Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 627 / 84 / 0
Ja bardziej wiążę fobię społeczną z tendencjami wyniesionymi z domu. Moja matka jest bardzo nieśmiała i skromna, nawet ze mną nie może pogadać jak matka z synem, tylko grzecznym głosem o wszystko prosi i kilkakrotnie dziękuje. Myślę, że ma to duży wpływ na moją niewielką pewność siebie, jakiej doznaję, gdy nie zażywam akurat farmaceutyków przeznaczonych do leczenia lęku uogólnionego. Jedyny wyjątek, kiedy jestem samcem alfa bez leków, ma miejsce, gdy jestem skrajnie zmęczony lub fizycznie chory. Mogę trzymać się za jelito, chore i dodatkowo uciskane przez powiększoną wątrobę, ale załatwię wtedy masę spraw i jeszcze babki z poczty, skarbówki czy salonów prywatnych spółek będą pod presją, bo będę tak pewny siebie i tak przekonujący.
11 czerwca 2026serotoninowy pisze:
Kocham gabajeby i chuj jestem GABA wrakiem, prega 2 dzień wjeżdża wyśmienicie na wyzerowanej tolerce 750mg i z 5 kaw, a teraz chillout wyrwałem 4 żywce na promce, ale bym się napił giebla
  • 834 / 18 / 0
@up to niekoniecznie tendencje, moze po prostu genetyka i dziedziczenie
czemu jestes pewny siebie tak mocno jak jestes chory?
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 906 / 36 / 0
W przypadku choroby cała energia która zasila te wszystkie negatywne i lękliwe myśli, reakcje emocjonalne na nie jest przenoszona na zwalczenie choroby. Stąd wzrost pewności siebie.
297 dni czystości (05.01)
  • 834 / 18 / 0
@up i jak niby ta energie sie mierzy? smierdzi mi to New Age
Treść postu autora to jakieś pierdolenie - tak w skrócie dla tych, którym nie chce się czytać heh
  • 906 / 36 / 0
Myśli i emocje są falą energii, wschodnie kultury nauczaja tego od tysięcy lat, a dzisiaj fizyka kwantowa to potwierdza. Skoro wiec do zasilania procesów myslowo-emocjonalnych jest potrzebna energia, faktem jest ze osoba w kolko mielaca w swojej głowie lękliwe myśli i odpowiadające nim reakcje emocjonalne zużywa niepotrzebnie masę energi - prosty przykład - osoba z depresją leży cały dzień w łóżku i nie ma siły się podnieść, nie ma siły dokonać prostych rzeczy. Dlaczego?

Co do mierzenia energi, nie wiem, pewnie się tego nie da póki co zrobić, ale dochodzimy do kwestii choroby. Cokolwiek, grypa, jakies zapalenie.
Organizm podnosi alarm. Mobilizuje organizm do walki z zagrożeniem, wiec przejmuje tą energię która dotychczas zasilala myśli i emocje. Efekt?

Inny przykład. Nie zaspokoilismy przez dłuższy czas uczucia głodu, ale nie mamy pieniędzy by ten stan zmienić. Alarm. Po dłuższym czasie zniknie lęk, wstyd, jakakolwiek emocja która "broniła" by nas przed na przykład kradzieżą. Organizm całą energię wykorzystuje do zmuszenia cie do poszukiwania pożywienia.

To całkiem logiczne :P Chyba.

Kolejny przykład, zagrożenie. Goni nas wściekły pies. Nie ma czasu na myślenie wiec organizm nam na to nie pozwala. Wyrzuca adrenalinę i zasila nasze mięśnie potężną ilością energi - wtedy uciekasz, albo walczysz. Z pewnością w tych sekundach znika całą twoja fobia społeczna.

Sądzę że głodówka dlatego tak dobrze wpływa na zdrowie psychiczne, bo nie dostarczamy do organizmu energii, jest jej zbyt mało by utrzymać podstawowe czynności życiowe i myślenie z emocjami jednocześnie. Skutek?
297 dni czystości (05.01)
  • 1180 / 103 / 0
Zdaje się, że to o co się powyżej spieracie nazywamy neuro biofeedbackiem /neurofeedbackiem lub EEG feedbackiem/ i opiera się na założeniu, że aktywność elektryczna mózgu jest odzwierciedleniem stanu psychicznego człowieka oraz, że tę aktywność można zmieniać.
Uwaga! Użytkownik jan potocki jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Też swojego czasu miewałem fobię społeczną. Większość z nas nie zdaje sobie sprawy z tego, że po prostu nasz organizm posiada/wytwarza za mało testosteronu i dlatego jesteśmy słabi psychicznie/lękliwi. Zamiast faszerować się lekami zdecydowanie polecam jakiś booster testosteronu w postaci tabletek, których na rynku jest pełno. Pamiętajcie, że testosteron jest bardzo ważny w organiźmie, jego niedobór skutkuje właśnie nieśmiałością i różnego typu fobiami. Poprawi Wam się libido, zmężnieje głos, pojawi się więcej włosów na klatce piersiowej i brzuchu, będziecie otwartsi, żywsi oraz pełni energii, znikną fobie i nieśmiałość, zaczniecie wierzyć w siebie i swoje możliwości. Osobiście polecam testosterol+biosterol dostępny bez recepty, fajnie ożywia i powoduje chęć do sportu/ćwiczeń. Testosteron to podstawa, dopiero po kuracji testosteronem, jeżeli nie zauważycie różnicy, radziłbym wybrać się do lekarza po tabletki..
mefistofeles to ja (dandakar89 )
  • 834 / 18 / 0
@up no tak aktywnosc neuronalna a nie jakies energie i czakry
  • 44 / 7 / 0
02 czerwca 2017dandakar89 pisze:
po prostu nasz organizm posiada/wytwarza za mało testosteronu
ciekawe w sumie, chociaz ja mam głos jak tuba, dywan na klacie, łysieje na głowie, konia nie walę a lęki i tak mam
  • 78 / 4 / 0
Możesz napisać coś więcej o tym testosterolu i biosterolu? Na KFD piszą, że to nie działa, ewentualnie, że działa, ale wyłącznie w większych dawkach, przy których pojawiają się skutki uboczne.

Czy to nie niesie ze sobą takich skutków negatywnych jak branie testosteronu?

P. S. Braliście DHEA? Jak na was działa?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Za "przekąski" z Kalifornii grozi mu 20 lat więzienia

W paczce z Kalifornii do Polski miały być przekąski. Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej w Warszawie otworzyli puszki i znaleźli susz roślinny. Okazało się, że to była marihuana. Zarzut związany z przemytem usłyszał 22-latek.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.