Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 3669 / 604 / 1
To co ty? masz 4 lata? :D
2 lata = większość zycia
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 2814 / 367 / 0
Nie ;) . Chodzilo mi ostanie 5lat mojego zycia polowa to byla taka przenosnia ..
  • 2209 / 369 / 0
01 listopada 2019michass90 pisze:
No jade na opio ze wzgledu na to co choruje i rane ktora mam od 2lat i nie chce sie goic ...:/ i wiekszosc zycia w szpitalu i po lekarzach caly czas ..;/
Myślałem, że też to wpływa jakoś rekreacyjnie na Ciebie,
skoro to przewlekłe leczenie i stosujesz się do zaleceń lekarzy, to przepraszam, inna sprawa w takim razie.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 2814 / 367 / 0
02 listopada 2019OdwiertKorzenny pisze:
01 listopada 2019michass90 pisze:
No jade na opio ze wzgledu na to co choruje i rane ktora mam od 2lat i nie chce sie goic ...:/ i wiekszosc zycia w szpitalu i po lekarzach caly czas ..;/
Myślałem, że też to wpływa jakoś rekreacyjnie na Ciebie,
skoro to przewlekłe leczenie i stosujesz się do zaleceń lekarzy, to przepraszam, inna sprawa w takim razie.
Rekreacyjnie to wgl .. niestety tolerancja juz sie tak rozwinela ze dawki ktore mam przepisywane jedynie w jakims stopniu lagodza bol klatki piersiowej ktorej juz praktycznie nie mam ...
  • 5295 / 949 / 0
Trzymaj się stary....
Co to kurwa za chujostwo masz na tej klatce?
The beautiful thing about DMT is that it makes no sense at all, but everything makes sense at the same time!
The methapor of Life

ledzeppelin2@safe-mail.net
  • 2209 / 369 / 0
No pytanie bardzo intymne, ale też mnie ciekawość zżera.

Od zawsze na to chorowałeś, czy to było skutkiem czegoś ?
Czym się na co dzień zajmowałeś, z postów wynika, że sporo ćwiczyłeś.

Bardzo to widać, jak jesteś normalnie ubrany ?
Możesz się normalnie poruszać bez bólu, jak chociaż te opio na biedę masz ?

Nie będę Cię motywował, ani współczuł (bo nikt by chyba nie chciał tego czuć cnie?), ale życzę Ci wytrwałości i zdrowia, mam nadzieję, że znajdziesz kompetentną osobę, która Cię jakoś z tym naprowadzi i pomoże wyleczyć.. kurwa na pewno się da.
Na fejsbukach jest sporo grup o chorobach, jakiś alternatywnych metod leczenia.. dorad etc.
Trzymaj się mocno stary.
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 22 / / 0
Kiedys mowilo sie bez rak bez nog byle niekaleka :P wez to sobie do serdeuszka i idz przez zycie, kazda potwora ustrzeli swojego amora :P cos tak brzmialo
  • 2814 / 367 / 0
Wiem ze temat nie o tym ale jak juz tu piszemy to ( chyba ze zalozymy oddzielny czy cos ? ) . Juz wam mowie co i jak . A wiec jak pisalem choruje juz przeszlo 5lat tak jeszcze jak bylem zdrowy chodzilem na silke 3razy w tyg diete jako tako stosowalem alko nie pilem , papierosa nigdy w ustach nie mialem nie wapominajac juz o jakich kolwiek uzywkach itp .. ale pracowalem w fabryce gdzie mialem stycznosc z lakierami uv klejami pylem i roznego tego typu swinstwami ale byla to praca fizyczna i uwiezcie ze trening na silce w porownaniu to dnia w pracy sie nie umywal .. ale zaczelo sie od bolow i stanow zapalnych .. strafilem do szpitali zla diagnoza ladowali we mnie sterydy .. w 3tyg przytylem 17kg bylem nie do poznania ... i od tego sie zaczelo ..to byl koniec 2014roku .. diagnoza padla dopiero w 2016r Twardzina Ukladowa zadka choroba ale niestety u mnie przez zle leczenie postac u mnie jest baardzo agresywna podawane mialem mnostwo chemii no i we wrzesniu 2017 mialem kolejne wlewy chemii i po tym zaczela na klatce schodzic mi skora robily sie stropy martwica itp wycinali mi to nie jedno krotnie .. cialo mam twarde jak z betonu ... zyle ciezko znalesc dlatego jak leze w szpitalu to zazwyczaj zakladaja mi wkucie centralne .. i w przeciagu 5lat jak choruje lezalem juz 45 razy wyobrazacie to sobie ? Jednego roku lezalem 10razy w szpitalu .. tak to po 8 po 9 razy na sorach bylem chyba ze 100razy .. lekarze rozkladaja rece .. nie wiedza jak mi pomoc tylko wspolczuja i to wszystko ale podziwiaja mnie za moja postawe ze sie nie poddaje itp i mam nastawienie jakie mam . Co do waszych pytan juz odpowiadam co mam na klatce ? Rane ktora juz od ponad 2 lat jest i nie chce sie goic jest tylko gorzej ... by wziasc prysznic znaczy sie umyc sie musze walnac petydyne iv sporo oxy bo inaczej bym z bolu padl .. nie spie po nocach nie moge lezec na boku juz przywyklem do takiego stanu rzeczy .. przez moja chorobe nic mi sie nie wchlania pod skornie np plastry fenta jak nakleje sobie to nic .. raz nakleilem 4plasrrty durogesic 100ug i nic zero a przeciez to dawka kosmiczna ... co do mycia sie wejde pod prysznic to z klatki wypada mi wlasne cialo na ziemie czujecie to ? Stoicie lejecie sie woda i ciebie leca tkanki itp ... na klatce a raczej tam gdzie powinna byc klatka widac wnetrznosci ... niedlugo bedzie widac jakis kawalek serca widac jak bije .. , dalej czy jak jestem ubrany czy widac chorobe ? Powiem ze w sumie nie bardzo nogi mam zdrowe po twarzy nic nie widac zreszta twarz najkorzystniej wyglada wiec czesto przez to slysze ze symuluje itp ... co do pytania jak chodze niekiedy jak sie obracam czy schylam czuje bol ale coz zaciskam zeby i ide dalej .. co do opio na miesiac mam przepisywane okolo 4opakowan plastrow ( 40szt) 3op oxy 80mg i dolcontral 5op , fenta to jedynie pod jezyk ale tez juz ledwo co pomaga ... oxy nawet bralem jednorazowo 8tab ( 640mg ) p.o i nic .i jakos tak sobie zyje ...
  • 840 / 256 / 0
Przesrane i przykre. Życzę powrotu do zdrowia, jeśli to w ogóle możliwe i zebyś się jakoś tam trzymał.
Czy to wina styczności z tymi chemikaliami w pracy? Jeśli tak to znaczy że warunki były nieodpowiednie. Próbowałeś pozwać pracodawcę?
23 października 2020Dualizm22 pisze:
CHCESZ WIEDZIEĆ WIĘCEJ ? DOPAL TO CO ZOSTAŁO W BUTELCE.
:halu:
  • 2814 / 367 / 0
03 listopada 2019Termos789 pisze:
Przesrane i przykre. Życzę powrotu do zdrowia, jeśli to w ogóle możliwe i zebyś się jakoś tam trzymał.
Czy to wina styczności z tymi chemikaliami w pracy? Jeśli tak to znaczy że warunki były nieodpowiednie. Próbowałeś pozwać pracodawcę?
No przesrane szkoda gadac .. musze brac sporo lekow by funkcjonowac .. np zeby oddac mocz musze brac ciagle furosemid , zeby sie wyproznic nusze brac dulcobis bo inaczej to raz na tydzien sie zalatwiam ... hmm bardziej to jest blad lekarski bo pierw postawili zla diagnoze i zastosowali agresywne leczenie sterydami i chemia ktore wywolaly chorobe .. ale z lekarzami nie wygrasz niestety gowno moge im zrobic ..niestety choroba jest nie uleczalna jako mezczyzna jestem juz niesprawny przez to wszystko ... ciagle otwieraja mi sie rany na ciele bo zwloknienia ktore mam pod skora sa coraz wieksze i przebijaja skore i robi sie rana ktora sie nie goi i na ktora nie ma sposobu .. jestem z okolic szczecina a musze jezdzic do szpitala w Warszawie bo jedynie tam probuja mnie leczyc czyt. Utrzymywac przy zyciu jakos leczyc rany komora hiperbaryczna ittp , jak jestem na oddziale to mam podawana morfine dozylnie 8xdziennie .. co z tego jak malo to daje klonazepam do tego tez dozylnie
Ale co z tego jak od 4lat spac nie moge ze wzgledu na bol i zmiany ktore powoduje choroba coz przejebane zycie ..sa dni ze wgl z lozka wstac nie moge nawet do wc ..;( ale sa i dobre dni gdzie jako tako moge normalnie funkcjonowac nie mam zamiaru sie poddac i mimo nieuleczalnej choroby staram sie jakos zyc .. lekarze nie daja mi szans ... na poczatku 2017r uslyszalem w szpitalu w krakowie ze zostalo mi kilka miesiecy zycia maksymalnie rok pozyje bo tak agresywnej postaci tej choroby nie widzieli od 25lat i wszwdzie to slysze ze to cud ze zyje itp .. powiedzieli tez ze jakby mieli usunac zwloknienia zwapnienia ktore piwoduje choroba to ze mnie by nic prawie nie zostalo .. czaicie ? Uslyszec takie cos od lekarzy ? .. nie potrafia mi pomoc ani mnie leczyc .. jedynie wypisuja opio by zlagodzic mi bol itp .. ogolnie dziekuje za mile slowa trzymajcie sie
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Sposób studentów na problemy psychiczne: melisa i marihuana

Aż 96 proc. studentów deklaruje, że stosuje przynajmniej jedną metodę samodzielnego radzenia sobie z problemami psychicznymi. Najczęściej wybierają aktywność fizyczną lub techniki relaksacyjne, ale część sięga także po preparaty roślinne, a nawet marihuanę – wynika z badań wrocławskich naukowców.