Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
Sposób na dwie paki
Na dwa paragony poproszę
99
37%
Ale jak to jedna? U konkurencji dają dwie
15
6%
Prawienie komplementów
4
2%
Symulowany kaszel / ból zęba
23
9%
Udawanie nieobliczalnego ćpuna/ bycie nieobliczalnym ćpunem/groźby
11
4%
Załatwienie recepty
12
5%
Podrobienie recepty
3
1%
Branie na litość
8
3%
Podejście do drugiego okienka
25
9%
Wyjście z apteki i ponowne wejście
43
16%
Łączenie różnych produktów z kodeiną np antek + tjoko
16
6%
Łapówka
7
3%

Liczba głosów: 266

Zablokowany
  • 648 / 69 / 0
Mithridatum pisze:
Cześć miśki, ile dalibyście za takie cudeńko? %-D

https://ibb.co/23cd9mV
30 tabsow po 30mg, spoko ale nikt nie zwraca uwagi na ten drugi skladnik co podbija moc kodeiny o 300% ;) btw to walilem kode rok na sportowo, wczoraj walnalem kode z tramadolem, dziś znowu i czuje się wjebany. Sorki za cytowanie posta pod postem.
gdy urodzi mi się syn, nazwę go antek,
gdy urodzi mi się córeczka, nazwę ją majeczka

Marzenia to metylofenidat ✓, morfina ✓ ,  MXE X
  • 1916 / 335 / 2
Tam są tabsy 90 mg a nie 30 mg, ale to i tak bez znaczenia bo ten lek to abstrakcja. Mokry sen opiatowców. O tym glutetymidzie to nigdy nie słyszałem, duckduckgo też nic nie mówi o preparatach z tym albo coś chujowo szukam.
Uwaga! Użytkownik 52eu126Iz60j nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 73 / 9 / 0
02 marca 2019RekreacyjnyHarry pisze:
Czy jak biorę od wczoraj tramadol z kodeiną i zrobię jeden dzień przerwy (niedziela zamknięte apteki coorva) i walne w poniedziałek to dalej będzie ciąg?
Zależy też o której w ten dzień przed przerwą brałeś. Generalnie większość powie Ci, że nie, to nie ciąg, ale ja zawsze powtarzam że to ćpun definiuje swój ciąg a nie jakieś sztywne, pisane zasady. Jeśli dalej czujesz choćby półtrwanie, jeśli Twoje zdolności motoryczne czy/i umysłowe nie wróciły w 100% to nadal można sobie powiedzieć, że było się pod wpływem mimo że już trochę minęło od stricte fazowania.
We will all collapse into one.
  • 133 / 5 / 0
Wie ktoś czy mimo cpania kody i DXM, antydepresant - konkretnie Cital będzie działał? Bo od dwóch dni biorę Cital, do tego cpam i poczułem się mimo wszystko lepiej psychicznie do tego stopnia, że myślę o zmniejszaniu dawek.
Wiem że DXM i ssri to zły pomysł ale w swojej cpunskiej naturze zaryzykowalem i póki co nic mi nie jest. Chodzi mi po prostu o to czy ten Cital ma faktycznie szansę zadziałać leczniczo przy cpaniu kody i DXM
  • 326 / 54 / 0
@hydroo Jakie dawki dexa przyjmujesz? generalnie tak - dex + ssri to prawie pewne ZS więc jak tam sobie chcesz, ja nie polecam. Co do kody, większość ssri niestety hamuje CYP odpowiadający za metabolizowanie opio i albo tą kode z czase będziez czuł co raz mniej (w desperacji krzycząc że tolerka Ci na nią skoczyła) albo nagle w ogóle przestaniesz ją czuć. Ja biorąc escitalopram czy paroksetyne (przy niej to w ogóle po półtorej tyg. brania jej - i tyle samo czystki od swojej standardowej dawki kody) wrzuciłem po tym czasie swoją normalną dawkę kody ktora mnie robiła i NIC nie poczułem bo jak sie domyślasz, paroksetyna mi mocno zahamowała CYP2D6

Nie cytujemy posta bezpośrednio nad swoim. taurinnn
Every time just like the last
On her ship tied to the mast
To distant lands
Takes both my hands
Never a frown with golden brown
  • 133 / 5 / 0
300mg dziennie DXM i 600mg kody
Właśnie wiem, że koda z czasem przestanie działać, co w sumie jest na plus bo chce skończyć z tymi nalogami.
3 lata ciągu już minęło.. Przy odstawianiu samego DXM mam jakieś zawroty głowy i ogólne osłabienie, dlatego chcę obydwie substancje odstawić zmniejszając dawki
  • 326 / 54 / 0
300dexa to sporo i większe szanse za ZS + ssri. Więc radziłbym odstawił na chwilę ssri, zejść spokojnie z dexa. Potem wrócić do ssri i dzięki ssri koda szybko przestanie działać. Jak ktoś ma lepszy pomysł feel free żeby pisć.
Every time just like the last
On her ship tied to the mast
To distant lands
Takes both my hands
Never a frown with golden brown
  • 567 / 56 / 0
Uzależnienie od opiatów to niby gówno, Ale lepiej się czuje żrąc kode z rana niż pijąc ćwiartke na dzień dobry przed pracą. Chlejąc alkohol zawsze tylko poglębiałem problemy, będąc na opio jestem w stanie się chwilowo zdystansowac i przemyśleć wszystko. Gdyby nie koda ryczałbym w pracy od 2 tygodni codziennie, co zdecydowanie jest lepsze od przemęczenia się przez paru dniowego skręta. Ale po co mam to gówno rzucać skoro będąc czystym jedyne co bym robił to non stop ryczał, A jeśli nawet za parę tygodni bym rzucił kodę, to bym ten chujowy okres miał chociaż za sobą.

Idk, upiłem się delikatnie i wzięło mnie na myślenie i pierdolenie od rzeczy.
  • 1683 / 126 / 0
kurwa koda mnie juz nie robi prawie
jutro moze w koncu mi dojdzie pregabalina, ile brac na pierwszy raz?
polecali mi 75mg ale nie wiem czy to nie za malo bedzie
  • 924 / 138 / 0
Na początek 75mg pregaby to spoko. Możesz też 75mg brać na wieczór od początku.
Zobacz jak reagujesz na lek, a potem sobie zwiększaj do pożądanej ilości.
Słuchaj, malutki, nie będę ci tłumaczyć życia.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.