Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
61
48%
2.Cos działa
29
23%
3.Słabo działa
15
12%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
12
9%

Liczba głosów: 127

ODPOWIEDZ
  • 578 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: fla »
Johny ja zajadałem tą Kave o której mówisz.
Zważywszy na cenę i ilość to powiem jedno - nie warto.
Jakieś tam działanie można było wyczuć przy dawkach od 5g.
Burial - Archangel (Uppermost Rework)
  • 1530 / 9 / 0
Ja myślałem, żeby hodowac to pod jakimiś lampami czy cos. stworszyć im klimat. Wtedy też pewnie ostateczny produkt mógłby być tańszy. Może kwestia wprawy i nauczenia organizmu do tego też się liczy. Pamiętam, że pierwsze jaranie też było ni jakie, podobnie feta, nie wiej jak alkohol.
Ewentualnie kupować tego dużo i było by taniej. Jednak w naszej kulturze to by pewnei nei przeszło, ale jako takie urozmaicenie do takiego coffe shopu. Oprócz gandy inne takie delikatne wynalazki. Mogło by być ciekawei, chyba ;)
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 120 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: adzik74 »
Może zna ktoś sposób na ekstrakcję?? Mam spore zapasy (stać mnie na zabawę,), działanie fajne ale smak okropny, łatwiej mi się gryzło gałkie.
  • 2129 / 29 / 0
Nie znam metod ekstrakcji, ale picie kavy z zimną wodą daje radę i smak jest całkiem znośny. Zależy też od odmiany kavy. Piłem np. kavę vanuatu z zimnym mlekiem ( kawalaktony rozpuszczają się w tłuszczach ) i nawet się nie skrzywiłem, hehe. Za to gdy piłem " Szefa Dżungli " to każdy łyk był walką z chęcią wymiotowania ;-)
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 120 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: adzik74 »
Osobiście zawsze pieje z mlekiem:)- niedługo zobacze miksy i opisze wrażenia. 1 po owym napoju zwykły papieros mnie powalił na ziemie- ciężko mi było stać:)
  • 2129 / 29 / 0
Osobiście zawsze pieje z mlekiem
Generalnie doradza się by było to mleko kokosowe. Do tego trochę oliwy z oliwek wraz z lecytyną. Nic nie wyciąga lepiej kawalaktonów.
  • 113 / / 0
Nieprzeczytany post autor: mrx »
Niestety nie zdążyłem spróbować kavy przed delegalizacja. Widziałem w internecie kapsułki zawierające kave czy opłaca się je kupić? Jeżeli nie to gdzie mógłbym to dostać? Przy zamówieniu w zagranicznym sklepie jest duże ryzyko przejęcia paczki przez policję?
"Marzę o wolnej Polsce, w której nikt nie sprawdza, czy zupę sobie solę, cukrzę czy dosypuję do niej marihuany. Bo to moja prywatna zupa..."
Janusz Korwin-Mikke kandydat na prezydenta RP
  • 2129 / 29 / 0
Kapsułki oczywiście działają, ale świeżego korzenia nie zastąpi niestety nic. O zamówieniu w sklepie zagranicznym było już napisane wiele. Ja bym nie ryzykował.
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: johnnyP »
adzik wez sie odezwij jakbys mogl. ostatno znalazlem w jakims sklepie internetowym pastylki z kava, zamowie chyba, zobaczymy co za stuff:D
  • 3 / / 0
Nie przechwycą raczej, ale trzeba najlepiej znaleźć kogoś, kto sprowadza takie rzeczy i nie ma problema kava w kapsach też działa dobrze, ale nie tak jak świeży ja dostawę z kapsułek mam z usa i obleci :D
Ostatnio zmieniony 22 stycznia 2010 przez MieCIO, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.