Nie jestem lekarzem, nie mogę Ci doradzać w tej kwestii. Mogę Ci jedynie powiedzieć jakie podejście mi pomogło; Im mniej leków tym lepiej, leki to środek do celu rozwiązania problemów, a nie odpowiedź na problemy.
Prega i Xany pomagają doraźnie, ale im dalej w las tym gorzej, może być też, że to napięcie odczuwasz właśnie dlatego, że brakuje Ci tych środków i organizm i psychika domagają się chemicznej, uzależniającej ulgi.
brak możliwości relaksu itp ., moze zmniejszyć dawkę na 15 mg na dwa tygodnie i zobaczyć jak się będę czuł ( lekarka tak sugeruje ) ale dodała mi Spamilan buspiron i teraz nie chce zminiejszac teraz esci bo zobaczę jak sie będę czuł na dodatku Spamilanu . Co o tym myślicie ?
z góry dzięki za odpowiedź
Biorę od października i poprawa tak o 70% jeśli chodzi o lęk i napięcie.
Polecam i pozdrawiam.
W każdym razie substancja jest super, jak jeszcze coś robisz co daje endorfiny typu sport, ogarniesz diete i suple, masz jakąś pasję, a dojechała Cię za bardzo lękowo i depresyjnie własna głowa i życie to escitalopram przy zachowaniu trzeźwości od alko i dragów potrafi przywrócić człowieka na właściwe tory ;)
Niewykluczone, że w 2gim miesiącu brania 20mg napięcie, które odczuwałeś by zniknęło, bo związane było z reakcją organizmu na taką dawkę substancji i fazą adaptacji, ale to jest wróżenie z fusów tak naprawdę, każdy musi na sobie przetestować.
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Premie za alkohol w Biedronce. Związki zawodowe są oburzone
Związki zawodowe alarmują w sprawie nowego programu motywacyjnego w sieci Biedronka. Jak wynika z wewnętrznego dokumentu, pracownicy najlepszych sklepów mają otrzymać premie finansowe za najwyższe wyniki w sprzedaży alkoholu. Sprawa — zdaniem związkowców — budzi poważne wątpliwości prawne i etyczne, dlatego zamierzają oni podjąc poważne kroki.
Larwy ostryg bardziej "zestresowane". Wszystko przez narkotyki
Pod wpływem pochodzących ze ścieków narkotyków larwy ostryg poruszają się powoli i są zestresowane — wskazują najnowsze badania naukowe, na które powołuje się Polska Agencja Prasowa.
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty
Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.