01 listopada 2024powerade33 pisze: @halowpierdol
Wszystko się zjebało rok temu po tym jak pojechałem do psychiatry z bezsennością a przepisał mi dukoksetyne która spowodowała takie napięcie że myślałem. Że przez okno wyskoczę w małej dawce tydzień to pobrałem i nie wytrzymałem , i już tak rok jak coś rozregulowała tak perfidnie że nie mogę dojść do siebie , ja już się zastanawiam czy nie wziąsc znów jej bo może to co ona rozregulowała to i wyreguluje bo w myśl zasady czym się strułeś tym się lecz . Pregalabine też biorę i esci od roku i w lato czułem się dobrze ale byłem na większych dawkach pregalabiny tak 500-600 na dzień ale boję się tego brać w dużych dawkach i teraz zjechałem do 100 mg rano i 200 na wieczór i czuję że ta dawka huja daje i właśnie tak się męczę cały czas z tym napięciem , a jak i jest napięcie to i nie ma humoru i jest deprecha . Tylko sen przynosi ukojenie ale wiadomo żeby zasnąć muszę wziąsc albo zolpidem 10 mg albo teraz biorę esogno 3 mg . Niewiem co myślisz o tym przypadku kolego ? Czy ta duloksetyna mogłaby brana tydzień czasu coś uszkodzić w mózgu czy to tylko kwestia rozregulowania i muszę walczyć dalej . Ahhh naprawę już jestem na wykończeniu i przeklinam dzień w którym pojechałem do Warszawy do specjalisty od spraw bezsenności . I zamiast leczyć bezsenność on mi dojebał ssri
przez pol roku bralam eszopiklon , ale wyrobila mi sie taka tolerancja, ze musialam brac 2-3 tabletki... Dobry lek, faktycznie kladzie do lozka, ale dla mnie jedna tabletka to zdecydowanie za malo!
Po zolpidemie prawie sie zabilam ostatnio na schodach... tak wiec nie dziekuje! Mam, ale nie uzywam ;-)
pozdrawiam
Na forum nie używamy nazw handlowych. - lady
Kolejne posty totalnie nie temat będą usuwane.
Niby odbyło się to bez większych efektów specjalnych. Niestety, po 3 miesiącach, nerwica wjechała bardzo mocno, wraz z wszelkimi efektami somatycznymi które temu towarzyszyły. W związku z czym - wróciłem do dawki 5 mg.
Jeeezu, to jest jakaś lipa! O ile efekty nerwicowo-somatyczne po restarcie escitalopramu ustały praktycznie od ręki, po dwóch trzech dniach, bez uboków, o tyle samo działanie esci jest wręcz przytłaczające. Dostałem takiej anhedonii, takiej niemocy, jakiej wcześniej nawet przy dużych dawkach nie miałem. Po prostu mnie zmiotło z planszy - zamieniłem się w obojętnego kartofla. Właściwie nic mnie nie interesuje, czuję przeraźliwą, głęboką nudę. Jedyne co mnie trąci czy podbije w górę to ... muzyka. Wszystko inne, bez sensu.
Nie wiem, jadę na tej piątce i się zastanawiam, co dalej. Wchodzić ponownie w buprpopion nie chcę, efekty uboczne przy długotrwałym braniu były totalnie nie do zniesienia. Czy regułą jest, że większa dawka mnie odblokuje czy jednak, olać to esci i prosić magika o przemodelowanie tego leczenia?
Jestem totalnie zaskoczony siłą tego "tłumienia" na esci przy takiej dawce.....
Ja to miałem escitalopram plus miansyrena
"Rutyna to rzecz zgubna "
Te leki jawią sie jak lobotomia w proszku .
Legalna , przypisywana przez doktorow .
Moze to jeden wielki spisek.
Bo jakby ludzie dostawali przebudzenia i sily ducha to ten świat jaki widzimy by nie istnial
Moze te doktory wcale nie chca wyleczyc , tylko leczyc .
Mengele w bialych kitlach
The methapor of Life
ledzeppelin2@safe-mail.net
uwazam to samo, sam brałem kilka rodzajów, każdy albo robił ze mnie warzywo bez żadnych uczuć, pragnień, marzeń, emocji, kolejny działał jak przedawkowanie kofeiny tak mi serotoninę wyjebało, że latałem niezdrowo pobudzony a następny pomógł na rok a później wszystko wróciło i mam wrażenie, że wmówiłem sobie te poprawę, która rzekomo była. Nie wiem czy istnieje jakiś normalny antydepresant albo trzeba być idealnym królikiem doświadczalnym, na którego w punkt działa tak jak powinien. Tyle, że do antydepresantow zwykle trzeba dodać terapię bo bez tego słabo chyba, że ktoś ma jakieś psychiczne wkręcone placebo
Inna kwestia, to kwestia oczekiwań wobec leku, bo widzę po wypowiedziach co niektórych na tym i na innych forach, że sorry, ale oczekują od leków nierealnego
19 listopada 2024ledzeppelin2 pisze: Tak czytam ten watek i zadaje sobie pytanie . Komu te antydepresanty pomagaja skoro wiekszkosc opini jest negatywnych
Ale ogólnie też mam wrażenie, że skuteczność obecnie stosowanych antydepresantów nie jest imponująca. Według mnie jest spore pole do popisu jeśli chodzi o alternatywne sposoby leczenia zaburzeń psychicznych. W ostatnich latach było sporo badań odnośnie medycznego zastosowania np. ketaminy czy grzybków, i liczę, że będzie tego więcej. Myślę, że to już czas żeby nabrać dystansu do hipotez neuroprzekaźnikowych, i szukać czegoś lepszego od SSRI.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/zrzut-ekranu-2025-01-15-o-12.17.13.png) 
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/p06p0z0v.jpg) 
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/otwarcie-punktow-sprzedazy-marihuany-1038x1038.png) 
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/zrzuty.jpg) 
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/marijuana-leaf-pillow-bed-cannabis-sleep.jpg) 
Ponad 20% młodych dorosłych sięga po marihuanę lub alkohol, by zasnąć – badania z USA
Problemy ze snem to coraz powszechniejsze wyzwanie wśród młodych dorosłych. Jak pokazują najnowsze dane z badania opublikowanego w „JAMA Pediatrics”, ponad 20% osób w wieku 19–30 lat w USA sięga po marihuanę lub alkohol, aby ułatwić sobie zasypianie. Naukowcy z Instytutu Badań Społecznych Uniwersytetu Michigan podkreślają, że choć takie substancje mogą przynosić krótkoterminową ulgę, w dłuższej perspektywie mogą nasilać problemy ze snem i zwiększać ryzyko uzależnień.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/szamani_z_kapsztadu.jpg) 
Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu
Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.