Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 78 / 3 / 0
Ok, tylko Ketrel też wpływa na te receptory, nie będzie zwiekszenia tolerancji przy stosowaniu tego i tego?

Wieczorem przyjmuję ketrel z pregabaliną aby zasnąć i utrzymać sen oraz mniej myśleć, następnego dnia jestem co któryś dzień lekko przymulony, szukam więc czegoś do śniadania na pobudzenie (dopaminowe jak lewodopa, różeniec itp trochę za mocne, przyspiesza serce i mózg reaguje na to), nalewka z dziurawca, którą piję od chyba 2msc rano też co któryś dzień powoduje nieprzyjmne pobudzenie na które mózg również reaguje. Ciekawe jest to, że raz dzień jest super a raz pół dnia jakiegoś przymulenia bądź pobudzenia, które to stany trwają do wczesnego wieczora i tak mam nawet jak nie byłem na lekach.

Bardziej interesuje mnie działanie przeciwlękowe niż przeciwdepresyjne, gdyż nie mam problemów aby wygrzebać się z łóżka, wyjść z domu czy uważać, że kolejny dzień i cały świat jest do d*py :)

D3 od kilku lat wraz z DHA i EPA do śniadania brane jest. Gospodarka D i S bardzo rzadko ale jest rozlegulowywana :)

Fuzja - 909

Proszę o scalenie z poprzednim moim postem.

Mirtrazapina widzę ma też porządane powinowactwa receptorowe, załtawiłem, wieczorem mirtrę a rana ldopa, takie kombo fajnie "odkęca" i szkody po tym jak głupi dałem namówić się na fluoksetynę, na szczęście nie brałem jej długo. Oczywiście był flak w gaciach i serotoninowa wyjebka i olewka na wszystko. To samo Kanna, po niej dosłownie miałem wszystko centralnie gdzieś. Nadmiar sero ni nie służy.

Niestety sama kurkimna z orotanem litu raczej nie zadziałała.
  • 1 / / 0
"Żeby to naprawić, czy poprawić libido, trzeba działać odwrotnie, należy brać środki które antagonizują autoreceptory 5ht1a, żeby doszło do uczulenia czyli upregulacji tych receptorów, dzięki czemu po odstawieniu takich środków (w efekcie odbicia) nasze receptory 5ht1a będą znacznie bardziej czułe, ich liczba się zwiększy, dzięki czemu nastąpi silniejszy naturalny agonizm receptorów czyli wzmożona ich aktywacja, co za tym idzie zwiększenie między innymi libido.... podczas brania takich antagonistów (co naturalnie odwrotnie niż w przypadku agonistów) nasze libido spadnie/obniży się na czas brania owego środka - owego antagonisty, organizm w ramach wyrównania tej nierównowagi zacznie uczulać - upregulować, antagonizowane receptory 5ht1a, zacznie pojawiać się tolerancja na antagonistyczne działanie owego środka..."

Sorry, ale ja niewiele z tego rozumiem. Nie znam się na tej terminologii i farmaceutykach.
Mógłbyś mi napisać prostym językiem, jakie środki są tymi antagonizatorami 5ht1a? cut / 909
Będę wdzięczny za odpowiedź. Uratujesz mi życie.
Ty to testowałeś na sobie i pomogło?
Pozdrawiam

zakaz dyskusji oraz pytania o źródła, które mogą podchodzić pod handel - 909
  • 26 / 3 / 0
Też właśnie nie mogę znaleść, jaki środek antagonizuje receptor 5ht1a. Wiem tylko że mirtazapina i mianseryna antagonizują receptory 5ht2a i 5ht2c. Aktualnie przyjmuję mirtę od 3 tygodni. Mam nadzieję, że po roku brania gdy odstawie mirtę to powróci mi libio do normy, bo jestem wykastrowany na ten moment... Tylko chciałbym wiedzieć jaki środek antagonizuje receptor 5ht1a, bo mianseryna go niestety agonizuje...
  • 509 / 195 / 1
https://en.m.wikipedia.org/wiki/5-HT1A_receptor

Jest tam pełna lista agonistów i antagonistów.
Wszyscy umrzemy to pocieszające
  • 19 / 5 / 0
Czy jeśli w pierwszym tygodniu brania ssri/snri nie wyszły dysfunkcje sexualne np. Opóźniony orgazm lub jego brak to już później nie ma tego problemu ?? Z góry dziękuje za odpowiedz
  • 509 / 195 / 1
Mogą wystąpić też dużo później.
Nie ma reguły
Wszyscy umrzemy to pocieszające
  • 19 / 5 / 0
Dużo później to znaczy po kilku mies. Czy po kilku tyg ? Czy to tez nie ma reguły ?
  • 975 / 179 / 0
@Dcccd zawsze możesz dodać mirtazapine/mianseryne ewentualnie trazodon i libido jest.
  • 3455 / 557 / 2
Mi na uboki seksualne pomógł po prostu... Czas.

Po roku (ale uprzedzał rok to jest minimum ) jak już czujesz że lek Ci wchodzi jak woda jak gdyby nigdy nic to wtedy zaczyna się przyzwyczajenie: organizm po roku półtora traktuje już taką tabletkę jako nic nowego i uboki mogą zejść.

Ja tak mam biorę wenlafaksyna już półtora roku i już nie mam uboków seksualnych, jestem w stanie normalnie dojść.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 26 / 3 / 0
@SerioSergio Dzięki Ci bardzo za podesłanie linku gdzie podane są substancje które są antagonistami 5ht1a. Wyczytałem właśnie, że olejek CBG blokuje receptor 5ht1a. Jak zejdę z leków zacznę stosować CBG. Może powróci mi do normy libido po pewnym czasie go przyjmowania.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków

Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.

Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.