Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 554 / 5 / 0
Przypomniałeś mi jeszcze jeden efekt uboczny : ból zębów trzonowych po obu stronach zazwyczaj po nocy najmocniejszy. ;p
Proszę o kontakt ludzi z lubelskiego, łączmy się Wszystko powyzej jest wytworem wyobrazni.
  • 723 / 16 / 0
"Głównym negatywnym efektem Tramalu jest stan ućpania po zażyciu" %-D słowa jednego znajomka ;-)
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
  • 486 / / 0
michcioms pisze:
Przypomniałeś mi jeszcze jeden efekt uboczny : ból zębów trzonowych po obu stronach zazwyczaj po nocy najmocniejszy. ;p
Nie masz może tak ułożonych zębów, że to przez szczękościsk? Jeżeli tak, to dowal(więcej) benzo, lub zmniejsz dawki, bo będziesz miał tak jak ja pewnego razu, gdy na czworaka niemal musiałem iść po ostatnie tabletki clonazepamum, by móc zasnąć (zajebiście mocny skurcz nogi).
Może to być też stan przedpadaczkowy (jeżeli tak to się nazywa).
  • 554 / 5 / 0
dzieki , nie sądziłem że to tak powazne teraz tego juz niemam biore 2mg klona na gram tramca, a wczesniej 1mg klona,masz racje .pozdro
Proszę o kontakt ludzi z lubelskiego, łączmy się Wszystko powyzej jest wytworem wyobrazni.
  • 230 / 6 / 0
Chujowym skutkiem ubocznym trama jest wzrost intensywności bólów głowy. Ja mam migreny i normalnie są uciążliwe, ale w okresie co brałem tram to były masakratory jakieś. Inne opio tak nie wpływały na to więc strzeżcie się jak macie skłonność nawet do umiarkowanych bólów dyńki. Z drugiej strony nawet na dość silny ból głowy dawka rekreacyjna trama + 1g ibuprofenu przynosi błyskawiczną ulgę ;-) .
Autor pomysłu z braniem sody przed kodeiną, możesz wziąć kodę za moje zdrowie.
  • 627 / 67 / 0
Boli, bo podwyższa się ciśnienie w głowie. Zamiast ibupromu polecam Naproxen - małe opakowanie jest bez recepty, a obniża wlasnie cisnienie, wystarczy jedna tabletka :)

Jak chcecie duże opakowanie to wystarczy pojsc do rodzinnego i powiedzieć, że źle się czujecie po ibupromie, a mama/babcia/bart brał Naproxen i bardzo Wam pomagał. Z resztą wiecie, jak załatwiać takie sprawy ;)

sade77 pisze:
Biorę kilka razy dziennie, bo czuję bóle - zaczęłam to brać na życzenie reumatologa, bo zachorowałam na zapalenie stawów. Od tamtej pory każdy z lekarzy bez problemu mi to zapisywał, a ja nie pomyślałam o skutkach, tylko cieszyłam się, że nie czuję duzego bólu.
Mi niestety przez głowę przeszła ta myśl. Na RZS choruję od 12 r.ż., leczyłam się 5 lat, i potem nie miałam nawrotów. Do października ubiegłego roku... lekarz stwierdzil ze on w wynikach nic nie widzi, i też wypisywał mi tramal na potęge, nawet dawki 2x40kropli (2x500 mg?), a ja oczywiście z gabinetu wychodziłam z uśmiechem na ustach.

Problem w tym, że teraz mam chore wszystkie stawy i nawet morfina mi nie pomaga na ból. Heroina też nie ;)
  • 189 / 1 / 0
Głównym negatywnym efektem tramalu jest stan ućpania po zażyciu

no to raczej nie jego slowa ale to jest dobre :-))
troche po offtopie polece ale mmusze ostrzec przed naproxenem, mimo iz ktos po dlugim zazywaniu nlpz nie dostal wrzodow to naproxem wyjatkowo jest do tego sklonny aby robic wrzody wiec odradzam.

ogolnie T na zoladek i jelita zle dziala wiec przerzuce sie na M :-)
Uwaga! Użytkownik maniek123321 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 723 / 16 / 0
maniek123321 pisze:
Lilia1 pisze:
Głównym negatywnym efektem tramalu jest stan ućpania po zażyciu
no to raczej nie jego slowa ale to jest dobre :-))
Dlaczego sądzisz że nie %-D ? Ten kumpel zawsze miał swoje ciekawe teksty na temat dragów, właśnie tego typu. Teraz się z nim już nie widuję, ponoć się stoczył. Między innymi przez tramalu negatywne skutki.

Mnie też po tramalu pobolewają trzonowe zęby. To jest bardziej taki ucisk niż ból. I to nie jest od zaciskania szczęki, żadne objawy padaczkowe też temu nie towarzyszą. Trzonowce bolą tak same z siebie po trampku.
Bo matka chemia bardzo, bardzo kocha swoje dzieci i nigdy, przenigdy nie pozwoli im umierać samotnie.
  • 258 / 2 / 0
Dla mnie trampek jest zajebisty i nie ma zadnych efektow ubocznych jak dla mnie (narazie), no moze jedynie ten stres przed padaczką. Ale przed tym mozna sie zabezpieczyc...
  • 290 / 2 / 0
Rozjeżdżają mi sie oczy, może nie do końca, ale wzrok jest ewidentnie pogorszony. Poza tym sikanie czasem sprawia problem (choć łatwiej niż na kodzie). Czasem pojawiają się nudności, ale nigdy nie rzygałem. Dodatkowo ultra suchość w ustach i nieokiełznana chęć na szluga. Czasem minimalne drżenie rąk (średnia tolerka na benzo, biore 0.25-0.5 klona pod trama).
ODPOWIEDZ
Newsy
Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.

Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.