Substancje wpływające na wydajność działania układu kwasu gamma-aminomasłowego w organizmie.
Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 933 / 293 / 5
@NahoyCito Ciężko znaleźć jakieś dokładniejsze informacje na temat owej substancji ale wydaje mi się dość, że ów kwas działa na gaba, może nie jako agonista ale działa chyba w sposób zbliżony do kwasu walerianowego oraz w parę innych sposobów już z gaba nie związanych.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 235 / 27 / 0
Ja kiedyś znalazłem info, że mentol m.in. antagonizuje receptor serotoninowy 5-HT3. Co do samego kwasu izowalerianowego to na stronie apteki DOZ (Dbam O Zdrowie) pisze, że: kwas izowalerianowy działa agonistycznie na receptory adenozynowe A1. Skutkiem tego jest hamujący wpływ na czynność kory mózgowej, co wiąże się z działaniem uspokajającym i nasennym. Pisze też , że leki takie jak moklobemid i selegilina (IAMO - inhibitory monoaminooksydazy) mogą nasilać uspokajające działanie kwasu izowalerianowego.

https://rozanski.li/208/validol-czyli-i ... ovalerate/
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.