Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
tam chcemy dotrzeć gdzie nam dotrzeć zabroniono;
Bezużyteczne, śmieszne posiąść tajemnice
Byleby jeszcze raz gorączką tęsknot płonąć
belciki00 pisze:Jakby ktoś w zagłębiu lub śląsku poszukiwał łysiczek to chętnie się podłącze. Ososbiście nie znam żadnych miejsc w okolicach zagłębia gdzie występują łysiczki, nie jestem zmotoryzowany.
Najczęściej jeżdżę w stronie Ustronia w poszukiwaniu łysiczek i też szukam kompana. We dwóch raźniej :hug:
Póki jeszcze można to chętnie po godzinie 15 bym się na godzinne (do zmierzchu) poszukiwania z kimś wyruszył.
W Ustroniu/ Wiśle/ Szczyrku też bywam. Macie tam jakieś dobre miejscówki?
Lysiczke chcialbym poznac, bo uznalem, ze to cos, co pomoze mi odnalezc odpowiedz na pytanie, na ktore odkad je zadaje nie otrzymalem odpowiedzi. Bylem juz u wielu niby "wiedzacych/widzacych wiecej", a pod nosem zadaje je sobie od wielu, wielu lat. Uznalem wreszcie, ze nikt inny, tylko ja sam mam klucz do zagadki - w sobie, tylko jakos musze tam sie dostac.
Mieszkam w centrum kraju, ale moge sie wybrac wszedzie w zasadzie - oferuje zyczliwe, nieuciazliwe i w miare normalne towarzystwo i szczera wdziecznosc. Prosze o wsparcie doswiadczonej grzybowo i forumowo duszy. Dziekuje.
Istnieje może dobro duszna osoba która chciała by podzielić się informacjami o dobrych miejscówkach w katowicach bądz okolicach katowica .
Badz znalazła by się osoba która chętnie wybrała się na zbiory z początkującym grzybiarzem .
batyskaf pisze: Lysiczke chcialbym poznac, bo uznalem, ze to cos, co pomoze mi odnalezc odpowiedz na pytanie, na ktore odkad je zadaje nie otrzymalem odpowiedzi. Bylem juz u wielu niby "wiedzacych/widzacych wiecej", a pod nosem zadaje je sobie od wielu, wielu lat. Uznalem wreszcie, ze nikt inny, tylko ja sam mam klucz do zagadki - w sobie, tylko jakos musze tam sie dostac.
I tak, na pewno masz klucz i odpowiedź w sobie ale może ktoś Ci pomoże..
W centrum nie wiem gdzie, szukałbym typowo na łąkach pod miastami i przy lasach, na pewno coś takiego znajdziesz. I nie wymuszaj, najlepiej odpuścić to wszystko się samo dzieje i samo znajdzie :)
Podoba mi się Twoje podejście do tematu dlatego jeśli chcesz to możemy wspólnie poszukać łysiczek :) Nie jestem ekspertem ale udało mi się znaleźć polanę na której rosną grzybki. Mój rekord to 21 grzybków z czego jestem dumny i czuję, że będzie jeszcze lepiej ponieważ mam parę miejsc do obadania i nadzieje na lepsze zbiory i tak jak Ty szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. W każdym razie jestem z Kędzierzyna- Koźla i jeśli masz dalej chęci to zapraszam do wspólnego poszukiwania :)
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana
Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.