Tytoń ma osobny dział → >LINK<
Po 1-2 zalaniach gorącą wodą, wchodzi terere i po 2 kostki lodu zimna woda i mamy pyszny, orzeźwiający napój który można sobie zalewać już do końca dnia a i tak smakuje spoko : D
10 września 2021IamYourFather pisze: Tykwa okuta aluminium, 12 cm, około 200-220 ml.
@LiquidStranger znasz jakąś yerbę mocniejszą od taragui energia?
Tylko nie Despelady, bo za nimi nie przepadam.
Poza tym - ile razy zalewasz yerbę? Ja średnio 3-4 zalania. Później już robi się wodnista.
Ale teraz i tak nie pije już 2 lata jerby zbyt moczopędnie na mnie działała. Piłem to latami po 5-7 kubeczków dziennie. Możliwe że miałem za dużo minerałów i witamin w organizmie stąd jej złe działanie.
06 września 2021IamYourFather pisze: Opis z opakowania:
Napój uznany za antydepresyjny i przeciw zmęczeniu i przeciwreumatyczny, wiele wit i minerałów jak sód potas magnez i wapń zawiera kofeinę bez barwników.
A Terarę piłem smakową, najlepiej smakuję na zimno. Chociaż miałem Amande pomarańczową, tak jakby zajeżdżała chemią, a zwłaszcza smakowała. Może inne smaki z innych firm byłyby dobre. Za to Amande Despalada niebieską konkretnie polecam, od lat piję i uwielbiam jej smak. Inne mi nie podchodziły. Taraguia nie jest taka smaczna, no ale potrafi dać kopa
Opis Yerba Mate Green Despalada:
To produkt wyjątkowy, bo składa się w stu procentach z liści i serc liści ostrokrzewu paragwajskiego.Yerba Mate Green jest uznawana przez znawców za najszlachetniejszą odmianę yerba mate, ze względu na to, że około 60% tej yerba mate pochodzi z naturalnych zasobów a pozostałe 40% jest zbierane na stokach powyżej 800 m nad poziomem morza. Ta brazylijska zielona mate jest delikatniejsza w smaku od suszu z Paragwaju czy Argentyny, ma słabo wyczuwalną gorzką nutę. Jest zbierana rano i suszona tego samego dnia wieczorem by liście nie fermentowały. Mate Despalada są suszone gorącym powietrzem. Użycie specjalnych suszarni bez dymu pozwala zapobiec utracie wartości smakowych liści, które są później cięte i pakowane, a następnie wysyłane w postaci mieszanek smakowych lub jako czysta Yerba Mate Green Despalada.
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Tak zwany Wielozakonnik
Z tytułem Zakonnego Doktorka
Na całkiem spoko yerba ,jak ktoś lubi smakowe mogę od siebie polecić:
1.Very Berry - trochę kwaskowa z nutą owoców leśnych
2.Crazy Cherry - Mocno wiśniowa , bardziej kwaśna niż Very Berry
3.IQ - trochę lżejsza niż poprzednie z nutą kiwi jeśli dobrze pamiętam
4.
29 września 2021Rosie7 pisze: A czy jest możliwe że ktoś jeśli piję codziennie po kilka dolewek non stop to się może jakoś uzależnić od yerby?
Kontakt:
email: hash_oil@tutanota.com
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska
Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).