Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
Czy to magia? To może ja znowu bardziej zdrowotnie do tematu podejde troszku.
Aspekt Pregabaliny w polączeniu z benzo tez mnie bardzo frapował o czym pisałem wcześniej ( ja akurat do tego celu wybralem alpre-dla mnie latwiej dostepna i o wiele mniej rozrywkowa niż klony ). Funkcja pregabaliny jako boostera GAD i Benzo jako PAM-GABA A sprawia że;
-lęki praktycznie znikają ( zwiekszenie ilosci GABA, zmniejszenie Glutaminianu + nasilenie transmisji poprzez wzmocniony jej odbior przez GABAA)
-kortyzol znacznie zmniejsza swoją działalnosć
-hormon wzrostu szaleje:)
-Ośrodek nagrody jest pobudzony X2
Założe się że taki mix kogos bez tolerki uspi od razu, ale kogoś z wyrobionymi receptorami umotywuje i ucieszy:)
Natomiast mix z selektywnym GABAB dziala mniej teraputycznie a bardziej Funowo.
Ażli chodzi o mix GBL i pregabaliny... Nigdy nie próbowałem. Ale powiem tak: Miałem okazje spróbować GHB dwukrotnie (tzn. tak mi powiedziano-analizy chemicznej nie robiem) . bardzo podobne uczucie mialem po spozyciu mixu baclo + preagabalina. Więc mix GBL + Pregabalina wydaje mi sie, jakby to powiedzieć...unnecessary , jak to mawiają starzy indianie.
Ale to ja, raczej sie skłaniam ku terapeutycznym zastosowaniu owych substancji, jednakże szanuje ich własciwosci wyskokowe jak i ludzi którzy do takich celów ich używaja.
Pozdrowka
Baklofen i pregabalina to połączenie nieprzewidywalne (czas ładowania się, ciężko z obiema substancjami wczuć się z dawkowaniem, wzajemna synergia), można zasnąć albo narobić przypału.
Sama pregabalina jest natomiast ŚWIETNYM podkładem do stymulantów. Szczególnie do tynku ze ściany.
Mnie po każdym GABA-wynalazku libido szaleje a raczej jest na stalym wysokim poziomie jak za szkolnych czasów i nie wazne czy to baclo, pregabalina czy nawet alpra. Powiem więce,j nawet po SSRI nie bylo źle. W kazdym razie zawsze większe, kiedy coś "biore"
Ok. najbardziej podbija baclo+pregabalina>baclo>pregabalina.
Jak na ironie alkohol tak nie działa.
Co do stymulantów to moje doświadczenia sprowadzaja sie do Coli, kawy i Phenylpiracetamu. A i tu ciekwaostka: jedynym razem kiedy poczułem fenyla był ten ,w którym dołożyłem 150 mg pregabaliny (100mg fenyla - jestem dosć lichej wagi). Vendor jeden z najprawilniejszych w US i A
Libido Ci szaleje nawet po pregabalinie i alprze? :D
Szacun!
Spróbuj raz GHB/GBL, to zobaczysz, co to znaczy podbite libido w takim razie.
I chyba najlepsza wspomniana przez Ciebie zaleta pregabaliny - lęki znikają w 100%!
mam przepisana mianseryne 40/dobe, zolpi i alpra 0,5 s.os.
Fajnie jest, jak biore alpre, ale z reguly po pierwszym mies zwiekszam dawke do 1mg na dobe. Moze jakies inne benzo, z dluzszym t 0,5? czy moze wlasnie pregabe...
"Rutyna to rzecz zgubna "
Co do benzo, to tak jak z pregabaliną, sam musisz zobaczyć jakie jest najlepsze na Twoje dolegliwości, ale zmiana alpry na inne z dłuższym okresem półtrwania mogłaby być dobrym rozwiązaniem ze względu chociażby na to że zespół abstynencyjny po alprze jest absolutnie koszmarny. Pzdr.
"Rutyna to rzecz zgubna "
A co do reszty moich gabazabawek, to myślę że to kwestia tego że wyrywają mnie z jakiegoś letargu, jakiś lęków (depresji?) ,stanu w głowie gdzie myśle o wszystkim tylko nie o tym, a one zaś sprawiają że w głowie mam tylko prawilne świnie. :yay: (oczywiscie rzeczywistosc sprawia ze siłą rzeczy musze np. ...pracować,ale to też wtedy z lekkoscią mi przychodzi )
Retro: jak wyrwiesz pregabaline od psycha to będziesz moim idolem. Daj znać jak poszło. ( chyba ze idziesz do prywaciarza-wtedy uwierze nawet że desoxyn dostałeś :-D )Ale jakby nie było to polecam, zupełnie inna bajka niż benzo. Tylko nie codziennie. znam takich magików z forum depresyjno-nerwicowego, co wtrząchają 600mg dziennie, maja zero fazy i chetnie by dorzucili bo deprecha im wraca.
Jak chcesz czymś zastąpic tlpd albo ssri na stałe to polecam Afobazol, Selank
Zdaniem mym skromnym, krótkie dzialanie alpry to jedna z jej dwoch najwiekszych zalet-bierzesz kiedy Ci trzeba. Diazepam dla przykladu, wraz z głownymi metabolitami np. oksazepamem to prawie 3 dni ( 3 dni bezustannego agonizowania, rozstrajania, downregulacji GABAA) To tak przykladowo, lorazepam ma ten okres o wiele krotszy (12 h) jadnak to nadal masa czasu w porównaniu do alpry.
Pozdrówka
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
30% Polaków w wieku od 15 do 34 roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami
Krajowe Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom informuje, że dane dotyczące zażywania narkotyków w Polsce przez młodych ludzi są niepokojące. 30% Polaków w wieku od 15. do 34. roku życia przyznaje, że miało kontakt z narkotykami. Kolejne akcje policji pokazują, że problem jest. W dwa dni zatrzymano w sumie 13 osób mających związek z handlem narkotykami.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.