Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 379 / 28 / 0
Wpisz sobie uzależnienie od xylorinu. To błędne koło, póki nie odstawisz i nie pomęczysz się trochę, będziesz miał cały czas katar.
  • 1 / / 0
Mam pytanie odnośnie częstotliwości. Dzisiaj pierwszy raz po 1,5 roku wciągania zaczęła lecieć mi krew z nosa i odczuwam ból przegrody nosowej (Jak już odkurzam to raczej porządnie). Zwykle wciągałem raz w tygodniu ale ostatnie 3 dni trochę mocno koksowałem. Powiedziałem o tym kumplowi i ten zaczął opowiadać historie o perforacji przegrody nosowej :nos: . Mój strach spotęgowały zdjęcia Dannielli Westbrook ale podejrzewam że nie próżnowała. Jaka waszym zdaniem jest optymalna ilość sesji z kokainą na tydzień ?. Czy wciągając 2-3 razy w tygodniu jestem faktycznie narażony na tego typu nieprzyjemności ? Jak często wy wciągacie ???
  • 5 / 1 / 0
Zeby odetkac polecam nalac do dziury xylometazolin i wtloczyc do zatok zatykajac dziurke kciukiem i dzialajac jak wyciorem do kibla jak sie odetka to przeplukac zatoki woda morska a na regeneracje sluzuwki trybiotic
  • 4 / / 0
płukanie nosa solanką działa cuda ale trzeba się z tym jebać co kreskę jak nos już porządnie podrażniony
  • 2714 / 513 / 0
Perforacja przegrody to nie koniec świata, jeśli masz kasę na tak częste wciąganie koki powinno Cie stać na operację przegrody (tylko raczej preferowałbym wstawienie takiej małej zastawki w USA zwanej coke button %-D aniżeli operację odbudowy, przynajmniej jeśli masz zamiar jeszcze wciągać).
Jest też cała masa ludzi, którzy nigdy koki nie widzieli na oczy, a cierpią na ów dolegliwość i nawet nie zdają sobie z tego sprawy. Może ona np. powstać w wyniku urazu nosa, jego złamania itd.

Kobieta, którą przytoczyłeś to już totalny hardkor, ona waliła latami dzień w dzień praktycznie 24/7 hurtowe ilości kokainy, pierwsze kreska jeszcze przed umyciem zębów i tak non stop. Ciężko jest doprowadzić nos do takiego stanu i nie dzieje się to z dnia na dzień.

Ważniejsza od ilości jest częstotliwość, myślę, że gdybyś walił x miesięcy dzień w dzień byłoby się czym martwić, natomiast 2-3 razy w tygodniu to moim zdaniem zbyt często, jeśli aż tak się schizujesz wciągaj raz na miesiąc, maksymalnie raz na tydzień i dbaj o odpowiednie bhp aka woda morska (np. sterimar) + maść (np. rinopanteina).

Możesz też iść do laryngologa zbadać sobie przegrodę, będziesz przynajmniej wiedział w jakim stanie jest aktualnie, bo krew z nosa rzeczywiście jest jednym z objawów perforacji, do tego dochodzi świszczący wdech / wydech, po czasie wysmarkiwanie strupów, coraz większe trudności w oddychaniu itd.
Wstępnie możesz takie badanie przeprowadzić w domu przed lustrem, odpal flash w telefonie lub użyj drobnej latarki, wsadź w jedną dziurę i zobacz czy światło pojawia się w drugiej.
Odpowiadając mi na łamach forum użyj proszę funkcji mention.

Nie świadczę pomocy w załatwianiu substancji psychoaktywnych (legalnych bądź nie). Proszę, aby do mnie nie pisać w tej sprawie!
  • 2876 / 266 / 0
nie mam obecnie totalnie problemów z nosem, wystarczy nie odkurzać byle gówna i żeby jakość substancji była wysoka, obecnie jak obecnie opór czysty mefedron to prakycznie w ogóle nie zatyka, a jak zatka to może na godzinę max

a pamiętam te tragedie co się działy po jakiś 3-CMC, matko bosko
  • 10 / 2 / 0
Czy podczas imprezy w celu udrożenienia nosa warto zastosować ten irigasin? czy to zbyt kłopotliwei nic nie da (lepsziej wchodzące kolejne sniffy)
  • 143 / 23 / 0
ciekawi mnie jak ludzie potraficie miec kilka mies zatkany nos po krysztale? w ciagu mojej 3 letniej przygody z mefem ani razu mef nie zatkal nosa na dluzej niz 5-10 godzi
Nie ma że za mocno %-D
  • 3 / / 0
:alergia: Moje zatoki już ledwo dają radę, ropa to norma, krew się nie pojawia. Jakieś rady jak odetkać nos?
olo :amfa: :papieros:
  • 2 / / 0
dla mnie najlepszy jest Irigasin. Jakoś maksymalnie 20 minut przed kreską wypłukać zatoki irigasinem i po kresce jak wszystko wam się wchłonie ponownie wypłukać
ODPOWIEDZ
Newsy
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.