Syntetyczny opioid, będący jednocześnie agonistą oraz antagonistą receptorów opioidowych.
Więcej informacji: Buprenorfina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 149 / 3 / 0
korpus, a kwasek cytrynowy? chociaż troszeczke. ja tam wjazd czuje, ale jest inny i napewno wydajniej miz buzią. buzią to w sumie niewiadomo czy zaczyna działac czy nie

ps co jakis czas naruszaj gotujaca sie matryce np lyzką i znowu do gotowania
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2013 przez kurt, łącznie zmieniany 1 raz.
ban
  • 71 / / 0
Mam jeszcze jedno pytanie ^^ Zalazłem zużyte plastry spirytem, i wiem że tą metodą można z nich wyciągnąć buprę, jednak nie chodzi mi tutaj o podawanie dożylne. Kumpel mi pisał ale nie do końca jasno,zalałem je spirytem, i ta bupra która w nich jest, będzie w spirycie czy w plastrach? ^^ Czy te plastry po wyciągnięciu z niego mogę spowrotem wrzucic pod język? Czy ten spiryt nalewać do mordy? ; D
  • 953 / 4 / 0
będzie w spirycie.
musisz przekroczyć granicę tylko po to, by pamiętać, gdzie leży.
  • 611 / 16 / 0
Ja zapodaje sobie prawie identyczna metoda bupre, zawsze IV - znam tez ludzi, z tego forum i nie tylko - ktorzy walili przy mnie - w dodatku w przeroznych miksach - nikomu, oprocz sladow po wkluciach nic nie bylo.. Sam tez nie narzekam.
Jeśli Twoj r-r jest calkowicie przezrosczysty - to zle to robisz (ale co tu mozna zrobic zle??)
Przy odparowaniu spirytusu r-r zaczyna robic się białawy,

Btw. kilka stron wczesniej jest napisane jak byk:
NiE DODAJEMY KWASKU! Jakby komus nie chcialo sie klikac wstecz...
Sam się zdziwiłem...

@Petardinio - sorry, ale wymiekam - ja tez czesto nie uzywam przegladarki, ale bez przesady... Jakie 250 stron? Wystarczy max 5-6 stron wczesniej przewertowac - JEST WSZYSTKO, co jest Ci potrzebne, do przerobienia plastrow w wydajny sposob - wg uznania. Wystarczy chwilke poczytac.

@dolcze - a no spirytusem wiadomo, lepiej; ile procentowo jest to lepsze od wody nikt raczej Ci nie powie, no chyba, ze nas okłamie, za dużo perolenia ; ) Wg mojej opinii (mając niejednokrotne porownanie): metoda spirytusowa rozpuszczamy ok. 300-400% wiecej, ale ile - tego tak naprawdę nie wiemy. Wiadomo, że jak dobrze wymoczymy plaster w pirytusie w ciagu parudziesieciu minut wyciagniemy z niego nawet 90%. (Wiem, bo robilem nie raz wtaraki z roznych metod, biorac pod uwage tolerancje i inne czynniki) wlasnie, zeby miec porownanie ;)
Pozdro,
Blue.
Widzę, że normy społeczne zazwyczaj są zbyt ciasne..
  • 350 / 8 / 0
Blue nie ogarniam początku Twojego posta - napisane w FAQ jest wyraźnie (cytaty):
"
:Sposób z wodą:

2. Na np. nabierkę, łyżkę do sosu, nalewamy 10-12 ml wody. Wkładamy tam fragmenty plastra z buprenorfiną oraz dosypujemy kilka ziarenek kwasku cytrynowego.
2. Mieszaninę doprowadzamy do delikatnego wrzenia i gotujemy 2-4 minuty. Im dłużej pogotujemy, tym więcej buprenorfiny uwolni się do roztworu. Należy pilnować aby plaster nie przylegał macierzą do dna, w takim wypadku można go poruszyć np. nożykiem.
3. Wyjmujemy fragmenty plastra. Roztwór powinna być klarowny, mimo to radzę przefiltrować. Gotowe.

"

ja nie używam żadnego spirytusu, a pisałem bo ktoś tam opisywał że mu farfocle często pływają i musi je usuwać a mi właśnie WYCHODZI WSZYSTKO KLAROWNE i wg FAQ tak powinno być Ty znowu mówisz że nie powinno - nie kapuje już nic - za dużo klonów chyba zjadłem.
  • 611 / 16 / 0
I co z tego, że jest napisane w FAQ? Czy wg. Twojej opinii ów FAQ jest wyznacznikiem prawd na temat przerabiania Transteckow do pukania? %-D
Spoko, zawsze mozna się pomylić... Nie można też wierzyć we wszystko, co ludzie piszą ; )
Kwasku nie dodajemy ze względu na to, jak na chłopski rozum wyjasnie;
Buprenorfina sama w sobie w TRANSTECKACH jest w postaci chlorowodorku. Analogicznie; nie wyprzesz kwasem cytrynowem kwasu solnego ; ) Jest po 1. za slaby, po 2. sam z siebie kwas z kwasem nie reaguje.
Inymi słowy po co zamieniac chlorowodorek buprenorfiny w cytrynian - w który i tak nie przereaguje.
To się rozpisałem, a wystarczyłoby abyś wszedł w link wyżej, gdzie jest skład plastra (niepelny) i jest napisane nawet w tytule: Transtec system transdermalny (20, 30, 40 mg) - Chlorowodorek buprenorfiny
Pozdrawiam cieplo,
Blue.
  • 953 / 4 / 0
jak robiłam metodą spirytusową to przy odparowywaniu spirytusu i po dodaniu wody r-r zawsze robił się mlecznobiały, więc nie wiem o jakiej klarowności mówicie ;x
musisz przekroczyć granicę tylko po to, by pamiętać, gdzie leży.
  • 611 / 16 / 0
To jest właśnie ta "klarownosc" - tak ma byc po prostu. Jesli przy odparowaniu spirytusu zalejesz wodą r-r zrobi się właśnie białawy.. przez filterek to i tyle..
  • 350 / 8 / 0
kurde ja tu mówie o "METODZIE WODNEJ" gdzie wogóle nie występuje żaden alkohol w całej operacji.

czyli gotując plaster w wodzie np. 10 min nie wyciągnę z niego żadnej bupry? TO PO CO TA METODA WOGÓLE W FAQ JEST??

druga sprawa że robiłem nią i mnie klepie ale nie mam do spirytusowej porównania bo nie próbowałem
  • 1293 / 20 / 0
ja robiłem wodną, gotowałem bardzo długo, wyciągało się bardzo mało, biznes kompletnie do dupy
ja mam porównanie i róźnica jest kolosalna,na plus dla metody spirytusowej. teraz robie tak że zalewam plasterek spirytem,podgrzewam,gotuje,memłam plajster tak żeby wszystko z niego zeszło (klej itd)
Uwaga! Użytkownik Tracerek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych

O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.

Medyczna marihuana długoterminowo poprawia jakość życia pacjentów

Australijscy medycy mówią, że pacjenci, którym przepisano medyczną marihuanę, mogli liczyć na poprawę ogólnej jakości życia związanej ze zdrowiem, a także zmniejszenie zmęczenia i zaburzeń snu przez okres jednego roku. Lęk, depresja, bezsenność i ból również ulegały osłabieniu.

"Bardzo lubiłem amfetaminę". Znany muzyk o narkotykach

Kazik Staszewski opowiedział o swoim doświadczeniu z narkotykami. Muzyk sporo eksperymentował z używkami.