Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 24 / / 0
Zrobiłem sobie z dwóch czubatych łyżeczek Decomorreno, cały efekt przykryło zamulenie na żołądku.
  • 24 / / 0
skad macie informacje na temat 'syfiastości' kaka decomoreno?
Mam jakies extra ciemne, jest tam napisane ze ma zawartość tłuszczu kakaowego obnizona do 12% ale kakao to chyba nie tylko jego tłuszcz tak?
Na etykiecie nie ma podanego zadnego innego składnika więc sądziłem, że jest to poprostu czyste kakao. Jak to z tym jest?
Nie mniej jednak działa ono na mnie zadowalająco, ze 2-3 czubate łyżeczki, dwie kostki cukru i się czuje jakby siedział w tym jakiś słaby kanaboid, milutki relaks :)
|---[XXXXX]---
  • 79 / 2 / 0
Z takim kakao to nic niewiadomo. Ale akurat decomereno to jedyne takie w miare dostepne
  • 144 / 6 / 0
geschtonkenflapped pisze:
skad macie informacje na temat 'syfiastości' kaka decomoreno?
Mam jakies extra ciemne, jest tam napisane ze ma zawartość tłuszczu kakaowego obnizona do 12% ale kakao to chyba nie tylko jego tłuszcz tak?
Na etykiecie nie ma podanego zadnego innego składnika więc sądziłem, że jest to poprostu czyste kakao. Jak to z tym jest?
Skoro jest 12% czegoś to znaczy, że jest też 88% czegoś innego. Gdyby był tam tylko tlusz kakaowy to byłoby go 100%
– Tak więc zos­ta­liście bez po­cie­chy ducho­wej?
– Jest wódka.
~Andrzej Sapkowski
  • 188 / 1 / 1
Nie, kakao nie składa się jedynie z tłuszczu kakaowego, stąd jest on wyodrębniony jako oddzielny składnik. W przeciwnym razie, nazwa kakao byłaby pewnie równoznaczna z tłuszczem kakaowym ;). Generalnie, kakao składa się z białka, tłuszczu, teobrominy i kofeiny. Tej ostatniej w śladowych ilościach. A opinia Decomoreno bierze się głównie stąd, że ma ono obniżoną zawartość tłuszczu kakaowego w składzie.
“Laziness grows on people; it begins in cobwebs and ends in iron chains”
  • 144 / 6 / 0
Tak. Kakao składa sie jedynie z tłuszczu kakaowego. Kakao to wysuszone masło kakaowe a maslo kakaowe to inaczej tluszcz kakaowy. A gdyby w maśle kakaowym zabrakło jednego składnika to nie byłoby to już masło kakaowe. Dlatego wszelkie białka, kofeina itd. wpisane są pod jedną nazwą.
– Tak więc zos­ta­liście bez po­cie­chy ducho­wej?
– Jest wódka.
~Andrzej Sapkowski
  • 200 / 3 / 0
Nie wiem czemu tak uparliście się na decomoreno, ale Kakao Wawel - 4-6 czubatych łyżeczek (maks ile da się nabrać), 2 słodziki, sporo cynamonu, ze dwie szczypty chilli i ciarki chodzą po ciele porządne ;)
  • 859 / 291 / 0
jak można obniżyć tolerancje na kakao albo nie dopuścić do jej rozwoju?
czy po pewnym czasie używania kakaa może wystąpić tolerancja odwrotna?? po jakim czasie by się to stało??
  • 233 / 6 / 0
@Hash_Oil wydaje mi się, że musisz tak z 3-4 dni nie pić kakao ani nie jeść czekolady, na pewno już jeden dzień przerwy trochę wzmocni efekt gdy następnego razu będzie spożywać ale by działało jak na początku to te 3-4dni.Sam przerzuciłem się na gorzką czekoladę i o ile na początku po jednej było miło to teraz potrzebuję dwóch :) Możesz spróbować zjeść łyżeczkę pieprzu przed, ktoś kiedyś pisał, że zwiększa wchłanianie różnych substancji.
Uwaga! Użytkownik Jobsons20 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 859 / 291 / 0
Pieprz jadłem i dociskałem cytrynę. W połączeniu z piracetamem i zieloną herbatą to siekera. Po przerwie troche mocniej działa, ale nie jak na początku używania dużych dawek. Znika plastyczne widzenie, a jeśli jest to przez chwile.
Ponawiam pytanie: jak nie dopuścić do rozwoju tolerancji, albo ją skutecznie obniżyć?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

Oświęcim. Zasnął na ławce miał przy sobie torbę narkotyków

Policjanci z Ogniwa Patrolowo-Interwencyjnego oświęcimskiej komendy Policji podczas patrolu zatrzymali 18-letniego obywatela Ukrainy. Nastolatek posiadał przy sobie torbę z kilkoma rodzajami narkotyków. Jest podejrzewany o posiadanie znacznych ilości środków odurzających.

Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę

Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.