Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 12 / 2 / 0
Wyruszam za tydzień na podhale. Jest ktoś w stanie powiedzieć w pobliżu jakich miejscówek szukać, lub mógłby się nawet ze mną wybrać? Będę na weekend w Białym Dunajcu. Pozdro
  • 48 / 8 / 0
Ktoś Mazowieckie/WWa wybiera się na łowy ? Chciałbym się podłączyć do kogoś doświadczonego :)
  • 296 / 21 / 0
Mógłbym pomóc w szukaniu komuś z Wawy. Umieram z nudów. Ale raczej w tygodniu niż w weekend. Mam swoją miejscówkę na wsi ale tamtymi grzybami się raczej nie podzielę bo jest ich mało. Ale wiem jak wyglądają, gdzie mogą rosnąć i chętnie bym sobie połaził po Kampinoskim parku narodowym.
Dlatego mimo druty, wieże i strażnice
tam chcemy dotrzeć gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
  • 9 / / 0
Jakby ktoś w zagłębiu lub śląsku poszukiwał łysiczek to chętnie się podłącze. Ososbiście nie znam żadnych miejsc w okolicach zagłębia gdzie występują łysiczki, nie jestem zmotoryzowany.
  • 38 / 15 / 0
belciki00 pisze:
Jakby ktoś w zagłębiu lub śląsku poszukiwał łysiczek to chętnie się podłącze. Ososbiście nie znam żadnych miejsc w okolicach zagłębia gdzie występują łysiczki, nie jestem zmotoryzowany.
Ale nie jesteś z Sosnowca? :-p
Najczęściej jeżdżę w stronie Ustronia w poszukiwaniu łysiczek i też szukam kompana. We dwóch raźniej :hug:
  • 52 / 4 / 1
Jest ktoś z Jeleniej Góry + okolice? Macie jakieś dobre miejscówki?
Póki jeszcze można to chętnie po godzinie 15 bym się na godzinne (do zmierzchu) poszukiwania z kimś wyruszył.

W Ustroniu/ Wiśle/ Szczyrku też bywam. Macie tam jakieś dobre miejscówki?
  • 3 / / 0
Witajcie na forum. Szczerze chcialbym znalezc lysiczke, ale do tej pory nie mialem tego szczescia. Bylem w tym celu 3 razy w Bieszczadach (najprawdopodobniej jeszcze ich tam nie bylo, albo tez sam na nie nie trafilem) i wiele razy blizej i dalej domu - woj. lodzkie. Byc moze ja ominalem, albo widzialem, a nie poznalem, w co jednak watpie. Niektorzy twierdza, ze trzeba zasluzyc, a ona Cie znajdzie - moze nie zasluzylem, mimo, ze staram sie caloksztaltem od dawna, a moze wlasnie chodzi o to, by ktos podal mi pomocna dlon.

Lysiczke chcialbym poznac, bo uznalem, ze to cos, co pomoze mi odnalezc odpowiedz na pytanie, na ktore odkad je zadaje nie otrzymalem odpowiedzi. Bylem juz u wielu niby "wiedzacych/widzacych wiecej", a pod nosem zadaje je sobie od wielu, wielu lat. Uznalem wreszcie, ze nikt inny, tylko ja sam mam klucz do zagadki - w sobie, tylko jakos musze tam sie dostac.

Mieszkam w centrum kraju, ale moge sie wybrac wszedzie w zasadzie - oferuje zyczliwe, nieuciazliwe i w miare normalne towarzystwo i szczera wdziecznosc. Prosze o wsparcie doswiadczonej grzybowo i forumowo duszy. Dziekuje.
  • 67 / / 0
Witam od dwóch lat wyruszam tylko na jedną polankę na której udało znaleźć pierwszą w życiu łysice lecz taki jet problem że znajduje tam max 10 sztuk po kilku godzinnym dreptaniu z nosem w trawie jestem z Katowic nie potrafie znaleźć niestety dobrej polanki albo jakiej kolwiek która obdarzyła mnie taką ilośći dzięki której mógłbym poczuć ten magiczny stan .
Istnieje może dobro duszna osoba która chciała by podzielić się informacjami o dobrych miejscówkach w katowicach bądz okolicach katowica .
Badz znalazła by się osoba która chętnie wybrała się na zbiory z początkującym grzybiarzem .
:nolove:
  • 52 / 4 / 1
batyskaf pisze:
Lysiczke chcialbym poznac, bo uznalem, ze to cos, co pomoze mi odnalezc odpowiedz na pytanie, na ktore odkad je zadaje nie otrzymalem odpowiedzi. Bylem juz u wielu niby "wiedzacych/widzacych wiecej", a pod nosem zadaje je sobie od wielu, wielu lat. Uznalem wreszcie, ze nikt inny, tylko ja sam mam klucz do zagadki - w sobie, tylko jakos musze tam sie dostac.
A na jakie pytania szukasz odpowiedzi :)?
I tak, na pewno masz klucz i odpowiedź w sobie ale może ktoś Ci pomoże..

W centrum nie wiem gdzie, szukałbym typowo na łąkach pod miastami i przy lasach, na pewno coś takiego znajdziesz. I nie wymuszaj, najlepiej odpuścić to wszystko się samo dzieje i samo znajdzie :)
  • 16 / / 1
Witajcie użytkownicy forum i witaj Batyskaf do którego kieruję wiadomość :)
Podoba mi się Twoje podejście do tematu dlatego jeśli chcesz to możemy wspólnie poszukać łysiczek :) Nie jestem ekspertem ale udało mi się znaleźć polanę na której rosną grzybki. Mój rekord to 21 grzybków z czego jestem dumny i czuję, że będzie jeszcze lepiej ponieważ mam parę miejsc do obadania i nadzieje na lepsze zbiory i tak jak Ty szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. W każdym razie jestem z Kędzierzyna- Koźla i jeśli masz dalej chęci to zapraszam do wspólnego poszukiwania :)
ODPOWIEDZ
Newsy
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.

Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.