Wątki traktujące o muchomorze czerwonym (Amanita muscaria).
ODPOWIEDZ
  • 281 / 26 / 0
A to były amanitae muscariae, czy może phalloidi %-D?
  • 2 / / 0
na 100 % byla to amanita muscaria, zebrana blisko ulicy i osiedla mieszkalnego (ok 50-100m) czy to moze miec znaczenie? ktos pisal ze im dalej od cywilizacji tym mocniejsze :p
  • 281 / 26 / 0
Po prostu koło waszego bloku rosną chujowe muchomory, co zrobić. Czasami się zdarza, że grzybnia po prostu nie wyprodukowała dość substancji aktywnych.
  • 1056 / 92 / 0
@NavyBlue Mam rozumieć, że sam robiłeś taki produkt? Napisz coś więcej, np. dawkowanie.
  • 281 / 26 / 0
Właśnie dawkowanie zależy od grzybów i ich ilości, a to trzeba wyczuć. Po prostu spróbować od najmniejszych dawek, a potem trafić na tą już działającą. Tyle, że z amanitami jest tak różnie, że walnięcie wszystkiego do roztworu ułatwi osiągnięcie odpowiedniego efektu, bo będzie można wyniki dawać na łyżki/łyżeczki. Czasem zdarza się, że 8 grzybów będzie miało efekt na poziomie placebo, inne spowodują mocny sen po 3 kapeluszach. Sam syrop raczej nie wykazuje oznak zepsucia i się na to nie zanosi. Nie wiem w sumie co mógłbym jeszcze tutaj dodać :rolleyes:.
  • 19 / 1 / 0
Witam

Można wysuszyć grzyby tylko w piekarniku, dajmy na to te 20 min w 70C? Chodzi mi o to czy jest koniecznosc wstepnego ususzenia? Amanitki widzialem, okazy wygladaja na takie, ktore zrobia dziure w mozgu, a bardzo chcialbym przezyc ta specyficznosc tego psychodeliku.
Why's it have to be this way
Be this way
  • 669 / 10 / 0
Możesz przyjąć nawet surowe, świeżo zebrane... :-).
Ja ze swej strony polecam usmażyć z cebulką jak pieczarki, wchodzą super, sensacje żołądkowe niewielkie.
Rozpad termiczny alkaloidów maku lekarskiego, prawda czy mit?
Vexilla regis prodeunt inferni
  • 2014 / 84 / 0
Uważajta z tymi muchomorami bo posraną akcje miałem. mianowicie kurwa - Wjebałem z 6 małych młodych muchomorków, takich jeszcze okrąglutkich i ładnych, gdzies z 5-6cm średnicy. Po godzinie zaczeło mnie mulić, dosyć przyjemna senność mnie ogarnęła więc jebłem sie na łóżko, i po paru minutach zasnąłem. Czytałem że faza po muchomorach objawia sie właśnie we śnie, że nawet LD można wykrzesać.

Po jakimś czasie obudziłem sie w takim stanie że myślałem że to właśnie Lucid Dream, tak nierealnie zakręcony. A Podczas LD zawsze wstaje z łóżka, wyskakuje z okna i lece w miasto gwałcić, opierdalać apteki itp. Ale jaki miałem ZONK jak zamiast w niebo przypierdoliłem w ziemie... Okazało sie to NIE JEST ŚWIADOMY SEN, na szczęście 1 piętro i dosyć miękkie lądowanie w porzeczki u sasiądki, bo tylko zerwany woreczek stawowy w kostce.

JESTEM KURWA PRAWDZIWY POJEB
The mind is the most dangerous weapon alive
Spin doctors operate behind enemy lines
Mind control, something you could potentially buy
The new holy war has arrived, you ready to DIE?
  • 413 / 26 / 0
W normalnym lesie 0 muchomorków,ewentualnie jakieś bez kropek,to musiałem wybrać się do małego lasku znacznie bliżej gdzie mieszkam,tam nazbierałem 24 sztuki,z tego zamierzam zrobić 2 słoiki wywaru na zime,i ewentualnie coś spożyć przy okazji.
Jak myślicie czy to dobry pomysł:wypic szklanke wywaru,a póżniej szklanke makumby?
  • 2651 / 42 / 0
Ja bym nie mieszał, muchomor to totalny rozpierdol sam w sobie.
Uważać z dawkowaniem.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.