Dział zawierający fachową wymianę zdań na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Regulamin forum
Uwaga!
Dyskusje w działach Psychofarmakologia i Syntezy winny mieć charakter możliwie jak najbardziej ścisły i naukowy. W trosce o realizację tego celu posty wszystkich użytkowników muszą zostać zaakceptowane przez moderację.
Moderacja zastrzega sobie prawo do usuwania/nieakceptowania postów, które nie spełniają powyższych założeń, nawet jeżeli są zgodne z regulaminem!
ODPOWIEDZ
  • 103 / 1 / 0
@Tajlerku, tutaj chodziło mi o glutation -> jeżeli forma doustna, liposomowa działa jak ta do iniekcji to faktycznie działa na mitochondria. Informacje na ten temat są nader skąpe,nie mam źródeł oprócz opinii znajomej i tych, które znalazłem teraz w sieci, być może ktoś empirycznie wybada temat... Co do tego może masz rację - taki liposomowy glutation powinien mieć status leku, ale popatrz niebawem witamina A, która ma status suplementu będzie lekiem.

Swoją drogą, póki co pójdą wysokie dawki DHA i olejek kokosowy.:)
  • 1472 / 196 / 0
Witamina A jest silna akurat )

A ta znajoma próbowała tez strzałów w żyłę? Nie wątpię, że liposomowy może działać, ale wątpię, że lepiej niż iniekcje. Dodatkowo dochodzą skutki uboczne przez metabolizm, przejście przez żołądek itp.

Do tego przydałaby się opinia kogoś, kto przestał robić strzały, w końcu to jak z teściem - robiąc strzały z glutationu obniży się endogenną produkcję, dlatego trzeba będzie robić to w jakichś odstępach i schodzić z dawek.
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 103 / 1 / 0
Miała iniekcje na początku, później przeszła na doustny (ją na to stać) i mówiła, że jej życie polepszyło się. Pomimo wielu wizyt u lekarzy, przyjmowania różnej maści suplementów nic nie pomagało. Trafem w "10" był glutation. Ale przydałoby się kilka opinii bo też jestem ciekawy...
  • 1141 / 9 / 0
Mnie to się wydaje jakieś dziwne, legalne panaceum na wszystko i każdemu bez wyjątku pomaga.
Wydaje mi się, że gdzieś musi być haczyk skoro nikt do tej pory jeszcze tego nie nagłośnił.
Niewątpliwie najlepsza droga podania większość ludzi odpycha, ale nie takie rzeczy ludzie robili/robią %-D
  • 3899 / 240 / 13
Tak jeszcze dodam - w Polsce glutation nie jest zarejestrowany w wykazie farmaceutyków dopuszczonych do handlu. Glutation doustny nie działa - to fakt niezaprzeczalny - iniekcje tak jak ktoś wyżej wspomniał - dołączone 4,5ml fiolki z natrium na strzał - jeżeli ktoś ma zamiar to bić i.m., można to spokojnie rozpuścić w 1ml, bo strzały domięśniowe glutationu są bardzo bolesne.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 1472 / 196 / 0
Muszę sprawdzić czy glutation po prostu nie ma jak się wchłonąć do krwii czy rozkłada go jakiś enzym, bo wtedy odpowiedni inhibitor powinien załatwić sprawę ;)
Podając mnie jako login polecający ekspertowi JohnyHa, otrzymujecie zniżki na konsultacje :)
  • 207 / 4 / 0
Pany znacie juz tDCS - stymulacje okreslonych obszarów mózgu prądem o bardzo niskim napięciu? mozna do tego uzyć bateryjek 9-voltovych, coraz popularniejsz metoda-pisze o tym New York Times, jest artykuł na interii, poza tym na forum longecity.org to jedna z nowoczesnych mód się zrobiła

http://fakty.interia.pl/new-york-times/ ... Id,1074780
Uwaga! Użytkownik sanchez1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3899 / 240 / 13
To jest póki co science fiction, ciekawostka, która wymaga ogromu testów. Najśmieszniejsi są ci ludzie, którzy twierdzą, że im to pomaga ^_^ potęga autosugestii albo dorabianie sobie teorii.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 190 / / 0
Worka supli wszystkim z H! :P

W Wigilię warnów nie dajemy :* - Berig
Uwaga! Użytkownik pride95 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 456 / 14 / 0
co sadzicie o produkcie PROSUPPS i-Focus zastanawiam sie czy to kupic
w sklepie jest podane tak

Składniki aktywne: Ilość w porcji (2 kap.)
Energy Regulation Matrix: 219 mg
Caffeine Citrate
Infinergy Dicaffeine Malate
Caffeine Anhydrous
Mood Matrix: 216 mg
R-Beta-Methylphenylethylamine
N-Methyl-B-Methyl-Phenylethylamine HCI
GABA (Gamma-Aminobutyric Acid)
Noopept
5-HTP (5-Hydroxy L-Tryptophan)
Infinite Focal Matrix: 841 mg
Bacopa Monnieri Extract (whole plant)
DMAE (Dimethylaminoethanol) Bitartrate
Choline Bitartrate
Lion's Mane Mushroom Extract (std. min. 30% Polysaccharides) (mycelium)
Oat (herb)
Pikatropin Picamilon
Inositol
Rhodiola Rosea Root Extract (std. min. 3% Rosavins)
Lemon Balm Leaf Extract (std. min. 3% Rosmarinic Acid)
Ginseng (Panax Ginseng) Root Extract (std. min. 80% Ginsenosides)
Citicoline Sodium
Dendrobium Nobile (Noble Orchid) Stem Extract
Aegeline
Huperzia Serrata Club Moss Extract (std. min. 1% Huperzine A)

Wielkość porcji: 2 kap.
Ilość porcji w opakowaniu: 30

wychodzi tylko troche drogo bo z 220 za miesiac, oplaca sie?
Uwaga! Użytkownik Czarli Czarnuch jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rozpędza się nowa epidemia. Gwałtownie rośnie liczba zatruć

W 2024 r. liczba zatruć dopalaczami wzrosła aż o 40 proc. w porównaniu z rokiem 2023 – alarmuje GIS. Po niebezpieczne substancje coraz częściej sięgają także dzieci.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.