Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 83 / 5 / 0
jeszcze takie pytanko dostałem diphergan na odstawienie pragebaliny brał ktoś może coś takiego?
Uwaga! Użytkownik pomarloko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 196 / 16 / 0
22 czerwca 2019blokowiska666 pisze:
21 czerwca 2019ToMashov pisze:
A ja bym miał pytanko tego typu. Czy warto dobić do 300 mg pregaby, czy będzie znacząca różnica pomiędzy 300 a 225 mg ? Lece już z 2 miechy na 225 mg i niby jest spoko, ale wydaję mi się że to jeszcze nie to. Nie wiem czy warto sobie niszczyć bebechy dorzucając więcej i czy nie będzie potem ciężko jak nasze drogi z Pregą sie rozejdą xd
Ja właśnie jestem oficjalnie na 225mg i będę zwiększać do 300 albo więcej jak moja magiczka się zgodzi. :świnia:

Odpowiadając na pytanie, moim zdaniem warto wejść na 300. Z moich experymentów wywnioskowałem, że 300 na śniadanie to najlepsza opcja, 450 to już u mnie naćpanie lekkie.
No ja to 300 mg i już nie ma opcji, że będę podbijał. A podrasowujesz tą terapię jakimiś używkami ? Ja to zjebałem bo po roku przerwy z 200 mg fety poleciało i wiadomo od chuja browarów i nie wiem czy tolerancja mi się na Pregabe wyrobiła czy zepsułem efekt tym niewinnym zajściem xdd
  • 83 / 5 / 0
witajcie będę schodził z dawki 225 do 0 na początku przez 14 dni dawka 150 przez kolejne 14 dni dawka 75 potem co drugi dzień 75 aż do 0 i własnie dostałem coś w razie W jak by wystąpił syndrom odstawienny coś takiego jak diphergan i pytanie czy to dobry lek i czy pomoże w zniwelowaniu syndromu w razie W jak by się pojawił dzięki za odpowiedz
Uwaga! Użytkownik pomarloko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 26 / 0
Muszę wrócić do pregi, mam poważne ataki lękowe. Czy mogę zacząć od 150mg 2xdziennie czy raczej niżej? Nie brałem pregi od miesiaca.
Pozdrawiam!
Paweł
  • 1974 / 524 / 0
Ja dostałem na pierwszy raz 225mg/doba więc myślę, że spoko.
jak nie chcesz nie musisz wpierdalać
:tabletki: :świnia:
  • 375 / 102 / 0
@lufa9999 a nie dasz rady bez? Ja wspomagam się teraz suplementami wyciszającymi układ nerwowy z grupy wit. B oraz L-tryptofanem i izotylem, bo też lęki (chociaż nie brałam pregi na lęki) dokuczają mi jeszcze po odstawieniu. Rewelacji nie ma ale da się funkcjonować. Polecam też trittico brane na noc - pozwala spać, a w wersji o przedłużonym uwalnianiu działa przeciwlękowo następnego dnia. Doraźnie też działa, chociaż słabiej.

A i jeszcze pytanie: czy brałeś ostatnio opiaty, bo coś mi takiego mignęło na forum? U mnie zaprzestanie ich brania zawsze powodowało lęki, więc może jednak uda się przetrzymać te kilka dni dostrojenia się organizmu i obejdzie się bez pregabaliny? Trzymam kciuki, aby obyło się bez <3

Jeśli już musisz wracać ja zaczęłabym od najniższej dawki czyli 75 mg tak ze 2-3 dni i jeśli nie pomoże to zwiększyć do 75-0-75 mg też kilka dni i jeśli nadal będzie słabo to zwiększałabym o te 75mg. Wiadomo, że jak weźmiesz 150-0-150mg to lęki odrazu powinny ustąpić, ale ja bym jednak celowała w jak najniższą dawkę terapeutyczną z wiadomych powodów.
Uwaga! Użytkownik drmjp nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 684 / 26 / 0
Z opio to walczę już kilka miesięcy, biorę dwa razy w tygodniu. Ostatnio przedwczoraj. To nie będzie to. Spróbuje pregi, zobaczymy czy pomoże. Dzięki za rady.
Pozdrawiam!
Paweł
  • 196 / 16 / 0
22 czerwca 2019blokowiska666 pisze:
21 czerwca 2019ToMashov pisze:
A ja bym miał pytanko tego typu. Czy warto dobić do 300 mg pregaby, czy będzie znacząca różnica pomiędzy 300 a 225 mg ? Lece już z 2 miechy na 225 mg i niby jest spoko, ale wydaję mi się że to jeszcze nie to. Nie wiem czy warto sobie niszczyć bebechy dorzucając więcej i czy nie będzie potem ciężko jak nasze drogi z Pregą sie rozejdą xd
Ja właśnie jestem oficjalnie na 225mg i będę zwiększać do 300 albo więcej jak moja magiczka się zgodzi. :świnia:

Odpowiadając na pytanie, moim zdaniem warto wejść na 300. Z moich experymentów wywnioskowałem, że 300 na śniadanie to najlepsza opcja, 450 to już u mnie naćpanie lekkie.
No ja to więcej niż 300 mg już nie podbijam. A łączysz Prege z jakimiś używkami ? Ja to miesiąc temu zboczyłem z trasy i wleciało ok. 200 mg fety i wiadomo do tego od groma browarów i nie wiem czy tolerancja mi się na Pregabe zrobiła czy ten manewr wpłynął na terapię xdd
  • 904 / 182 / 0
@lufa9999 a może jeszcze receptory po benzo (a brałeś spore ilości) nie doszły do siebie? Może warto upregulować GABA A? Nie pamiętam dokładnie ale bacopa monieri, rhodiola roseri czy selank (spray donosowy) podobno świetnie to robią?
Pregaba eliminuje leki przez dekarboksylazę glutaminianu do gaba i tłumi inne neurotransmitery stąd brak lęków. Nie są to drogie suplementy, może warto spróbować?
  • 684 / 26 / 0
Może być że po benzo. Wrzuciłem wieczorem 150 pregi, rano poprawię i zobaczymy. Teraz sobie uświadomiłem że przez ten ostatni miesiąc od odstawienia pregi już coś się działo, jakiś niepokój, depresja itp. Kulminacja była w czwartek. Muszę się pozbierać do kupy bo w przyszłą niedzielę jedziemy na wakacje, a w tym stanie to za chuja nie dam rady. Najwyżej pobiore sobie pregę aż zregeneruje gaba i sobie znowu odstawię.
Po jakim czasie zacznie ta prega działać, po jakim czasie organizm się nią nasyci?
Pozdrawiam!
Paweł
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.

Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.