Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 69 / / 0
Neskłik to pyszne kakao, mój smak dzieciństwa :heart: Nawet jeśli to sama chemia- mi smakuje i spełnia wszystkie funkcje, jakie winien spełniać poranny, rozbudzający napój- taki codzienny rytuał ^^
BEKA Z TYPA
  • 61 / / 0
Ja sypię do kubka jakieś 2-4 łyżeczki kakao (sypię z paczki na oko, więc w sumie nie wiem do końca), zalewam zimną lub letnią wodą, mieszam, i wypijam bez żadnych dodatków. Na początku myślałem, że nie będzie mi w ten sposób smakowało, ale zwyczajnie uwielbiam przyrządzony w ten sposób napój. A Neskłików swego czasu nadużywałem, fuj.
Od jutra.
  • 1498 / 25 / 0
Podczas pobytu w szpitalu (male powiniecie nogi, detoksik, trololo) mialem nieograniczony dostep do Kawy i Kakao.
Robilem wiec miks, mianowicie sypalem 6 lyzek kakao i zalewalem to zajebista kawa.
Na efekty nie musialem dlugo czekac, bo procz detoksykacyjnego wystrzelenia w kosmos po odstawce BZD mialem wytrzelenie na orbite po tym kakaokawomiksie. Niemcy nie maja zielonego pojecia o otaczajacych ich substancjach psychoaktywnych. Nie sadzili, ze mozna sie spokojnie wyslac do innej galaktyki w szpitalnej kawiarni %-D
Ach, ilez to sie natlumaczylem tym debilom, czym jest kofeina, teina, mateina i teobromina. Oni nic. Jeszcze wieksze nieuswiadomienie w kwestii substancji psychoaktywnych niz u nas w Polsce :nuts:
Oczywiscie alkohol i nikotyna to takze NIE-NARKOTYKI.
Alena temat: bardzo fajnie dziala ten miks. Szczegolnie, gdy sie nagle staje stukrotnie bardziej podatnym na dzialanie jakichkolwiek stymulantow.
  • 2878 / 21 / 0
Zarzuć ten miks na gałce. Pewnie i z tym nie ma tam problemów przy tej nieświadomości. Ten miks naprawdę by wystrzelił, choć możliwe, że troszkę niebezpieczny... hm... no nie wiem, nie aż tak %-D kto chętny spróbować?
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 67 / 1 / 0
5 czubatych łyżek(nie łyżeczek) na kubek wrzątku, porządnie zamieszać i mamy dobre pobudzenie na nawet 5 godzin :D Gdzie przez pierwszą godzinę po przyjęciu się napoju naprawdę miło ogląda się przyrodę - ot subiektywna zmiana postrzegania świata. Oczywiście bez cukrozamulacza smak nie jest najlepszy na świecie, ale wolę to po wielokroć bardziej niż smak kawy.
"Dzień dobry." Adam Mickiewicz
  • 34 / / 0
vinyl scratch pisze:
Neskłik to pyszne kakao, mój smak dzieciństwa :heart: Nawet jeśli to sama chemia- mi smakuje i spełnia wszystkie funkcje, jakie winien spełniać poranny, rozbudzający napój- taki codzienny rytuał ^^
ale tam nie ma ani % kakao, to jest sam cukier prosty czyli najgorszy syf jaki można w siebie wciskać
  • 69 / / 0
zuper pisze:
vinyl scratch pisze:
ale tam nie ma ani % kakao, to jest sam cukier prosty czyli najgorszy syf jaki można w siebie wciskać
Ojej straszne. Mam już się zabić? A ty, czemu bierzesz narkotyki? Jak można w siebie taki syf wciskać... :/
BEKA Z TYPA
  • 233 / 6 / 0
Nesquik to nie taki syf, bo zawiera dodatki minerałów i witamin...A trochę cukru zdrowej osobie nie zaszkodzi a co najważniejsze jest b. smaczny choć wolę naturalne kakao bez żadnych dodatków.
Uwaga! Użytkownik Jobsons20 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 30 / 1 / 0
Kakao + kawa + miód - pół na pół woda i mleko, najlepsze. Nie wiem czemu ale kakao plus mleko działa na mnie tak, że mnie mdli i chce mi się rzygać. Od dziecka tak mam. Wie ktoś, dlaczego się tak dzieje?
  • 3449 / 128 / 8
Po prostu nie tolerujesz laktozy. Spróbuj mleka z obniżoną zawartością, są takie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Wolne Konopie pukają do drzwi Prezydenta. Czy wykaże się większą odwagą niż Donald Tusk?

Walka o depenalizację posiadania marihuany wchodzi na najwyższy szczebel państwowy. Podczas gdy rząd Donalda Tuska konsekwentnie blokuje jakiekolwiek zmiany w polityce narkotykowej, zwracamy się bezpośrednio do Głowy Państwa. Czy prezydent Karol Nawrocki stanie po stronie wolności obywatelskich i zdrowego rozsądku?

Fernando i Horacio gotowali "metę", teraz grozi im 20 lat więzienia

Poszukujący pracy obywatele Meksyku trafili, przez Hiszpanię, do gminy Osielsko. Tak brzmiały tłumaczenia zatrzymanych. Teraz w sądzie rozpocznie się proces dwóch obcokrajowców i Marcina P., właściciela posesji, na której działała fabryka metamfetaminy.

Palenie marihuany a zdrowie emocjonalne. Nowe badania dają do myślenia

W przypadku nastolatków palenie marihuany może mieć wpływ na zdrowie emocjonalne i wyniki w nauce – ostrzegają naukowcy na łamach pisma "Pediatrics".