Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 107 / 15 / 2
@mendzinshan Ty no słuchaj, powinno być git. Chociaz odpisuje Ci po czasie to wiesz, ale np teraz jak wracam do tego leku z racji tego, ze mam objawy odstawienne baklofenu bo mi się skonczyl (brany medycznie hehe), to Pramolan pomaga i już nie chce mi się strzelić sobie w łeb
ale fakt faktem, że każdy organizm jest inny blabla
Wyślij mi PMkę, a wyjawię Ci, kogo najlepiej unikać : )
  • 963 / 17 / 0
Lekarz przepisał mi opipramol w dawce 2x1 50mg dziennie na zaburzenia lekowe czy od takiej dawki zaczynać ile dni trzeba czekać na rezultaty?
  • 626 / 121 / 0
@pauleta1987 po dwóch tygodniach, a nawet tygodniu czuć działanie, przeważnie na noc się stosuję.
  • 107 / 15 / 2
@up podbijam, +1
na początku można odczuć niektóre skutki uboczne typu senność, zwiększony apetyt, uczucie ogłupienia i inne pierdu pierdu wymienione w ulotce

trochę off, ale dot. opipramolu; napisałam sms do przychodni bo mam tam zaswiadczenie, miedzyinnymi na opipramol, to ich prosze o 2 opak hydro i 2 opak Pramolanu a oni kurwa zapomnieli wypisac mi Pramolan, o czym dowiaduję się dopiero wykupując receptę w aptece, razem z oddzielną recką na baklo 8)
ja pierdole
w innych przypadkach zdarza się im wypisywać o jedno opakowanie czegos za mało (również żenada), albo narzekać, że zbyt często chcę na coś reckę kurwa x'D
Wyślij mi PMkę, a wyjawię Ci, kogo najlepiej unikać : )
  • 3 / / 0
Kurwa wzielam wieczorem i tak przymulilo ze do tej pory (mamy 12) powieka zamyka oko i nie wiem czy zarzucac teraz pregabe czy czekac az odmuli. Jesli ja czuje ze tak zle z galami to na pewno inni tez zobacza
  • 960 / 176 / 0
Dzisiaj z ciekawości wziąłem 50mg(nigdy tego leku nie brałem).Po godzinie zawroty głowy,ziewanie ale na sen mnie nie wzięło.Ospałość minęła i jestem teraz naspidowany jak cholera.Zrobilem nawet trening gdzie przybierałem się do tego pół roku.Mam dwa opakowania tego cuda może będę stosował 2x50mg aż się skończy.
  • 785 / 16 / 0
Aż tak dobrze działa? * hy
  • 1639 / 1031 / 7
Wątpliwym jest, ażeby taka dawka zadziałała doraźnie, tym bardziej rzekomo później speedując. W przypadku delikwenta uruchomiła się raczej potęga podświadomości, niż substancja czynna.
𝕊𝕥𝕒𝕪 𝕨𝕚𝕝𝕕, 𝕄𝕠𝕠𝕟 𝕔𝕙𝕚𝕝𝕕.. 🌙
  • 960 / 176 / 0
@CATCHaFALL być może ale jaka podświadomość jak o tym leku nie czytałem tak naprawdę nic,jedyne wiem że działa na sigmę.Jednak kolejne dawki niż nie wywołują takiego efektu.Bede brał dodatkowo do duloksetyny ale niczego nie oczekuje.Brakem fluwoksamine i coś z tą sugma musi być bo to jedyny antydepresant który dawał mi taki super nastrój

Scalono — CATCHaFALL

Ogólnie polecam ten lek,zwłaszcza przez 4tyg przy wchodzeniu na jakieś SSRI/SNRI bo niweluje skutki uboczne podczas ładowania leku plus sprawia że życie jest jakieś ciekawsze/barwne + czuć lekko uspokojenie.Polepsza też jakość snu ale sny są mega realistyczne 😃
  • 37 / 3 / 0
Jaki jest mechanizm działania biorąc to z rana? Dostałem od magika 0-0-1 50mg opipramolu jednakże spojrzałem na tą wypiskę i sobie tak myślę - "50? Nie no, bez przesady, wrzucam 100mg" i jestem bardzo zadowolony z pierwszej próby, ale obie wrzuciłem na wieczór, jest sens rozłożyć to 1-0-1? Co do tego że biorę 100mg a nie 50mg to będę musiał to skonsultować z magikiem ale wydaje mi się że all G.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Betel jest używany od co najmniej 4000 lat

Betel to po kofeinie, alkoholu i nikotynie najbardziej popularna używka na świecie. Jest używany od dawna i głęboko zakorzeniony w kulturze Azji. Chociaż żucie betelu wiąże się z zabarwieniem zębów, brak takie zabarwienia nie oznacza, że człowiek betelu nie żuł. Dlatego też stwierdzenie jego użycia w przeszłości wymaga specjalistycznych badań. Taki, jakich podjęli się naukowcy z Tajlandii, Australii i USA.