Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 5985 / 1237 / 43
Nie mówić.
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 121 / 5 / 0
@Geforce1414 rejstracja wczoraj a prawie pół roczny temat odgrzałeś.
@london5 mogłeś zobaczyć jak wyżej %-D
  • 5985 / 1237 / 43
Większość społeczeństwa nie ma pojęcia o narkomanii, nie liczcie na zrozumienie, do tego panuje wszechobecna narkofobia.
Do tego ludzie mogą tą wiedzę wykorzystać przeciwko wam, "ćpun", to słowo nie budzi pozytywnych odczuć.
Jeśli jesteście w stanie to ukrywajcie nałóg najdłużej jak tylko się da.
Wiem co mówię.
Uwaga! Użytkownik london5 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 121 / 5 / 0
@london5 wiesz, znam takiego typa 35 lat co wali helupe ma HCV, nonstop nagrzany lub/i najebany. Co ma tutaj społeczeństo robić? Zrozumienie? Każdy wie do czego doprowadzają opioidy w szczególności tj. heroina.
Tego nie ukryjesz, bo się nie da.
Dlatego nie powinno się mówić i po prostu kontaktować z niebiorącymi - moim zdaniem.
Wilk syty i owca cała jeśli obie strony są założmy uzależnione i dobrze o tym wiedzą %-D
  • 5985 / 1237 / 43
Na pewnym etapie da się to ukrywać.
  • 181 / 52 / 0
16 marca 2021ykb pisze:
@london5 wiesz, znam takiego typa 35 lat co wali helupe ma HCV, nonstop nagrzany lub/i najebany. Co ma tutaj społeczeństo robić? Zrozumienie? Każdy wie do czego doprowadzają opioidy w szczególności tj. heroina.
Tego nie ukryjesz, bo się nie da.
Dlatego nie powinno się mówić i po prostu kontaktować z niebiorącymi - moim zdaniem.
Wilk syty i owca cała jeśli obie strony są założmy uzależnione i dobrze o tym wiedzą %-D
Wiesz ja znam takiego typa, ktory zna typa i jego sasiad jest abstynentem od wszystkiego i gwalci male dzieci. Dowod anegdotyczny niczego nie potwierdza.
  • 1195 / 223 / 32
16 marca 2021london5 pisze:
Na pewnym etapie da się to ukrywać.
Tylko po co, kiedy to i tak prędzej czy później wyjdzie...

EDIT

Głupio pytam. Odpowiedź prosta. Aby stworzyć sobie choćby na króciutko namacalną ułudę, aby przed sobą i kimś pozorować normalność.
Kto pisze, ten pamięta! Pisząc dla NeuroGroove.info nie tylko nie zapomnisz swoich doświadczeń z substancjami odmieniającymi świadomość, ale również powierzysz je pamięci tysięcy czytelników. Wiesz, co to oznacza? Pisz!
  • 171 / 25 / 0
Do jakiegos momentu bedzie sie dalo ukrywac.
Pozniej zdarzaly mi sie mniejsze jak i większe wpadki.
Tak o to po 5 latach zwiazek poszedl sie jebac.

Drugi zwiazek chcialem niby nie ukrywac nic.
Mowilem o wszystkim ale nie o jednej imprezie na festiwalu. Nie przyznalem sie XD.
Ostatecznie sam zrezygnowalem i po chamsku uznałem, że mam wyjebane w ten związek po niecałym roku czasu.

Od prawie roku jestem sam i to była najlepsza opcja dla kogoś z taką psychiką jak ja.
Zero kompromisów, zero kłamstw, zero przyznawania się, zero smutku, zero wkurwiania się, samowolka totalna.
Uwaga! Użytkownik Sk4Zii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 712 / 83 / 2
Zależy. Jeżeli to znajomy/a to nie mówię, bo po co. To tak jakbym im mówił kurwa, że mam cukrzycę. Gówno to ich obchodzi XDD
A jeżeli chodzi o panienki... To inna sprawa. Ja wolę iść na pełne ryzyko i najczęściej mówię na 2-3 spotkaniu. Wtedy są dwa warianty: zniechęci się (niestety jest to troszkę częstsze), albo zacznie bardziej na Ciebie lecieć (też wcale nie rzadkość). Kobiety lubią szczerych facetów, to je przyciąga.
Przyjaciołom mówię również, ale dopiero muszą się nimi stać, więc trzeba poświęcić sporo czasu na pielęgnowanie tej znajomości.
Uwaga! Użytkownik kofel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 231 / 42 / 0
Ano, znajomym takie info nie jest potrzebne do życia. Wobec przyjaciół i potencjalnego kandydata na partnera (czy też partnerkę) szczerość powinna być fundamentem do budowania relacji.
Uwaga! Użytkownik Ratnehap jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.