Luźne dyskusje na temat opioidów. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 322 / 36 / 1
hyper85 pisze:
Witajcie.Jakis czas temu ogladalem z nudow po raz kolejny film requiem dla snu i z czystej ciekawosci zaczalem czytac o heroinie i trafilem na to forum i tak co jakis czas (najmniej 3 razy w tyg.) odwiedzam hyp.... Czytam wpisy np pierwszy raz,tylko raz ,forum kodeinowe itd. I wiem moze nie powinienem bo z dragami nie mialem stycznosci ale naprawde ciekawi mnie co sie dzieje z ludzmi z Wami od np pol roku bo chyba od tego czasu zerkam na forum,a od jakiegis czasu np brakuje wpisow czy ci wszyscy ludzie zyja?jak sobie radza (radzicie)?ps czytajac te wszystkie wpisy wspolczuje uzaleznienia chyba ze ktos nie zaluje z was to sory pozdrawiam

Przeniesiono do odpowiedniego tematu z Heroina - Wątek ogólny - tur3k
U mnie początek był taki sam. Czytanie hypka, neurogroove, stopniowe nabieranie jakby ochoty na wypróbowanie czegoś odmiennego. Niestety po czytaniu już kilka miesięcy później znalazłem się w trybie "sportowego" zażywania kodeiny. Pół roku to było nic. Tylko raz na tydzień. Po roku już dwa-trzy razy na tydzień a potem staje się to codziennością. Następnie kombinowanie z innymi uzywkami bo tolerancja skacze, jedzie po kieszeni.

Po ciągu na tramadolu zerwalem z nałogiem całkowicie. W kontekście opioidow oczywiście. Teraz lecze się na zaburzenia lękowe i popalam efajke. Mniej więcej utrzymuje się ten stan juz od lutego i naprawdę widzę, że bez używek da się czerpać radość z życia. Mam nadzieję, że odpowiedź jest na temat.
What's left of me?
  • 15 / / 0
No widzisz mnie jakos do narko... nie coagnie po filmie mnie wzielo na czytanie i tak jak pisalem trafilem na to forum i z czystej ciekawosci to forum odwiedzam
Nie ćpam .Lubię machnąć sobie zimne z lodóweczki.
  • 261 / 8 / 17
mam takie pytanie próbował ktoś vaporyzować oxy w pillsach? ma prawo działać czy trzeba freebase zrobić? jak tak to jak to się robi? :blush:
Człowiek narkotyk wypoci, kurestwa nie da rady!
  • 917 / 235 / 0
^Jest taki film na youtube "hillbilly heroin"i tam koleś vaporyzuje oxy kładąc ją na folii alu i podgrzewa jak brauna,tabletka ładnie płynie i dymi.
Może w Stanach mają inne oxy niż w Pl.
  • 292 / 31 / 18
Hej ;) długo mnie tu nie było. W tym czasie miałam dużo rzeczy do załatwienia (wszystko się udało) oraz... zrobiłam kilka dni przerwy od tramadolu. Niemożliwe, a jednak. Było ciężko, przyznaję, zarówno psychicznie jak i fizycznie. Gdyby dostęp do opioidów nie skończył się na tych parę dni, to z całą pewnością nie dałabym rady sama tego odstawić. Gdy minęły bóle kości, mięśni, całego ciała, to zaczął się ogromny "ból psychiczny".
Minęły już chyba dobre 3 tygodnie od tamtego czasu, i od jutra znowu odstawianie tramca. Będzie ciężko, choć mam nadzieję że nie aż tak jak poprzednim razem. Wtedy była to pierwsza przerwa od ponad 5 miesięcy, o ile mnie pamięć nie zawodzi. Teraz "tylko" 3 tygodnie. Najbardziej obawiam się bezsenności i jak zwykle - tego jakże wspaniałego uczucia zimno/ciepło. Muszę dać radę do poniedziałku. A w ogóle, to część lipca planuję być zupełnie trzeźwa, zero opioidów i innych substancji. Tym razem wiem że mi się uda. Dlaczego :D? Bo mam cel i powód bardzo ważny dla mnie, dla którego chcę skończyć (przynajmniej na tych parenaście dni) z opio ;).
"Nie wierzę w to, że miłość ma tysiące obcych imion.
I że dziś są uświęceni, którzy chcieli za nią ginąć.
Jest tak wiele powodów do życia z heroiną,
Ale żaden nie prowadzi nas do upojenia chwilą."
  • 917 / 235 / 0
a ja zapijam skręta alko i jak zwykle jest chujowo,ale chociaż pośpie troche.(albo i nie)
  • 1794 / 124 / 0
Ale będziesz płakał jutro jak oprócz skręta ci kac dopierdoli. Będziesz błagał o eutanazję :cheesy:.
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 917 / 235 / 0
Jestem alkoholikiem i kac mi nie straszny,bardzo często wychodziłem z krótkich ciągów(takich do miesiaca) na alko,niestety przy dłuższych ciągach to zawsze bupra,a na kaca klin zawsze musi byś;))
  • 1794 / 124 / 0
No i jak tam, żyjesz jeszcze?
Któż nam powróci te lata stracone
bez wiosennego w wiośnie życia nieba?...
Wołają na nas, że w złą idziem stronę,
precz o świat troskę rzucając powinną,
a czy pytają się nas, co nam trzeba
i czyśmy mogli obrać drogę inną?
  • 502 / 42 / 0
hyper85 pisze:
Witajcie.Jakis czas temu ogladalem z nudow po raz kolejny film requiem dla snu i z czystej ciekawosci zaczalem czytac o heroinie i trafilem na to forum i tak co jakis czas (najmniej 3 razy w tyg.) odwiedzam hyp.... Czytam wpisy np pierwszy raz,tylko raz ,forum kodeinowe itd. I wiem moze nie powinienem bo z dragami nie mialem stycznosci ale naprawde ciekawi mnie co sie dzieje z ludzmi z Wami od np pol roku bo chyba od tego czasu zerkam na forum,a od jakiegis czasu np brakuje wpisow czy ci wszyscy ludzie zyja?jak sobie radza (radzicie)?ps czytajac te wszystkie wpisy wspolczuje uzaleznienia chyba ze ktos nie zaluje z was to sory pozdrawiam
Wiesz z jednej strony można powiedzieć że co człowiek to inna historia, ale z drugiej znaczna większość przypadków brania mocnych opioidów kończy się tak samo. Na początku luzik, raz na jakiś raz, potem popada się w ciąg, potem próby leczenia - mniej lub bardziej udane - jakiś czas abstynencja, znowu powrót, do tego często dochodzą problemy rodzinne, prawne, finansowe. Spora część osób które rozstają się z opio żeby zaleczyć pustkę zaczyna zażywać inne substancje: alkohol, amfę, benzo, dopalacze. Tak z grubsza to wygląda.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ucieczka zakończona w jeziorze

Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.

Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.