Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Jak oceniasz swoją częstotliwość ćpania?
Nie pamiętam, kiedy ostatnio byłem trzeźwy, człowiek-faza.
72
8%
Ćpam często, prawie codzień.
168
19%
3, 4 dni w tygodniu jestem ujebany.
171
20%
Zdarza mi się coś zarzucić w weekend, lub raz w tygodniu.
263
30%
Jak raz na miesiąc coś zarzuce, to jest dobrze.
82
9%
Moje ćpanie można policzyć na palcach jednej ręki.
32
4%
Nie ćpam.
26
3%
Sprawdzam wyniki.
58
7%

Liczba głosów: 872

ODPOWIEDZ
  • 4807 / 271 / 0
Redukcja szkód polega choćby robieniu przerw. Jesteś tak wjebana że odstawienie nie wchodzi w grę, chyba że pójdziesz się leczyć. Tak, już można i nie chodzi o "leczenie" w cudzysłowiu. Za krótko to robisz żeby czuć się źle, problem w tym że jak już zaczniesz czuć się źle oznaczać to będzie, że mleko się rozlało i generalnie nie ma powrotu do dobrych czasów. Uparcie do tego dążysz i jesteś wytrwała, na pewno Ci się uda! :yay:
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 507 / 11 / 0
Cóż, ja natomiast mam wrażenie @pepsicolo że sama prowokujesz komentarze zgrywając się na mega uzależnioną ćpunkę, która nie dostrzega własnego problemu i oczekujesz na posty w których ludzie będą Ci zaznaczać jak bardzo jesteś wjebana. Bo przecież narkotyki są takie niszowe, WOW, uzależnienie WOW! :*)
Do tego miejsca czyszczę z offtopu, niech mądrość Pilla będzie kamieniem granicznym. Proszę pisać na temat, który dotyczy Częstotliwości ćpania. Każdy następny post z nim nie zwiążany grozi warnem. dsn
NOWY DWOREK NOWE ŻYCIE
  • 418 / 1 / 0
a ja tu widzę ćpuńskie urban-city które mówi że opioćpak to ćpak lepszej rangi nie tylko z racji na charakter substancji. A tak nawiasem to nie róbmy tu offtopa i nagonki narkomańow (trochę to wygląda tak jak by sęp wpierdalał sępa).

Co do samego zagadnienia, u mnie to jest na prawdę kwestia wielu czynników.
Przykładowo - kupię sobie tryptaminy/fenyloetyloaminy, mam tego dużo, to jednak chęć, żeby nie nazwać tego ciśnieniem jest większa. Czasem trzeba zbić tolerkę i odczekać kilka tygodni, a czasem kartoniki czekają na specjalną okazję. Bywają też takie dni, że wstaje z łóżka z chęcią sponiewierania się czymś co lubię. Jak kończą się kwasy to palę więcej trawy, pije alkohol, okazyjnie jakieś 3mmc czy futer też poleci. Są też dni w które trzeba sobie po prostu poprawić humor i to chyba uważam za najbardziej destrukcyjne.. tak czy siak, uważam że nie jest źle.
Aa, a, kotków sześć,
Nieskończoność w szklance mieść.
  • 33 / / 0
Statystycznie - zdarza mi się zarzucić coś średnio raz w tygodniu.
  • 827 / 33 / 0
Jesli codzienne picie giebla w dawkach znoszacych stres, fobie itp to cpanie, to moja czestotliwosc przekracza 80% tygodnia.
Uwaga! Użytkownik PURE GBL jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 258 / 2 / 0
Nie ukrywam że mnie to zaczyna denerwować ale ćpam co mam, kiedy mam - przynajmniej ograniczam się nieco z dawkami... albo sam się oszukuje :)
Ale nie pamiętam dnia kiedy jakbym coś miał to bym tego nie wykorzystał.
You Are What You Use...!
Arylcyclohex = Two Steps From Hell
  • 447 / 45 / 1
Kanna all day all night
Rozmyte kolory kończę, sorry...

Spoiler:
  • 610 / 133 / 0
nie wiem czy jest się w sumie czym "chwalić", na ketonach jade prawie codziennie, jak mam to wpierdzielam-gdy brak sięgam po browary. Palenie, dycocjanty i kartony sporadycznie, no i gdy nie mam już nic innego.
  • 63 / 9 / 0
Jeśli już to 3mmc+GBL. Nic innego z racji, że teraz dostępu do mefa nie mam nie biorę. Nie liczę piracetamu czy mianseryny bo to nie jest ćpanie. Bywa 1 nocka bywa 5 nocek. Generalnie ostatnio rzadziej (choć np. teraz tak) bo jest coś co mnie o dziwo odciągnęło od ćpania a waliłem codziennie (mef, GBL, benzo, alko, feta, różne RC + co jeszcze sie udało zorganizować) - sport a konkretnie wysiłek siłowy + kondycyjny (siłownia + bieganie). Szkoda mi często efektów, co odciąga mnie od ćpania. Jeśli jestem w trakcie 4 dniowego treningu to na 100% w te 4 dni nic nie wezmę. Gdyby nie to ćpałbym na maxa jak kiedyś.
  • 5894 / 1219 / 43
Niemal codziennie piję alkohol, ćpam równie często (w pracy też). Ale wolę zrobić tydzień lub dwa przerwy, nakupić smakołyków, brać wolne , zamknąć się w domu i czadować do obłędu mieszając co się da. Mówię wam, lepiej raz porządnie, niż tak po trochu skubać. Ale to już dla ćpunów o mocnych nerwach i bez myśli samobójczych.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.