Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2129 / 31 / 0
Najlepsze piwo jakie piłem jest w restauracji CK browar w Krakowie ( jest to tzw. browar- restauracja, produkują tam piwo na miejscu ) nie ma nawet porównania z piwami które kupuje się w sklepie. Najlepsze jakie mają w ofercie to piwo pszeniczne, jest drogie ale warto spróbować.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 285 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: 5r>- »
Pszeniczne kurde to ponoć taki syf, że ja pierdziuuu. Koleszce stary przywiózł z niemiec całą beke i mówi, że nie da się tego pić. Ja w sumie nie próbowałem, więc tam nie wiem. O gustach niby się nie dyskutuje ;-)

Co do smrodu to waliło ładnie z cukrowni, jak jeszcze była :rolleyes:

A piwka też dobrego ( czeskiego i słowackiego ) można się napić na starówie w czeskiej piwnicy
Dzień się nie kończy, tylko zmienia barwę !]

ĆPOWER to ĆPOWER nie ma co wybrzydzać
  • 1238 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
5r>- pisze:
Pszeniczne kurde to ponoć taki syf, że ja pierdziuuu. Koleszce stary przywiózł z niemiec całą beke i mówi, że nie da się tego pić.
Potwierdzam. Ponoć zdrowe, ale w smaku szajs IMO. Już bym wolał nalewkę pierdolnąć ;]
לאכול חומצה!
  • 285 / 4 / 0
naleweczki są zajebiste :-D Mój koleszka dobre robi. Bananówkę wykośną i w ogóle wszystkie rodzaje sztos mu wychodzą, no dobra ale bez ofa bardzawo.
Z jakiego kraju preferujecie piwko oprócz oczywiście naszego, bo mamy dobry browar ^_^

• 463 / 10 / 0
czeskie jest niezłe
kenijskie jest dobre, naturalne "tusker" - wyjebany browarek mam nawet t-shirta
hiszpański san miguel średnio mi podszedł, ale piłem ze względu na cenę :P
ogolnie piwo to tak naprawde piwo max. do 4,5% i to nie zawsze, nie czesto wrecz
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 285 / 4 / 0
no czeskie i słowackie są dobre, ale kenijskie?! Skąd ty je wziąłeś? Nie miałem pojęcia, że tam mogą piwko robić :huh:

• 584 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mastah »
Kazdy tu tak chwali Lecha(moze przez puchar UEFA) ale dla mnie jest troche za bardzo gazowane. Moze to dlatego ze jest z importu(nie mieszkam w Polsce), w Polsce chyba Lech byl lepszy. Na pierwszym miejscu dla mnie jest Warka Specjal(choc tu w US nie dostepne), potem Tyskie Ksiazece(tez nie dostepne) z Zywcem. Z obcych browarkow lubie Becks, Fosters, Grolsch. Heineken tez wydaje mi sie ze jest za bardzo reklamowany i dlatego ludzie uwazaja ze jest dobry. Ktos tu wymienil Budwaiser przeciez to Amerykanskie siki a nie piwo. Od Amerykanskich piw typu Budwaiser, Coors, Coors Lite trzymam sie z daleka. Wole inwestowac w Polski przemysl browarniczy. Zreszta jako dobry Polak wychlam wszystko jak nic innego nie ma. Male pytanko jest w Polsce jeszcze piwo EB? Tutal tak.
America's C.R.E.A.M. team
  • 99 / 1 / 0
eeenie piwa EB juz u nas nie ma. u mnie picie lecha i hajnekena wszyscy uważaja za trendi:/ ps.
"Pije by paść,padam by wstać,wstaje by pić"
  • 2129 / 31 / 0
Mastah pisze:
Ktos tu wymienil Budwaiser przeciez to Amerykanskie siki a nie piwo. Od Amerykanskich piw typu Budwaiser, Coors, Coors Lite trzymam sie z daleka.
Pamiętaj, że jest też czeski Budweiser i takowy można kupić w Polsce ( amerykańskiego nie znam i nie piłem )
Co do EB to w latach 90 tych to było jedne z najlepszych i najbardziej reklamowanych piw, a teraz w ogóle nie można tego piwa kupić (przynajmniej w moim mieście ) a szkoda bo było bardzo dobre.
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 584 / 22 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mastah »
Dlatego pytalem o to EB bo bywajac w Polsce (ostatnio pol roku temu) tez go nie widzialem. A tu jest tego nawet duzo. Takie troche dziwne. Nigdy go tu nie pilem. W Polsce we wczesnych latach 90 bylo nawet popularne. Budwaiser Czeski? Pierwszy raz slysze ze cos takiego jest. Jaka to ma butelke? Tutal ona jest czerwona i troszke bialego koloru. Ciekawe czy to jest to samo piwo co tutaj.
America's C.R.E.A.M. team
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.