Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 89 / 2 / 0
Witam, minelo 11 dni czuje sie owiele lepiej z dnia na dzien czuje ze rosne w sile, chodze do pracy mam ochote zyc, ogladam filmy ze zrozumieniem a nie jak to mialo miejsce przed kuracja ze ledwo co rozumialem. Dawka to 300 mg na dobe :D
  • 10 / / 0
nie da sie po tym spac . Dzialanie w ciagu dnia? Lipne skoro odstawilem po 2 tyg brania. Pobudzenie ruchowe duze. Psychiczne zupelnie. Nie da sie wyrobic, siedzisz a twoje nogi graja walca, przygryzasz poliki, obzerasz paznokcie. Nie da sie skupic, dodatkowo nie chce ci sie nic robic i w moim przypadku nasililo depr.
  • 89 / 2 / 0
Jem to 17 dzien, dnia 16 wskoczylem na 450 mg czekam za wieksza poprawa bo to co odczuwam to na bardzo niskim poziomie jesli okolo tygodniu dajmy na to znowu bede czul niedosyt czyli glownie mnie wkurza to ze koncetracja na danej czynnosci nie jest pelna chodzi mi tu o prace, czytanie oraz rozmowa z kims jest niezbyt ciekawa brak pomyslu zbytnio w glowie aby zagadac niemoc skoncetrowania sie na tym co ktos probuje powiedzeic. Ale napewno to wzroslo znaczniej niz przed braniem leku, co tam jeszcze jest wiecej energi niz przed kuracja ale patrzac na inne zdrowe osoby ktore sa owiele bardziej akytwne np chodzi mi o to ze po pracy Ja kompletnie mam dosc ciesze sie ze udalo mi sie wytrwac dzien w pracy, a moj Brachol jeszcze ma ochote wyjsc na dwor pograc w pilke. Z rana ciezko wstac ale jest lepiej mimo to niz bylo mam gleboko nadzieje ze lek sie rozkreci do okolo 5 tygodni powinien dzialac na pelnych obrotach wiec czekam i mozolnie zwiekszam dawki leku Pierwsze 3 dni 150 mg po poludniu aby organizm sie przyzwyczail pozniej dorzucilem 2 dawke z rana 150 mg czyli łącznie 300 mg i tak przez 16 dni bo z tego co lekarz mi mowil conajmniej 2 tygodnie odczekac na tej dawce jesli bedzie malo to dorzucic jedno tabletke wiec tak uczynilem i teraz czekam za rezultatem (okolo tygodnia) jesli sie okaze ze zamalo no to wskocze juz na ostateczna, zalecana :D 600 mg. Ze spaniem nie mam rzadnych problemow po pracy jestem tak wykonczony ze marze o spaniu, Duzo mi sie sni ostatnimi czasy z tego co wiem to gdy cos sie sni to sen jest bogaty w sen, sny sa troche pokrecone i realistyczne, nie sa to koszmary z rana wstaje i pamietam co mi sie snilo :D czasem sie czuje troche pewniejszy siebie oraz nie mam juz takiego duzego leku przed ludzmi. Rowniez przed kuracja gdy spalilem papierosa to bylem do niczego tak mnie odurzyl a teraz gdy spale to nie jest tak tragicznie lekki lek powstaje, odpreza mnie i troche mniej energi ale da sie to zniesc czesto nie pale 2, 3 dziennie wiecj bym nie spalil zamalo energi.
Jak zwiekszam dawke to sie boje ze zespolu serotoninowego dostane ale z drugiej strony to jest MAO-A wiec glownie na dopamine dziala wiec co najwyzej by sie stalo, mysle ze byl bym tylko i wylacznie bardziej pobudzony, czy sie myle moze mi ktos to objasnic bo moj lek chyba nie jest do konca uzasadniony bede wdzieczny :D
  • 983 / 16 / 0
Nie dostaniesz od tego zespołu serotoninowego (chyba, że nażresz się SSRI albo tym bardziej Tramalu), samą dawkę można podwyższyć w chuj, na tyle na ile serce wytrzyma (ciśnienie się podnosi, poczujesz, że jest nie tak).
Dopóki działa dobrze to dobrze i nie kombinuj, 600mg to nic, spokojnie możesz do tego poziomu podwyższyć, mniej w ogóle nie miałem przewidziane.
Do kodeiny raz w tygodniu jebnę sobie 450-600 moklobemidu w jednej dawce i jeszcze na MPH, nic mi nie jest od kilku miesięcy.
  • 89 / 2 / 0
Ja nie kombinuje widze po sobie ze malo np dajmy na to ktos cos do mnie mowi a ja nie wszystko rozumiem i mi glupio sie robi, tak samo jest w tv ze zrozumieniem lub moja wypowiedz jest taka ze nie jestem dokonca z niej zadowolony albo mam malo energi tak jak wspominalem fakt jest lepiej niz bylo z kazda dawka widze ze jest lepiej dlatego czekam tydzien az to sie wyrowna i gdy bede czul niedosyt z takimi objawami jak wymienilem no to dojde do 600 mg sam powiedziales ze to nic a pozatym ja zarlem amfetamine kiedys w duzychh ilosciach czasem nawet wsypana do redbulla serce mam w dobrym stanie robilem niedawno badania krwi parametry sa w normie w szkole uczestniczylem w biegach dlugodystansowych wiec mam solidne argumenty. A pozatym jestem bardzo ostrozny bo jak zuwazyles zwiekszam dawke bardzo powoli i mozolnie, niektorzy odrazu 600 mg wrzocili.Unikam Jak ognia pokarmow co zawieraja tyramine.
  • 89 / 2 / 0
Witam,
Mam pytanie, Dajmy na to ze poprawa nie bedzie zadawalajaca i bede zmuszony do brania stymulantow zebyc cos robic to ile dni musze odczekac od przerwania leczenia do zazycia czegos z rc np bufedronu ? i jesli juz pytam to mozna z tym lekiem stosowac multiwitamine z zeń szeniem ?
Biore ten lek juz 3 tygodnie poprawa nie jest zadawalajaca 17 dnia zwiekszylem do 450 mg dorzucic do 600 mg po 4 dniach czy jeszcze odczekac conajmniej z tydzien i dopiero dorzucic ??
  • 329 / 9 / 0
sony814 pisze:
pozatym ja zarlem amfetamine kiedys w duzychh ilosciach czasem nawet wsypana do redbulla .

redbul z feta skad ja to znam:)
Według ostatnich sondaży CBOSu 25% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość.Pozostałe 75% nie ma pieniędzy na narkotyki

/Pogłoski o moim permie są stanowczo przesadzone/
  • 983 / 16 / 0
Moklobemid odpuszcza po 24h
  • 89 / 2 / 0
ok odpuszcza po 24 godzinach a czy mozna zaraz po 24 godzinach od przyjecia ostatniej dawki zazyc bufedron ?
  • 89 / 2 / 0
22 dnia zwiekszylem na 600 mg teraz dopiero chyba raczej napewno czuc antydepresyjne dzialanie takie jakie odczuwalem po innych antydepresantach ale zeby sie na czyms skoncetrowac no to mi to przychodzi z trudem zawsze bralem multiwitamine jakas ona mi poprawiala koncetracje mam obecnie multiwitamine z zens szeniem i teraz nie wiem czy moge sprobowac ?
ODPOWIEDZ
Newsy
Zasłonili alkohol na stacjach paliw. Testy zakończone, Orlen nie dołączył

Sposób prezentacji alkoholu w sklepach ma realny wpływ na sprzedaż - wnioski z pilotażu prowadzonego na przełomie stycznia i lutego na trzech stacjach benzynowych w Polsce są jednoznaczne. Do inicjatywy nie dołączył Orlen, który ma swoje stanowisko w tej sprawie. Podobnie jak sieć sklepów z alkoholem Duży Ben.

Narkotyki schował w atrapie Biblii. Wpadł po policyjnym pościgu

W trakcie ucieczki uszkodził swój pojazd, a badania wykazały, że mógł być pod wpływem alkoholu i narkotyków. W jego aucie policjanci znaleźli atrapę stylizowaną na Biblię z ukrytymi narkotykami, w tym mefedronem i kokainą. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu i usłyszał już zarzuty.

Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem

Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.