Muszkatołowiec korzenny (Myristica fragrans) – metody podania, opisy działania, przepisy kulinarne
Więcej informacji: Gałka muszkatołowa w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 800 / 67 / 0
@up
Mój błąd :D

Torebkę przyprawy sprzedawaną w sklepie. Chyba, że chcesz kupować całe i je mielić, to inna kwestia.
"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."

I’m medicated, how are you?

Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
  • 401 / / 0
Eh, niezbyt wydajna zmielona jest z tego co słyszałam ;)
Jak Ty uważasz?

Mogłabym i zmieloną kupić - 30g za pln2,45.
Uwaga! Użytkownik Blair0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2878 / 21 / 0
Może być mielona - też się sprawdzi.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 800 / 67 / 0
@seksowny tyłek w avatarze

Osobiście miałam pięć doświadczeń z gałką. W każdym przypadku była to gałka mielona, chyba tylko tej z Prymatu używałam. Pierwsze doświadczenie było nieudane - podejrzewam, że 1/3 opakowania spożyta wtedy to było za mało by poczuć moc mirystycyny. Kolejne cztery przygody uważam za udane. W jednym przypadku spożyłam około 6 gramów (torebka ma 10 g) i dało mi to subtelną (jeśli w ogóle można tak to ująć w przypadku gałki %-D ) fazę.

Wszystko, co zostało tutaj napisane przeze mnie, to fikcja literacka i wymysł chorego umysłu.
  • 401 / / 0
pupcia niezla nie ma co narzekac ;)

zapytałabym czy warto ale skoro za mniej niz paczka ruskich fajek moge miec 3 fazy to nie bede sie wyglupiac.
ale mimo wszystko koleżanko poooowiedz coś więcej..
Uwaga! Użytkownik Blair0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 800 / 67 / 0
@up
Koleżanko, co mam jeszcze Ci mówić? Podjąć za Ciebie decyzje? Poczytaj opinie innych, nie tylko moją.

• 47 / / 0
rozowykruk pisze:
Dwa dni wyjęte z życia. (..) Pierwsze wrażenie bywa mylne?
Wygląda na typowe przedawkowanie, typowy błąd. Odczekaj trochę, najlepiej minimum kilka dni, i weź jeszcze raz, ale znacznie mniej. Będziesz miała całościowy ogląd jak działa gałka w różnych dawkach, i stwierdzisz czy Ci się podoba.

@GIA - lepiej weź mniej niż więcej, te 6g na początek powinno być właściwe - unikniesz sytuacji jak rozowykrup: 2 dni wyjete, i negatywnie nastawienie do tak pozytywnej przyprawy ;)
  • 401 / / 0
Dobra, zamówiłam 30g zmielonej bo to 1.klasa, a nie będę przeplacac za całą i jeszcze męczyć się z mieleniem/ścieraniem.
Dam znać jak to było ze mną ;-)
  • 800 / 67 / 0
@gia
Zamówiłaś? :o
PS. Naprawdę, weź na pierwszy raz maksymalnie te 10-12 gramów, nie ma co przesadzać.

• 989 / 76 / 0
OEVów czy CEVów lepiej się nie spodziewać? Znaczy, gała aż tak mocna nie jest? 20g jutro planuję opierdolić na pusty żołądek.
Egoista, ale miły.
Narcyz, ale nie ostentacyjny.
Kłamca, ale wrażliwy.
Miło mi Cię poznać.
ODPOWIEDZ
Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.