Jeżeli chodzi o medyczną marihuanę to jej zastosowanie w postaci tego, że jest w aptekach, jest dobrym kierunkiem. Nie wiem tylko, jak to wygląda na dzień/tydzień dzisiejszy, jeżeli chodzi o jej kupno i cenę, bo się pogubiłem.
No i jak wygląda dystrybucja. Nadal z partyzanta dostajesz? Czy troszkę namęczyć się trzeba.
Chcesz wspomóc narkopedię swoją wiedzą? Pisz na — martwamysz/at/tuta.io
Dołącz do Hajpowego Mastodona - kliknij„link na końcu”i dołącz do naszej społeczności! — https://hyperreal.cyou
"Medyczne zastosowanie"
Myśl: uzależnienia
Tak, Panowie i Panie.
Mnie osobiście uwalnia od wszystkiego. Nawet tego że jestem lekko jebnięty.
Ale to przez uzależnienia, które zaczęły się w zbyt młodym wieku. Dziś jestem już w pełni dorosły i konopie mnie leczą. Jeden, że tak powiem, chuj, jakie. Wszystkie. Każda odmiana, rodzaj, pochodzenie przynoszą coś nowego. Tak jak przynosi Ci życie coś nowego. Konopie dają to, że jesteś krok przed tym. Patrzysz w dal z odwagą i spokojem.
Zastanawiające jest dla mnie dlaczego wskazują na konflikt interesów tylko w sytuacji źródła finansowania badań przez producenta/wytwórcę suszu medycznego, ale takiego zastrzeżenia nie ma jeśli chodzi o finansowanie ze środków przeciwników ideowych.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.