Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
yo, ninja, go !
ale osobiste tez wchodza w gre, to jest jeszcze gorsze, bo przyjmujesz to za rozwiazanie problemu (wyłączenie na jakis czas od rzeczywistosci i "złego swiata") wtedy to pomaga, nie myslisz o tym jest ok , przy okazji zajebista faza 3 wymiar, i tak wracasz , za kazdym razem gdy jest `dół lub problem. :-/
albo berka, a może w dorosłych?
albo berka, a może w dorosłych?
Wydaje mi się że większym problemem jest zwiększanie ilości tabsów czy tez branie tego pare dni pod rząd. Ale ogołem sądze ze kazdy kto zacznie z tym przesadzać prędzej czy pozniej sparzy się, albo tripem albo przypałem i w tedy coś w nas pęknie.
Ja osobiście biore sobie dexa co jakiś czas. Wczesniej ladowalem prawie codzien. Ale raz po parunastu dniach brania zauważyłem że się zmieniam :D No i popierdzielilem na miesiac. Potem znow mialem takiego tripa ze tez popierdzielilem.
Osobiscie nigdy nie planuje brania dexa. Jak mi sie zachce latac jade i kupuje. DXM'a raczej nie da sie brac caly czas. Nie dosc ze chujowo smakuje to potem bania zryta. Az sie chce wrocic do normalnosci :D
Kovernus pisze: Dla mnie nie da się uzależnić od dexa. Można zajebiście lubić wrzucać DXM, ale o uzależnieniu psychicznym czy fizycznym nie ma mowy.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.