czegos tam i biorac za przykład moją matule to z jej relacji po baclo miała ciarki na tyłku także cos w tym jest. Tyle ze ona nie brała go rekreacyjnie
  • 577 / 12 / 0
Baclo sam podnosi humor ja po intensywnej ledwo przezylem a na drugi dzien smialem sie z byle gowna a nie bylo sie z czego smiac bo ledwo przezylem. Mysle nad zalatwieniem znowu go ale kurwa boje sie bo po nim dostaje swira i zamieniam sie w innego czlowieka.
  • 2518 / 28 / 0
Green Hulk pisze:
nie sadze..
Pomaga, działa dość dobrze na trzęsące się ręce. Mowa oczywiście o dawkach leczniczych. Praktycznie od dziecka trzęsą mi się ręce, raz mocniej, a raz mniej. Ale ogólnie jest tak, że np. nasypanie łyżeczką cukru do kawy w towarzystwie zawsze sprawia mi nie lada problem i wielki dyskomfort psychiczny, bo jakbym się nie starał to i tak część się wysypie.

Bo braniu baclofenu specjalnie sprawdzałem co jakiś czas jak z moimi rękoma. Dawki w granicach 10-20mg brane na uraz kręgosłupa powodowały wyraźną poprawę. Test polegał na tym, że stojąc prosto wyciągałem ręce przed siebie, równolegle do podłogi i spoglądałem na swoje dłonie. O ile drgały to nieznacznie, prawie wcale. Testu z cukrem jednak nie przeprowadzałem, bo brałem to dość krótko terapeutycznie. Szybko pochłonąłem niepełne opakowanie w celach rekreacyjnych %-D

I o dziwo tutaj efekt odwrotny niż w poprzednim przypadku. Ręce trzęsły mi się mocniej niż normalnie. Ogólnie byłem cały naspeedowany, czułem niepokój. Dłonie drżały mi tak, że pewnie poszedł się odlać to przed skończeniem sikania z 3razy bym się spuścił.
  • 286 / 5 / 0
na drugi, 3 dzień po baclo mam zawsze bezsenność z odbicia
;)
  • 577 / 12 / 0
Znowu wjechałem na baclofen :-) Wczorajsza noc to rzyganie. Pierwszy raz po baclo rzygalem
ODPOWIEDZ
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.