Także jak czyta to jakiś małolat, którego "najgorszym" wyczynem popełnionym w celu naćpania się było zajebanie matce 50-100 zł z portfela, to niech sobie wyobrazi, gdzie dopiero może zajść kombinując hajs, żeby żyć ponad stan. Nie masz hajsu = nie ćpasz. I chuj, koniec kropka. Jak Ci zabraknie tego ogranicznika, to nie ma opcji skończyć dobrze.
26 grudnia 2024TymekDymek pisze: kliknięć i hajs na koncie w 5min nawet mając pierwszą pracę i 18 lat, to już z górki poszło.
Gówno właśnie. Nie musisz jak zbity pies dzwonić do rodziny/ziomków/kogokolwiek i żebrać o jałmużnę w ciężkich czasach. Nie musisz patrzeć w oczy, nawet ryja otwierać. Klik, logowanie, klik i voilà. Błyskawiczny przelew z RRSO 213769420% już masz na koncie. Prze-pier-do-lo-ne.
My robiliśmy takie schematy, że jak ktoś miał pożyczkę przyjmijmy na 3k a nie mógł jej w terminie spłacić to np ja biorę pożyczkę 3k dla niego, przesyłam hajs, on spłaca swoją i bierze kolejne 3k+koszt kredytu żeby oddać mi a faktycznie przedłużyć se termin o kolejny miesiąc. Ja spłacam moje konto, za dwa dni dostaje 500zl zwrotu, no bo spłaciłem tego samego albo następnego dnia i hajs na ćpanko się zgadza.
Stricte na dragi to nigdy nie wziąłem chwilówki ale 5000 się raz zadłużyłem. Na szczęście zadziałał crowdfunding, który następne 7 miesięcy spłacałem
23 października 2020Dualizm22 pisze: CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
26 grudnia 2024freezin9moon pisze: I chuj. Babilon funduje. Kwota wolna od zajecia teraz to chyba ok 3600 jak cos.
Ale możesz mieć kilka kont i wtedy na paru masz oddzielny limit
U mnie też jest to jedna z większych głupot związanych z cpaniem
Ale poczułem się wtedy wstrętne.
11 czerwca 2026serotoninowy pisze: Kocham gabajeby i chuj jestem GABA wrakiem, prega 2 dzień wjeżdża wyśmienicie na wyzerowanej tolerce 750mg i z 5 kaw, a teraz chillout wyrwałem 4 żywce na promce, ale bym się napił giebla
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.