alimerth pisze:No, jakby nie patrzeć psychodelik to tylko głupi związek chemiczny o działaniu bioaktywnym. Ciężko mu nadawać ducha czy dusze tak jak nam - istotom rozumnym.
derb pisze:To są tylko substancje chemiczne, które w taki a nie inny sposób wpływają na pracę ośrodkowego układu nerwowego
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
pindyjski pisze:mimo wszystko świadczy o naszym jestestwie.
derb pisze:To są tylko substancje chemiczne, które w taki a nie inny sposób wpływają na pracę ośrodkowego układu nerwowego... Dziewczyno, ogarnij się
Twoim zdaniem pająki nie mają duszy???? No to przegięcie... Skąd Ty to możesz wiedzieć, dlaczego wydaje Ci się, że jako człowiek jesteś lepszy od reszty świata?
Poza tym zatrucie jest zawsze nieprzyjemne.
Moim zdaniem każda cząsteczka we wszechświecie ma własną duszę, my jesteśmy tylko zbiorem takich doskonałych, cudownych cząteczek, zupełnie takich samych (no każda się różni, ale wszystkie mają podobną budowę) jak te znajdujące się w roślinie, przyrodzie, a nasze ego wmówiło nam, że jesteśmy jakimiś ludźmi i tylko my istniejemy :/ Nie ma nic głupszego.
Romantyczka pisze:Dlaczego niektórzy ludzie tak bardzo boją się poetycznego, magicznego, metaforycznego, onirycznego, surrealistycznego itp., itd., spojrzenia na rzeczywistość ?
Romantyczka pisze:Twoim zdaniem pająki nie mają duszy????
Romantyczka pisze: dlaczego wydaje Ci się, że jako człowiek jesteś lepszy od reszty świata?
Romantyczka pisze:zatrucie jest zawsze nieprzyjemne.
Jeżeli ludzie mieliby mieć duszę to dlaczego pająki nie ?
Skoro uważasz, że ludzie mają duszę, a pająki nie, to jak to się dzieje, że te drugie żyją? Coś musi wprawiać je w ruch, może wiart je tak kołysze, żeby plotły sobie nici???? lol
Widzisz Ty jesteś racjonalistą, a ja irracjonalistką, nie mam zamiaru mieć realistycznego poglądu na świat, bo według mnie jest właśnie zbyt zamknięty na nowe doświadczenia i teorie.
Chusajn - gdyby się nie bali, to nie próbowaliby tak za wszelką cenę zanegować duchowości. Ona ich przeraża po prostu.
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
"Zielone kliniki" w Polsce do likwidacji. Chcą zmian przepisów ws. marihuany
Do Ministerstwa Zdrowia skierowano pismo z prośbą o niezbędne działania dotyczące zasad ordynacji produktów leczniczych z konopi innych niż włókniste. - Projektowane przepisy stanowią odpowiedź na obserwowany w praktyce proceder komercjalizacji procederu ordynacji produktów konopnych poprzez masowe powstawanie tzw. zielonych klinik - wskazał petytor.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata