Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Co najlepiej podbija kodę?
Pieprz
8
5%
Cytrusy
10
6%
Acodin
37
23%
Papieros
27
17%
Muzyka
10
6%
Benzo
44
27%
alkohol
10
6%
Gryzienie tabletek
17
10%

Liczba głosów: 163

Zablokowany
  • 1683 / 126 / 0
mi sie odpala nostalgia jak widze purpurowo-czerwone niebo oswietlane przez zachodzace slonce
kiedys patrzylem na nie i podziwialem jakie piekne, dzis czuje obrzydzenie
  • 585 / 62 / 0
Nieprzeczytany post autor: sidik »
nostalgia i obrzydzenie zarazem?
  • 1509 / 223 / 0
No gdzież obrzydzenie na takie widoki? Chyba, że kojarzą Ci się ze śmiercią ważnej osoby. Albo czymś podobnym. Bo jeśli tylko z kodzeniem/innymi opio czy ogólnie dragami to uważam, że w każdej sytuacji z nimi związanej można dostrzec pozytywny aspekt. Prawda jest taka, że nawet, gdy uczestniczyłam w speedowych imprezach i niekoniecznie za tym przepadałam to wiedziałam, że za kilka godzin, gdy każdy poczuje zwałę to pójdę do apteki po kodeinę. Kolejny przykład: dzisiaj nie zadaję się z pewnym niegdyś dobrym kumplem, głównie dlatego, że wrócił do alkoholu, który go zmiażdżył, a właściwie miażdży cały czas i nie da się już tego znieść, bo z tą osobą nie ma dialogu, ale to z nim kiedyś rozjarałam ognisko za miastem i siedzieliśmy o kilku tanich piwach i metadonie przysypiając. Do tej pory zajebiście pozytywnie kojarzy mi się i to tanie piwsko, i ta okolica.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 648 / 69 / 0
Cześc, mam dylemat. Miałem nie brać kody ale chyba sie nie powstrzymam. Mam resztki hajsu, iść do apteki i sie nagrzac czy zostawić na inną okazje? Kurde do 16 jest apteka nie wiem czy isc...
gdy urodzi mi się syn, nazwę go antek,
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka

Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ ,  MXE X
  • 377 / 42 / 0
Idz co sobie bedziesz zalowal?!
Ja jak lykalem Thio to gryzlem na papke 15-20 tabsow i zapijalem zielonym liptonem.
Potem jak przestalem lykac tabsy i kumpel mial tylko liptonka to smak pigul wrocil, ten mily gorzki smak, mile wspomnienie... 🤣
  • 657 / 93 / 0
to pozastanawiaj się jeszcze z godzinke, problem sam się rozwiąze. albo monetą rzuć, a jak wyjdzie nie idź, rzucaj do skutku :)
Uwaga! Użytkownik KickInTheEye nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 648 / 69 / 0
14 maja 2018KickInTheEye pisze:
to pozastanawiaj się jeszcze z godzinke, problem sam się rozwiąze. albo monetą rzuć, a jak wyjdzie nie idź, rzucaj do skutku :)
Haha wypróbuje to z monetą. Już 5 minut po napisanie tego byłem koło apteki :D
gdy urodzi mi się syn, nazwę go antek,
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka

Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ ,  MXE X
  • 2 / / 0
Za jakąś godzinkę planuje zarzucić 150 kody. Pierwsza koda od dwóch lat, z grejpfrutowym soczkiem powinna miło smakować :)
  • 109 / 2 / 0
To jakaś epidemia czy coś, też się dzisiaj złamałam (co w tym wypadku znaczy: urządziłam sobie wycieczkę po całym mieście i teraz uśmiecham się do obcych ludzi w pociągu).

Intrygujący jest pomysł z mieszaniem tjoko z pastą do zębów.
  • 2 / / 0
Dzisiaj pękłam i mam w plecaku dwie paki tjoko. To będzie pierwsza koda od dwóch lat, mam nadzieję, że będzie milutko smakować z soczkiem grejpfrutowym[emoji39]
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.