Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
Pokecane sa tez duze ilosci magnezu, pewnie zeby blokowac NMDA, tylko jak wyeliminować tą deprechę?
Ale widzisz sam przyznajesz - czasem by zejsc z czegos lżejszego w czyjejś hierarchii substancji trzeba chwilowo i umiejętnie sięgać po środki z wyższej półki. Ktoś kto nie ma problemów z szybką redukcją fenia powie - jakie benzo? Stąd sa tacy co mniejszy problem maja z odstawieniem fenia niz pregaby, sa tacy co nie sa w stanie odstawic opio, benzo, pregaby. Albo nie chca. Ci co szukaja high koncza jako politoksy z niezlymi koktajlami.
Ja niestety po ktotkim poki co doswiadczeniu z pregaba musze powiedziec, ze to niezla bitch. Moge tylko porownac do benzo, na zejsciu z ktorych nie mialem takich napadow deprechy i niemocy. Zadna ashwaganda ksm66 czy inne rzeczy nie pomagaja. Jakies mikrodawki czegos redukujacego te depreche. Picamilon? Zamowie, sprobuje. Jak nie zadziala to czeka mnie wesole lato - musze zmienic diete i nawyki. Czytalem, ze keto na niektorych dziala. Tyle, ze nie chce wydluzac czasu na tym, im dluzej tym ciemniej w lesie.
W USA czy Australii prywatne ośrodki odwykowe mają dobre recenzje w odstawianiu kilkuletnich ciągów lyricowo-gabapentynowych. Nie mam pojecia co uzywaja ale np. te w UK, nawet prywatne kosztujace po 2000- 3000 f za tydzien maja slabe opinie jesli chodzi o pregabe (a dobre jesli chodzi o koke, benzo, alko, heroine). Ludzie na forach wrecz odradzaja - detoks to jak CT, czy panstwowy czy prywatny. Panstwowo nie wezma na dawkach ponizej 1200. Lekarz i redukcja czyli dlugi skret. Albo zamiana na cos mocniejszego. Gosc na forum pisal, ze po 4 miechach dziennie na 900-1200 nie pomagalo nic. Nawet 5g fenibutu. Pomagala butelka whisky i gbl. Tylko to eliminowalo skreta. Gdzies widzialem, ze liczba samobojstw zwiazana z naduzywaniem pregabaliny rosnie, ludzie to odstawiaja i skacza z mostow. O fenibucie az tak glosno nie jest bo...moze latwiej odstawic biorac benzo, baklo, piwko.
11 maja 2019BeautifulDisaster pisze: @BladziuchnyStrach przerazaiłeś mnieSkoro Tobie to nie mija, to może mi też nie minie i zostanę na zawsze tak potwornie nieszczęśliwa i w pełnej anhedonii. Przepraszam za pytanie, ale długo to brałeś? Normalne dawki w celu leczniczym (kur wa żart) czy rekreacja ? Jak długo już cierpisz? Wybacz, że pytam, ale zaczynam rozważać samobója, bo wygląda na to, że to nieodwracalne
11.05.2019 scalono - 04pain
https://zdrowie.radiozet.pl/W-zdrowym-c ... ega-innych
Ja już w panice i histerii.
Nie zostanie tak permanentnie, tak moze byc po cold turkey (nieodwracalne uszkodzenie) albo po 10+ latach na 600-900. Dlatego polecam pomału, tak poza strefą komfortu ale w dół. Suplementacja, zdrowe jedzenie (ludzie pisza, ze po jakims czasie pregaba uposledza wchlanianie, w koncu bebechy to drugi mozg i sa deficyty w zelazie, vitaminach itp).
Głowa do góry.
11 maja 2019BeautifulDisaster pisze: Moje pytanie dla ludzi, którzy lepiej ogarniają neurobiologię - dlaczego lek na gaba ryje dopaminę?
Nie tlumaczac neurobiologicznie - pregaba przsie ,,zamykà" kanaly wapniowe nardzo wazne w przewodnictwie i dziala jak hamulec w wysylaniu impulsow. Stad leczenie to glownie bole neuropatyczne, fybromylagia itp. Potem odkryto, że dobrze działa na lęki czy nerwicę. Jak? Spowalnia neuroprzekaźnictwo, zatrzymuje (dekarboksyluje?) glutaminian itp.
Pewnie ktos dokladnie to opisze ale jak pregaby nagle zabraknie to glutaminian i inne naradrenaliny rozlewaja sie po mozgownicy przez otwarte kanaly pozbawione kontroli (i nie tylko) powodujac zespol odstawienny. Powolnie odstawiajac powodujemy stopniowe otwieranie kanałów i czas na ich normowanie.
Tak po prostemu i chlopskiemu. Hamulec, ktory trzeba popuszczac stopniowo.
Spoko @Cooba83 ja odstawiać to będę dopiero za 12 dni, po ostatnim egzaminie. Teraz pomału redukuję, muszę być czysty do połowy lipca. W tym tempie akurat, ale może trochę zwiększę. Na koncowke mam juz plan gdyby bylo zbyt ciezko.
@Cooba83 czytałem twoje doświadczenia z fenibutem i baklo. Srogie dawki, nie dziwię się zatem twojej hierarchi - goniłeś ten dopaminowy i stymulujący high. Ci co dluzej biora pregabe w dawkach 600-900+ (a wiec dawki podobne do twoich wzgledem powinowactwa do VDCC) też zatrzymują wodę, mają problem ze wzrokiem, równowagą. No i pamięć - można na tych 150-300mg/d zrobic stack pitacetamowo-cholinowy czy jakis nooteptowy i jakoś funkcjonować - ale z biegiem czasu te zmiany hamulcowe i tak zachodza a pregabalina solo i tak traci wiekszosc ze swojego dzialania.
Ja np. dostając przepis od pewnego użytkownika na pw, który nie mógł oďstawić pregaby dostalem jednoczesnie ostrzezenie - nie wyzej niz 1.5g dziennie. On taką dawką zastąpił 80mg pregabaliny, której po ponad 2 latach z 300/d nie dał rady redukować niżej a jeszcze wpadł w benzo bo liczył, że pomoże. Benzo dało mu jeszcze większą depresję zabierając część lęków i trzęsawek. Skończyło się zamianą na feniego, który w tej dawce 1.5g (czasem 2g, zwlaszcza na poczatku) zniosl objawy odstawienne, zniwelował deprechę i pozwolił odstawić 2-3mg alpry, ktorą brał 3 miechy. Nie było łatwo bo tolerka dała znać - ale nie gonił high. Po prostu czuł ten mały pkt ponizej strefy komfortu. Po 4 miesiacach na fenim zaczal redukowac po 50-100mg co 3 dni i jak byl nisko - raz- dwa w tyg dorzucal 10-15mg baklo rozlozone na caly dzien. Po wyzerowaniu miesiac czul lekka deprechę, mgiełkę i był wolny - i od benzo, i od pregaby i od feniego. Przez cały proces zero alko.
Wiecie, że jednym z częstych skutków długotrwałego zażywania wysokich dawek pregabaliny jest GAD, którego biorący wcześniej nie mieli?
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu
Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.
Chatbot AI Reddita „pomaga” w leczeniu bólu. Wśród rekomendacji: heroina
Reddit w pośpiechu wycofuje swojego nowego chatbota AI o nazwie „Answers” z dyskusji na tematy zdrowotne. Powód? Przeczytajcie.