Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
Zablokowany
  • 1009 / 42 / 0
Też jestem zdania, że afobam wypada źle przy zomirenie i alproxie.
Wszystkie moje posty to zwykła fikcja literacka i nie ma nic wspólnego z rzeczywistością!
  • 141 / 33 / 0
Ja dalej zostaję przy Alpragenie: ostatnio kupiłem 1mg paczki po 11,99zł/szt.
Cena zbliża się do klonazepamu 2mg (11,58zł).

@janek7
Jeśli czujesz potrzebę okresowego przyjmowania BDA zasugeruj lekarzowi wypisanie 1-2mg na dobę. Pamiętaj by przygotować odpowiednią argumentację. Skup się wokół zaburzeń lękowych utrudniających codzienną aktywność.
W dawkach terapeutycznych ALP działa selektywnie, redukuje głównie lęk i nie uaktywnia pełnego spektrum efektów etanolu. Nie próbuj testować synergistycznego działania ALP i EtOH ;-)

@420alldaylong
KRKA produkuje Zomiren w postaci niezwykle łatwo rozpuszczających się, kruchych tabletek. Sprawia to, że momentalnie rozpuszczają się w ustach (sublingual). Następnie roztwór przedostaje się do żołądka. Płynna postać preparatu skutecznie skraca czas osiągnięcia Cmax i może powodować odczucie tzw. szybkiego wejścia - co potęguje uczucie przyjemności.

Myślę, że równoznaczny efekt silniejszego wejścia, większego stężenia a tym samym intensywniejszego działania uzyskasz rozgryzając twardy Xanax czy Alprox. Skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać ;-)?

Możliwe również, że na wahania stężenia ALP ma wpływ jednoczesna obecność w organizmie modulatorów izoenzymu CYP3A4.

thehyper
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2015 przez thehyper, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1203 / 21 / 0
Ale ja zawsze brałem każdą alprę podjęzykowo... Nie ważne czy był to Alpragen, Xanax czy Alprox, tak samo robię z tabletkami Zomirenu, pod jęzor, memłam kilka minut i czuję moment "wejścia".

Ostatniego zdania nie rozumiem, nie wiem co to modulatory izoenzymu CYP3A4. :-|
Chcę widzieć już tylko jedno światło.
Widzenie zbyt wielu jest wyczerpujące.
  • 2538 / 215 / 0
Witam mam pytanie - otóż znalazłem na strychu skarb, Neurol 0.25 mg. Jest tylko 1 problem, termin ważności minął mu od sierpnia ( to jeszcze nic) do tego nie wiem jak długo leżał na strychu stawiam że z 2 lata a warunki temperaturowe są fatalne, w zimie temperatura minusowa jak na zewnątrz, a latem jak słońce świeci to chyba z 50 C na plusie jest na tym poddaszu.

Nadaje się to to jeszcze do użytku ? Czy wyjebać w pizdu bo po takich wahaniach temperatury zrobiła się z tego jakaś trucizna. Bardzo proszę o odpowiedź.
  • 1203 / 21 / 0
A w jakim stanie same tabsy? Wrzuć zdjęcie jak dasz radę, chętnie pooglądam jak wygląda stary neurol ;)
Ja pewnie bym jadł %-D Najwyżej przed zarzuceniem można zrobić jakiś test alergiczny..
EDIT: Miesiąc temu zjadłem pół blistra przeterminowanego w 2011 tetrazepamu (nie pamiętam, który dokładnie to generyk był) i działał jak najbardziej wybornie, chyba nie stracił nic na mocy a już na pewno się nie strułem. A leżał w szafce w kiblu zaraz koło okna i też bywa tam ciepło (może nie 50 stopni ale z 30 to spokojnie).
  • 266 / 9 / 0
Swego czasu zjadłem prawie cały blister Xanaxu (oczywiście na za jednym razem) przeterminowany 3 lata. Działam zupełnie jak świeży. Tak jak napisał 420alldaylong sprawdź w jakim stanie są tabletki. Jeśli nic się z nimi dziwnego nie stało to łykaj śmiało.
  • 2538 / 215 / 0
Wyglądają jak milion dolarów :D Śliczniutkie, bielutkie, niepokruszone jak nówki :)

Dzięki Wam w chuj, jak bym miał to wyrzucić to chyba bym się rozpłakał hehe :) Z benzo doświadczenie zerowe niemal, z 3 razy diazepam i coś co w szpitalu dawali. Jutro zapodam z 1/3 tabletki na próbę i zobaczę jak działa. Jak się nie odezwę to raczej żyję, tylko na bezinternecie dziś wymywam :)

Na afterglowie po morfinie można to wrzucać? Jeszcze mnie lekko trzyma wczorajsze opium więc wolę nie ryzykować.
  • 950 / 41 / 0
Pewnie. Zajebiście się komponuje alpra z opio. Ja zawsze mam noddy na poziomie przygryzania języka i cieknącej śliny z pyska. ;)
  • 2538 / 215 / 0
Nie moje klimaty ;) Dziś może ojebę na spróbę z 2 tabsy oxazepamu, jutro może testnę tą alprę. Jak się to fajne okaże to z tramem może pomixuję ;D

I jak się ma taki benzos mocą w porównaniu np do tramala. Czy czuć, masz na oczach że tak powiem bombę, lekki helikopter, czy tylko wejście, a później w tle coś smyra tylko?

Po diazepamie czułem wejście, leciutki zawrót głowy jak by a później tylko lekkie uspokojenie i tyle :/

Robię testa jednak, wziąłem tabsa do gęby i... rozpuścił, rozpadł się w pył od razu po kontakcie ze śliną ! Tak ma być? Trzymam tą papkę po jęzorem.
  • 1203 / 21 / 0
Tak, tak ma być. Większość benzo działa najlepiej podjęzykowo, niektóre szybciej się rozpuszczają, inne wolniej (głównie zależy to od tego co dodał producent jako wypełniacz).
Zauważyłem, że ludzie, którzy lubią opio często nie przepadają za alprą tylko głównie klony wcinają (ofc generalizuje) - może dobrałeś po prostu benzo nie o takim profilu jak lubisz. Alpra to głównie anksjolityk. Klony powodują większe rozluźnienie mięśni i mocniejszą sedację.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

USA: Przedawkowane narkotyki zabiły mniej osób w 2024 roku

Liczba ofiar śmiertelnych związanych z przedawkowaniem narkotyków w Stanach Zjednoczonych znacząco spadła w 2024 roku, osiągając najniższy poziom od czasów sprzed pandemii COVID-19 – wynika z najnowszych, wstępnych danych opublikowanych 14 maja przez Centra Kontroli i Zapobiegania Chorobom (CDC).

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.