to masz niemal gwarantowane przeszukanie domu, do tego sprawa ciągnie się kilka często niemal rok, zanim zrobią ekspertyzy i ją umorzą. Do tego jeszcze dochodzi stres z tytułu a co jeśli sprzedawca wysłał coś innego niż zamawiałem?
Bo takie sprawy też się zdarzały, nawet na tym forum.
KapitanAizen pisze:Tak legalne. Tylko, że jak przejmą taką przesyłkę i na szybkim teście wyjdą narkotyki ( a często błędnie wychodzą )
to masz niemal gwarantowane przeszukanie domu, do tego sprawa ciągnie się kilka często niemal rok, zanim zrobią ekspertyzy i ją umorzą. Do tego jeszcze dochodzi stres z tytułu a co jeśli sprzedawca wysłał coś innego niż zamawiałem?
Bo takie sprawy też się zdarzały, nawet na tym forum.
― Terence Mckenna
w przeciagu najblizszego tygodnia chce przeslac nieco grzybow do polski
jakies tam 20 gram suszakow
ma ktos jakies podobne doswiadczenia? ryzyko wpadki wysokie?
warto je wepchac w cos innego np zeby nie wyszlo na przeswietleniu?
poczta czy kurier?
wszelkie pomysly mile widziane ;)
sry za brak polskich znakow, angielski laptop ma downa
pokoj
Dostałem parę dni temu prośbę o dostarczenie dokumentów związanych z przesyłką, osoba która wypełniała pismo napisała "Brak wartości na deklaracji, brak f-ry".
Zamawiałem Modafinil już któryś raz z rzędu - za każdym razem otwierano mi paczkę sprawdzając zawartość, zamykano i przesyłano dalej a ja ją odbierałem w domu.
Faktury nie posiadam, firma przez którą zamawiam takowej nie dostarcza. Co powinienem zrobić w owej sytuacji ? Co prawda mam wydruk płatności przez paypal ale tylko tyle, lepiej się zgłosić czy może zadzwonić by paczkę odesłano a może nic w ogóle nie robić ?
realna34 pisze:Witam, czy jeśli zamówię z Kanady efedrynę grożą za to jakieś konsekwencje? Nie zapukają do mnie panowie policjanci? Przesyłka może zostać zatrzymana na granicy? Czy lepiej odpuścić Kanadę i zamówić niestety dużo droższą efke np. z Danii?
Kto, wbrew przepisom ustawy, rozporządzenia 273/2004 lub rozporządzenia
111/2005, w celu niedozwolonego wytworzenia środka odurzającego lub substancji
psychotropowej, wytwarza, przetwarza, przerabia, dokonuje przywozu, wywozu,
wewnątrzwspólnotowego nabycia, wewnątrzwspólnotowej dostawy, przewozi przez
terytorium Rzeczypospolitej Polskiej lub terytorium innego państwa, nabywa, posiada
lub przechowuje prekursory,
podlega grzywnie i karze pozbawienia wolności do lat 5.
Art. 66.
Kto, wbrew przepisom ustawy, rozporządzenia 273/2004 lub rozporządzenia
111/2005, wytwarza, przetwarza, przerabia, stosuje, dokonuje przywozu, wywozu,
wewnątrzwspólnotowego nabycia, wewnątrzwspólnotowej dostawy, przewozi przez
terytorium Rzeczypospolitej Polskiej lub terytorium innego państwa, nabywa, posiada
lub przechowuje prekursory,
podlega karze grzywny.
u.p.o.n
Sledzenie przesylki na stronie poczty: wyszla z miejca przeznaczenia- niewiedziec jednak czemu zachaczyła o Szczecin. Urzad przeznaczenia byl w Warszawie w centrum, jednak paczka wg sledzenia znajduje się na ul Łączyny 8- znajduje się tam Centrum Logistyki, urząd regionalny w Warszawie, duckduckgo maps pokazuje że obok jest urząd celny.
Może to być standardowa procedura, czy raczej jest dupa i wszystko było wyśledzone i za nic nie powinienem się pokazywać i wypierać w razie czego zamówienia?
Co za to grozi?
Teraz wszystko jest skomputeryzowane, więc podejrzewam, że takie sytuacje się raczej nie zdarzają. Chociaż w tej kwestii trzeba byłby się zapytać kogoś kto pracuje na poczcie.
Co za to grozi?
Art. 62.
1. Kto, wbrew przepisom ustawy, posiada środki odurzające lub substancje psychotropowe, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
2. Jeżeli przedmiotem czynu, o którym mowa w ust. 1, jest znaczna ilość środków odurzających lub substancji psychotropowych, sprawca podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
u.o.p.n
Wydaje mi się, że: jeśli zamówiłeś 1 paczkę to najprawdopodobniej będzie Ciebie dotyczył paragraf 1. Bo pewnie będą klasyfikować 1 tabletkę jako dawkę. Napisałem wydaje mi się bo nie widziałem przykładów orzecznictwa gdzie było rozpatrywane posiadanie benzodiazepin.
Jeśli jesteś na celowniku to odebranie przesyłki będzie wystarczającym dowodem na to, że zamówiłeś ten lek i wszedłeś w jego posiadanie świadomie.
Jak widac po pisowni, dziala
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty
>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.