Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
Który z nieprzyjemnych symptomów najbardziej potrafi zepsuć fazę?
Paranoiczne myśli (wpisz jakie)
265
24%
Lęki (wpisz jakie)
159
14%
Uczucie zbyt silnego bicia serca
243
22%
Uczucie osłabienia
97
9%
Zmienione czucie ciała
62
6%
Zaburzenia widzenia
24
2%
Bóle (wpisz jakie)
33
3%
Problemy żołądkowe
53
5%
Subiektywne wrażenie zimna lub gorąca
54
5%
Wysuszenie błon śluzowych
118
11%

Liczba głosów: 1108

ODPOWIEDZ
  • 371 / 9 / 0
Masakryczna suchość w ustach ale to nie zawsze,
kilka razy miałem tak że myślałem że mi serce wyskoczy :-D
może dwa razy zdarzyło się że byłem "żółty" w sensie totalnie nie wiedziałem co się dzieje, prawie zemdlałem :-D ale to było w potężny upał i troche za dużo hehe
♪ P S Y T R A N C E ♫
Myco-Maniac
  • 476 / 4 / 0
Nie wiem, czego to sprawka, ale od jakiegoś czasu biorę sobie beta-blokery na chwilę przed paleniem i w ogóle nie mam już uczucia demonicznego bicia serca. Zawsze mi to bardzo przeszkadzało, bo puls skakał do 170 i miałem wrażenie, że zaraz zejdę. A teraz jest luzik i nawet o tym nie myślę. Dlatego też ciekawi mnie, czy to sprawka b-blokerów czy zwyczajnie przestałem się ryć tym efektem?
  • 989 / 76 / 0
Równie dobrze mogła być to wkręta, którą zabiłeś poprzez zafundowania sobie poczucia bezpieczeństwa beta-blokerami. Ale niby puls mierzony to chuj wi. Mi maks skoczyło do 180 i też myślałem, że zejdę. Ale tylko raz, potem się przyzwyczaiłem do efektów(typu-bije mocno serducho? aaa, wyjebane) i raz zdarzyło się przebiec pół miasta, żeby załapać się na transport. Najaranemu.
Egoista, ale miły.
Narcyz, ale nie ostentacyjny.
Kłamca, ale wrażliwy.
Miło mi Cię poznać.
  • 554 / 14 / 0
Zawał serca, udar mózgu, tętniak.
Na inne sposoby mogę umierać, ale kurwa, te w/w to absolutna porażka. :scared:

edit: ofc chodzi o lęki
Ostatnio zmieniony 24 września 2013 przez Velvet Velour, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 476 / 4 / 0
To muszę nieco sprostować mój powyższy post - otóż wczoraj wziąłem znów te swoje beta blokery i niestety tym razem to nie pomogło. Trochę się zjarałem, faza była krótka, ale serducho znów szalało jak opętane i spokojnie puls podskoczył do 160. Najciekawsze było to, że wydawało mi się iż kompletnie nie przejmuję się tym felerem i moje ciało było wyluzowane. Tyle że ile razy sobie zdawałem z tego sprawę, tylekroć znów odczuwałem jak mi pikawa szaleje i nawet słuchanie ulubionej muzyki za wiele tu nie dało. Nie mniej jednak miałem niezły high bo wpuściłem sobie po raz pierwszy na spaleniu muzę mojego od niedawna ulubieńca czyli Basila O'Glue i kompletnie odleciałem. Ten facet jest geniuszem!
  • 801 / 8 / 0
Idź do lekarza...
Nie bierz RC. Spróbuj konopi! Prof. neurofarmakolog Jerzy Vetulani rekomenduje profilaktycznie na osteoporozę.
Lekarze od tysięcy lat propagują cannabis, już 5000 lat temu na Kujawach palono ziele.

Forbes goo.gl/ExUXOT: MACZANY ZABIJAJĄ
  • 476 / 4 / 0
Czemu mnie ryjesz z tym lekarzem? ;) Ja myślę, że ta nadczynność serca bierze się z mojej bojaźni do psychodelików ponieważ podobnie mam z innymi używkami tej grupy. Dla przykładu do deksa się już na tyle przyzwyczaiłem, że w ogóle nie panikuję, ale po trawie włączają się jakieś dziwne odczucia i mi pikawa szaleje. Pewnie się dziwicie, po co w takim razie palę - otóż mimo wszystko sprawia mi to przyjemność i potrafię się odnaleźć w tym wszystkim. Ale występuje właśnie ten dziwny paradoks - czuję się spokojny a w rzeczywistości pikawa szaleje. Ale może to i dobrze? Bo czuję, że gdyby nic mi przy paleniu nie dokuczało to popłynąłbym w temat daleko bowiem jest po prostu... fajnie.
  • 657 / 7 / 0
kaszel :kotz:
Uwaga! Użytkownik Akodeen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 246 / 11 / 0
po dalszych próbach uznałem, że podwyzszone tetno i zwiazane z nim bole to psychosomatyczne efekty durnych wkret. jednak nie podjął bym sie wysilku fizycznego w tym stanie.

@Schizool
dojebales z tymi psychodelikami, mowiąc o deksie w temacie o kanna.
“We are not entitled to our opinions; we are entitled to our informed opinions. Without research, without background, without understanding, it’s nothing. It’s just bibble-babble. It’s like a fart in a wind tunnel, folks.”
  • 335 / 1 / 0
Schizool pisze:
Czemu mnie ryjesz z tym lekarzem? ;) Ja myślę, że ta nadczynność serca bierze się z mojej bojaźni do psychodelików ponieważ podobnie mam z innymi używkami tej grupy. Dla przykładu do deksa się już na tyle przyzwyczaiłem, że w ogóle nie panikuję, ale po trawie włączają się jakieś dziwne odczucia i mi pikawa szaleje. Pewnie się dziwicie, po co w takim razie palę - otóż mimo wszystko sprawia mi to przyjemność i potrafię się odnaleźć w tym wszystkim. Ale występuje właśnie ten dziwny paradoks - czuję się spokojny a w rzeczywistości pikawa szaleje. Ale może to i dobrze? Bo czuję, że gdyby nic mi przy paleniu nie dokuczało to popłynąłbym w temat daleko bowiem jest po prostu... fajnie.
Pewnie musiałbyś zemdleć, albo coś poważniejszego byś odpuścił.
Zycie mnie nauczyło najbardziej jednego. Nie przysięgaj Bogu czegoś czego nie zrealizujesz. Lepiej milcz.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Młoda kobieta znalazła portfel z narkotykami

Młoda mieszkanka Pisza przekazała policji znaleziony portfel, w którym oprócz dokumentów i gotówki znajdowały się narkotyki. Dzięki jej reakcji funkcjonariusze szybko ustalili właściciela zguby i zabezpieczyli kolejne środki odurzające

Marihuana ukryta w grze planszowej. Paczkę przechwyciła Krajowa Administracja Skarbowa

Funkcjonariusze śląskiej Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) udaremnili próbę przemytu marihuany do Polski. Narkotyki ukryto w nietypowy sposób – wewnątrz popularnej gry planszowej. Do wykrycia trefnej przesyłki przyczynił się pies służbowy Kodi.

65% Amerykanów popiera legalizację marihuany na poziomie federalnym

Analiza sondażu Emerson College Polling (sierpień 2025).