Ugh pisze:Cukier spowalnia wchłanianie. Wiadome.
Co do ekstrakcji: polecam szmatki kuchenne (zazwyczaj wasze mamy maja/mialy powieszone na piekarniku. Ja swego czasu nosilem i wozilem ze soba jedna taka od lat. Moglem z niej doslownie wyciskac lodowaty r-r a paracetamolu 0. Potem wyjmowalem kuleczke parcha, do smieci lub na pamiatke w zaleznosci od dawki xd (podpisane po utwardzeniu ^^), szmatke przemywalem, suszylem i byla spowrotem gotowa do uzycia. Tym razem lezy w Gdansku w domu i czeka na swojego pana hehe.
Polecam ten sposob ekstrakcji - kostki lodu do zimnej wody, w miedzy czasie "rozpierdalanie tabletek w jebany pyl"
A no i filtr jest powtarzalny.
Zalety:
- tani filtr (wielokrotnego uzytku)
- Nie trzeba sie meczyc i czekac az wszystko skapnie
- 0 paracetamolu w otrzymanym r-rze.
- no i porecznosc ; )
Jutro ide po Paramol (mieszkam teraz w UK Yorkshire) i zrobie sobie ekstrakcje DHC z 32 tabletek. Az mi sie zal zrobilo, bo pomyslalem, ze szmatka mi sie nie przyda - a jednak ; d
Pozdrawiam,
M.
Jestem obecnie w Manchesterze i szukam czegos z kodeina na wzor naszego Thiocodinu lub ewentualnie Antidolu do ekstrakcji. Ten Co - codamol jest cos warty? Prosze o szybkie odpowiedzi, bo to to pilna dosyc sprawa.
Pozdro,
Blue.
http://www.chemistdirect.co.uk/co-codam ... 10173.html
Faktycznie jest tak tanio? Oznacza to że za funta i 10p mam 512mg codeiny ?
Czyli jedno (bez tolerki) pożądne porobienie za 1,1F ?
Pozdrawiam
MaxSyntetic pisze:Witam wszystkich!
Jestem obecnie w Manchesterze i szukam czegos z kodeina na wzor naszego Thiocodinu lub ewentualnie Antidolu do ekstrakcji.
Albo nawet gorzej.
MaxSyntetic pisze:strasznie drogi ten Solpadeine Max... Ł6,07 moze dla tego, ze kupowalem w centrum miasta
Dzisiaj to mnie slabo ogolnie poklepalo :wall: prawdopodobnie tolerancja winduje :-/
Mieszkam niedaleko Hulme Park przy Mancunian Way, wiec do Hyde mam spory kawalek, a do centrum rzut beretem (3 minuty i jestem na Deansgate. I szukam taniej apteki w poblizu miejsca mojego pobytu :-D
a tak wgl to sie nudze, bo ciotka z wujem w pracy sa a ja przez kilka godzin od rana do popoludnia siedze sam w domu albo szlajam sie po miescie jak debil i nic nie robie innego :scared:
Co do tego co bardziej się opłaca to sam nie wiedziałem, ale pobawiłem się kalkulatorem. W kosztującej £6.07 paczce Solpadeine Max, 30 tabletek po 12,8 mg w każdej masz łącznie 384 mg kodeiny. 607 pikaczy na 384 mg kody to jest 1,6p za 1 mg kodeiny. Znalazłem na jakiejś e-aptece Solpadeine Max za £4.55, to mimo wszystko - 455:384=1,2p za 1 mg kodeiny. Jak kupisz zwykły Co-Codamol w Bootsie to za £1.75 kupujesz 32 tabletki * 8 mg kodeiny - łącznie 256 mg. 175:256 = 0,7 pensa za miligram kodeiny. Pomijając już wypasione apteki typu Cohens, wybierając coś szeroko dostępnego (czyt. Tesco/Asda/Sainsbury's), gdzie Codamol kosztuje £1.25, za 1 mg kodeiny płacisz pół pensa. Co-Co jest spoko!
MaxSyntetic pisze:Ale w koncu nie wiem czy "Co-dodamol" to nazwa preparatu czy grupy wszystkich lekow z kodeina i parasyfem? :-|
MaxSyntetic pisze:Mieszkam niedaleko Hulme Park przy Mancunian Way
MaxSyntetic pisze: I szukam taniej apteki w poblizu miejsca mojego pobytu :-D
Dobra, do Tameside już Cię nie będę ciągnął, ale jakby Cię zainteresowała wschodnia część miasta, to mogę Ci zrobić mapkę, bo mam ją całkiem nieźle rozpracowaną.
MaxSyntetic pisze:a tak wgl to sie nudze, bo ciotka z wujem w pracy sa a ja przez kilka godzin od rana do popoludnia siedze sam w domu albo szlajam sie po miescie jak debil i nic nie robie innego :scared:
Dillinja pisze:Faktycznie jest tak tanio? Oznacza to że za funta i 10p mam 512mg codeiny ?
Czyli jedno (bez tolerki) pożądne porobienie za 1,1F ?
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.