Więcej informacji: Metadon w Narkopedii [H]yperreala
Fuzja - D5
Ludzie mam pytanie, czy ktoś z was zauważył kiedys w jakim stopniu metadon osłabia/spowalnia wchłanianie innych leków? Gdy biorę pregabaline po Mietku (po 1-2 miesięcznej przerwie od pregi) potrafię nie poczuć wcale dawki która normalnie jeszcze przed przerwą pewnie powaliłaby mnie i mój odrętwiały ryj na łóżko. Nie mogłem znaleźć żadnych badań na temat zmian w przyswajalności innych leków po opio/Mietku, mimo że na zdrowy rozum przez spowolnioną perystaltykę i metabolizm człowiek pomyślałby że zdecydowanie mogłoby to osłabić BOA
Jakiś czas temu przeniosłam się na program w Warszawie z jeszcze jedną dziewczyną - i z lewometadonu na zwykły metadon. Nie wiem co z tymi izomerami, bo dyskusja stronę czy dwie wcześniej też była prowadzona - lecz wydaje mi się, że metadon mimo wszystko działa lepiej, pełniej dla mnie - i przede wszystkim się tak nie denerwuję samym przestrzeganiem zasad programu.
Tam szczególnie straszliwie srają się o benzo - i mimo wskazań medycznych - nie możesz używać benzo na programie, teraz benzo wypisuje mi prowadzący punkt w Wawie. ;) Miałam też problemy z THC, a tam ich to nie obchodzi - tylko asekuracyjnie pokazałam dokumenty, że leczę się mm - moim zdaniem tak powinno to wzsystko wygldać, a nie coś w stylu: "Dostaje Pani lek za darmo, to musi Pani dać coś w zamian" (terapia kolidująca mi z pracą i ciągłe wykłócanie się o THC).
Czasem biorę tego mietka dożylnie - i jest fajnie, lecz tego "procederu" staram się często nie powtarzać. Dopalę dobrą indicą i mi wystarczy. ;)
Ja nie używam nic oprócz syropu, ale powyższe informacje są na podstawie doświadczeń osób z paru różnych programów.
But if you try sometimes, well, you just might find
You get what you need
EDIT; dawki wymienione sa dawkami branymi na dobę nie na strzał
Ja pierdole jakie liczby... :O
Jeśli posiadasz mietka 0.5%, w jednym mililitrze masz 5mg, nie wiem jak chcesz to brać (zdanie, że chcesz brać 50mg/ml to błąd i raczej nie ma to sensu), bo skoro masz metadon 0.5% i 5mg jest w 1 mililitrze, to wypijając 50 ml wprowadzisz do organizmu 250mg metadonu i można odjebać kitę. To bardzo dużo. Bardzo.
Proponowałbym trochę inny sposób, a mianowicie, zacznij od picia 20ml metadonu (100mg) i jeśli dalej będziesz się źle czuł, delikatnie dorzucaj 10mg (2 ml syropu),, bo na szczęście metadon to nie kodeina i można go dorzucać. Rób to, aż nie poczujesz, że skręt minął. I dopiero wtedy POWOLI zacznij schodzić i absolutnie nie 5mg dziennie, po tygodniu będziesz już zdychać. Niestety zejście z metadonu trwa długo. Serio długo. (ja jestem na dawce 100mg i jakbym miał zacząć schodzić to bym schodził ucinając 5mg lub 10mg co tydzień, nie dzień. No ale to ja, organizmy różne, potestuj i zobacz jak to będzie wychodziło.
PS Pamiętaj, żeby zacząć metadon jak już zaczniesz odczuwać skręt po tej majce i oksy, warto odczekać te minimum 24h bez żadnego opio, by było si.
PPS Klon mocno potencjalizuje metadon, miej to na uwadze z dawkami, bo to naprawdę potrafi podbić konkretnie, do noddów wlącznie.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli
Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.