Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 995 / 104 / 0
Benzodiazepiny nie do konca ida w parze z marihuana, bo zbyt intensywnie splycaja ziolo. Moze nie nazwalbym tego "wylaczaniem", ale mam wrazenie ze czuje max 60% tego co wczesniej. A przy sporych dawkach np. 1 mg alprazolamu - czuje 20% zielonej bomby, tak wiec przepalajac benzodiazepiny po prostu marnujemy cenny susz. Natomiast alkohol, pomimo, ze tez depresant i GABAjeb, wrecz przeciwnie- podkreca dzialanie marihuany - niektorym (w tym mi) to bardzo odpowiada. Czuje ziolo o wiele silniej, ale jednoczesnie nie pojawiaja sie jakies przykre wkretki / zle mysli.
Uwaga! Użytkownik siostrorelanium jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 114 / 7 / 0
22 maja 2019UltraViolence pisze:
Nie warto, to najbardziej nieprzyjemny stan jaki po mj można osiągnąć. Zdecydowanie nie polecam - nagły spadek cukru, mroczki przed oczami, pot, zawroty głowy, a następnie budzisz się 10 minut później na ziemi i nie wiesz co się stało %-D
O tak...skąd to znam.. pierwsza faza w życiu pare lat temu dokładnie tak się zaczęła. Tyle ze 20 min nic nie wchodziło a jak weszło to się obudziłam w innym pokoju i próbowałam wyjść z nieba bo byłam w poczekali w czyścu ha... cos okropnego i naprawdę nieprzyjemne/ już lepiej dołożyć jak za mało niż przesadzić
Uwaga! Użytkownik SexyTATTOOgirl nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.