Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
Czy Kava Kava działa na Ciebie
1.Tak
60
48%
2.Cos działa
29
23%
3.Słabo działa
14
11%
4.Nie czuje nic a nic.
10
8%
5.Działa ale w ogromnych ilościach.
12
10%

Liczba głosów: 125

ODPOWIEDZ
  • 729 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
Kava strasznie smakuje. Żałuję, że ją zdelegalizowali - widziałem na zagranicznych sklepach ekstrakt w formie pasty z Kava-Kava, 94% kavalaktonów z tego co dobrze pamiętam. Wystarczy go ilość równa ziarnka grochu, a to o wiele bardziej przystępny sposób podania biorąc pod uwagę smak korzenia i to, że trzeba go z sześć-osiem łyżek.
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 4024 / 372 / 951
Nieprzeczytany post autor: pokolenie Ł.K. »
Ostatnio Cejrowski pokazywał w swoim programie rodakom ceremonialne picie kavy , jak również mniej ceremonialne w takiej knajpie kavowej polinezyjskiej jakiejś .,.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 2129 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kuba Powiatowy »
pokolenie Ł.K. pisze:
Ostatnio Cejrowski pokazywał w swoim programie rodakom ceremonialne picie kavy , jak również mniej ceremonialne w takiej knajpie kavowej polinezyjskiej jakiejś .,.
Widziałem to już dawno. Sam Cejrowski kavy co prawda nie pił ( przynajmniej na ekranie) natomiast zrobił to jeden z ekipy na planie. Przebrzydłe ćpuny. Ciekawe czy wiedzą, że kava jest na liście ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii ?
Najciekawsze jest to, że kavę można kupić nadal w internecie. Co prawda, już nie korzeń, ale sklepy zielarskie czasami sprzedają jeszcze pastylki z ekstraktem kava kava.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 4024 / 372 / 951
Nieprzeczytany post autor: pokolenie Ł.K. »
Fakt. Jakiś czas temu zwróciłem uwagę dwóm sprzedawcom na Allegro i tego samego dnia ich oferty zniknęły, ale widzę, choć jeden z nich ze swoją po jakimś czasie wrócił.
Ostatnio zmieniony 19 października 2009 przez pokolenie Ł.K., łącznie zmieniany 1 raz.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 74 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sarrum »
ja też dowiedziałem się za późno :/, a chętnie bym spróbował
ale i tak najbardziej żal mi szałwii. ciekaw jestem jaki byl oficjalny powod delegalizacji.
  • 578 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: fla »
Po 1 gramie extraktu 30% - lekka sedacja, w sumie podobna do działania benzodiazepin tylko słabsza.
Czy opłaca się zwiększać ilość? Jak mniej więcej z tolerancją?
Burial - Archangel (Uppermost Rework)
  • 2129 / 29 / 0
Spróbuj większej ilości zatem. Powinieneś czuć euforię, empatię, zrelaksowanie, problemy z utrzymaniem równowagi. Coś podobnego do alkoholu, ale mniej zamulające. Tolerancja nie występuje, tak więc możesz pić codziennie. Ważne tylko by robić to na pusty żołądek ( 4 h bez jedzenia to absolutne minimum )
  • 578 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: fla »
4 godziny odczekałem lecz waże 90kg dlategóż zapewne odpowiednia będzie większa ilość.
Istotne jest też to że nie pije tego, o kapsułki się rozchodzi :-/
Ostatnio zmieniony 24 października 2009 przez fla, łącznie zmieniany 3 razy.
Burial - Archangel (Uppermost Rework)
  • 729 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Toker »
http://allegro.pl/item790112887_kava_ka ... a_usa.html Ile tego by trzeba zjeść by poczuć efekty psychoaktywne?
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 2129 / 29 / 0
@Toker, w jednej kapsułce jest 500 mg, czyli myślę, że od dziesięciu kapsułek w zwyż. Najlepiej byłoby wysypać zawartość kapsułek i zalać mlekiem z dodatkiem oleju bądź masła + lecytyna ( kawalaktony bardzo dobrze rozpuszczają się w tłuszczach niczym thc ) by poczuć pełnię efektów kava kava, a gwarantuję, że to naprawdę działająca używka i z powodzeniem mogłaby zastąpić alkohol i niektóre benzodiazepiny.
ODPOWIEDZ
Newsy
Był twarzą lokalnej policji od wielu lat. Zwalniają go za narkotyki

Rzecznik komendy policji w Kluczborku został zatrzymany w związku z posiadaniem narkotyków, właśnie jest wydalany dyscyplinarnie ze służby - dowiedział się tvn24.pl. To kolejny w ostatnim czasie przypadek przyłapania funkcjonariusza służb mundurowych z narkotykami.

Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.