Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 1987 / 108 / 0
Trochę masz racji, ale jednak tu jest trochę inaczej niż przy EPH, bo przy EPH następował zjazd, a tutaj nie następuje zjazd i ta schiza, lęki i niechęć do ludzi przeradza się w fajną, pozytywną stymulację.
EPHa sobie nie wyobrażam co pół godziny dorzucać, a z IPH tak miałem na imprezie, do tego byłem tak wkręcony w muzę, że w ogóle mi to nie przeszkadzało, o ile tylko miałem zamknięte oczy.
Z IPH jest jeszcze inny problem jak się za dużo weźmie, a którego nie było przy EPH nawet po końskich dawkach - pojawia się ogłupienie. Taki stan ućpania, "eee WTF, o co chodzi". Jak coś robisz i jesteś skupiony to jest OK (choć praca może iść wolno), ale jak ktoś Ci przerwie i o coś spyta to Ty możesz długo nie kojarzyć o co jej chodzi.

Co do miksu z pseudoefe to jest wątek izopropylofenidat - miksy. Ja pisałem o tym, że prawdopodobnie będzie to dobre połączenie jak ktoś chce noradrenaliny i ktoś w tym wątku to potwierdził, tylko wziął dużą dawkę. Dla mnie 60mg pseudoefe solo to dużo, a 30 wystarczająco, więc na pewno bym celował w te 30, albo i mniej bo IPH podbija działanie innych substancji. Tylko nie wiem czy bym tego połączenia na pewno chciał :)
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 131 / 2 / 0
scr pisze:
iph = inhibitor wychwytu zwrotnego dopaminy - rozleniwiający dopaminowy euforyk
Czekaj, czy przypadkiem takiego działania nie ma Sertralina (Zoloft, Zotral, Sertagen...) w wysokich (200mg/dobę) dawkach? Pamiętam speeda, maszerowanie bez zmęczenia, rozszerzone źrenice, trudności z zasypianiem. Tylko jak by tu zrobić ładną tabelkę z porównaniem i dawkami - to rc'ki - niedasię.
scr pisze:
Co do miksu z pseudoefe to jest wątek izopropylofenidat - miksy. Ja pisałem o tym, że prawdopodobnie będzie to dobre połączenie jak ktoś chce noradrenaliny i ktoś w tym wątku to potwierdził, tylko wziął dużą dawkę. Dla mnie 60mg pseudoefe solo to dużo, a 30 wystarczająco, więc na pewno bym celował w te 30, albo i mniej bo IPH podbija działanie innych substancji. Tylko nie wiem czy bym tego połączenia na pewno chciał :)
Fakt, dołożyłem 240, ale ja mam pod czaszką wszystko pozatykane SSRI, kwetiapiną na noc i różnymi benzosami, a nawet G.
Emil Cioran był smutnym nihilistą cierpiącym na bezsenność i napisał, że życie to zły gust materii.
F84.5
Forum [H] -groza powszechnej anomii. Nie przesiąkajmy upadkiem, dbajmy o siebie. Można nie ćpać i żyć. Cel: zdrowie psychiczne. Szukam sposobów.
  • 1987 / 108 / 0
@Memnog - sertralina jest SDRI, przy czym na dopaminę odczuwalnie działa w wyższych dawkach. Więc może tak być. Ja sertraliny osobiście nie próbowałem.

Swoją drogą skoro walisz kwetiapinę (antypsychotyk) i benzo to nie wiem po co dorzucasz do tego stymulanty. Przecież to błędne koło.
Uwaga! Użytkownik scr nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1784 / 30 / 0
Chodzę jak zegarek. Nie wiem co się stało i czego mi było potrzeba. Ale zamiast przesypiać pół dnia, jestem zaktywizowany(i przy tym nie pobudzony!). Chyba miałem depresję. To mogło być to(?).

Przedwczoraj wrzuciłem tak 50-100mg 3cmc. I do dziś czuje się lepiej. W takim sensie, że odczucie serotoniny, pomogło mi chyba ułożyć parę spraw.
+skończyła się presja "zaraz koniec wakacji"
+sam nie wiem
+cholera, sam się boję i mam nadzieję, że to nie przez to, tu pytanie @scr, delikatnie zaktywizowany układ histaminowy, może wpływać pozytywnie? (blokuje maksymalnie histaminę, a ostatnio trochę mi to słabiej szło). Pamiętam ten histaminowy stan delikatnego pobudzenia(dziś już zaczynają się pierwsze zaczątki problemów ze snem).
Pytanie całkiem poza tematem, ale niech już będzie.

Ale, przy EPH nie było mowy o depresji. W najgorszym dołku, zyskiwałem tylko dwa razy więcej sił do działanie
Może ma tu wpływ ten "mxestan" i ogólne wyczulenie na bodźce emocjonalne?
Uwaga! Użytkownik [Faust] jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5 / / 0
Wiem, że to czas wakacji, ale starał się ktoś uczyć po tym?
Jak wygląda wszelka praca analityczna?
EPH dawało fajnego kopa i wkręcało mi mózg na wyższe obroty, że całki napierdalałem jak szalony. Może ktoś się wypowiedzieć?
  • 1987 / 108 / 0
Substancja ta bardzo mocno odwadnia. Już przy jednorazowym zapodaniu 30mg pęcherz wypełnia mi się dużo szybciej. Przy waleniu IPH w ciągu, przy częstym dorzucaniu oraz przy łądowaniu bardziej hardkorowych dawek odwodnienie daje o sobie na maxa znać. Problem jest taki, że wypicie szklanki wody sprawia, że po góra 30 minutach wszystko wydalam.

Pytanie jakie znacie patenty na chociaż częściowe nawodnienie organizmu w takich sytuacjach?
  • 451 / 14 / 0
@up
Piłeś Napoje izotoniczne z IPH ? niby nawadniają lepiej niż woda , warto by było spróbować.

W ogóle zastanawia mnie , czy spora część efektów ubocznych po IPH nie występują z powodu wypłukania z minerałów i witamin .
Spożywał ktoś dłużej IPH jednocześnie suplementując :magnez , potas , witaminy z grupy B , witamina A+D+C(ostatnia opcjonalnie) do tego prekursory serotoniny i dopaminy ( brane wtedy gdy nie bierzemy IPH ). ?
Kontakt: cardomar15@tutanota.com
%-D
  • 1987 / 108 / 0
Izotoników nie, piłem wodę przegotowaną, w ciągu paru godzin wziąłem do tego potas, magnez, sól. Na szczęście efekt już nie jest tak silny, pomógł też prysznic, niestety dorzucam, choć już nie tak wysokie dawki.

Też się zastanawiałem nad wypłukaniem minerałów. Ja magnez biorę codziennie (102mg jonów Mg2+ w tabletce), cynk, żelazo, witaminy B w tym methyl-B12, witaminę C i 5-HTP. Potas brałem kiedyś jak waliłem MXE (moczopędne również) w ostrych ciągach i bardzo poprawiał samopoczucie i stan. Potas sprawdza się też z IPH - nie wiem czemu tak jest, ale działa jak tabletka nasenna ostatniej deski ratunkowej, a ogólnie też uspokaja. Może to kwestia zakwaszenia organizmu, bo jak odstawiałem giebla to z kolei soda oczyszczona działała na mnie dość uspokajająco.

Z innych ciekawostek - jak ktoś sobie wyrobi tolerkę i przyzwyczai się do psychoz dopaminowych przy większej dawce IPH to można zapodać kosmiczne dawki. Nie powiem ile konkretnie zapodawałem, zapewne koło 400mg w kilka godzin - coś mnie podkusiło na zapodanie PR i poleciałem, pod tym względem najlepiej stosować metodę PO. Psychoza i lęki są do ogarnięcia, a potem długo czuć noradrenalinę - wytrzeszcz, źrenice, latający wzrok. Tylko o spaniu to należy zapomnieć.
W ogóle psychozy po IPH są fajne na swój sposób - są, działają realnie (wyzwalają lęk itp), ale nie przyciągają 100% uwagi jak np. po alfa-PVP, dzięki czemu można się skupić na czymś zupełnie innym i w ogóle zapomnieć o ciężkiej jeździe. Opcja prysznic jest też bardzo dobra.
Fajne jest też to, że w zasadzie nie muszę się niczym wspomagać do zbicia lęków. Przy ephu jak miałem takie coś i nie miałem pod ręką giebla to miałem duży problem.
  • 361 / 13 / 0
Zaiste chęć na dorzucenie jest. U mnie IPH sprawdza się dobrze w dawce 30 mg co drugi dzień, idealny do nauki i pracy umysłowej. Dorzucanie i większe dawki nie są tego warte, ale dawkowanie rekreacyjne to inna sprawa.

Przypominam, że np. metylofenidat wg badań nie jest neurotoksyczny do 60 mg (na raz/dziennie). Co do suplementacji, to do reszty wyżej wymienionych dorzucam też wapń.
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1987 / 108 / 0
@666 - ile Ciebie trzyma 30mg IPH?
U mnie dawki dobre do pracy to 60mg dziennie, może trochę więcej. Pierwsza dawka większa, kolejne mniejsze. Ile dokładnie zapodaję nie wiem, bo biorę na oko na polizany palec. Najgorsze jest jak przed wyjściem z pracy mam parcie na większe pierdolnięcie i dorzutkę pomimo, że biorę PO - a wrzucenie wtedy większej dawki daje tylko negatywne objawy, to samo wieczorem w domu - zupełnie bez sensu. Zmęczenie robi swoje i tyle.

Co do wapnia to przestałem suplementować po tym jak odkryłem, że mam objawy hiperkalcemii.
MPH jest neurotoksyczny przy większych dawkach?

EDIT Co do efektów ubocznych dłuższego stosowania to zauważyłem na razie na pewno 2. Wypada mi dużo więcej włosów oraz sypią się zęby (które i tak się sypały, ale od kiedy biorę IPH to czuję, że sypią się dużo bardziej.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych

Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.

TSUE wydał wyrok ws. Węgier. Chodzi o konopie indyjskie

Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej uznał we wtorek, że Węgry złamały prawo wspólnoty. TSUE wydał wyrok w kwestii głosowania Budapesztu przeciwko wspólnemu stanowisku Rady UE dotyczącym konopi indyjskich.

Młodzi dorośli piją więcej alkoholu, gdy łączą go z marihuaną

Nowe badania wskazują, że wśród młodych osób dorosłych sięgających zarówno po alkohol, jak i marihuanę, dni, w których używają obu substancji, wiążą się z wypiciem większej ilości drinków. To właśnie ta zwiększona ilość alkoholu jest kluczowym mechanizmem prowadzącym do bardziej negatywnych konsekwencji.