Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 2990 / 1654 / 35
Fajna jest czuć ja mocno jakby sen na jawie po ciężkim dniu jak znalazł dla mnie poezja .
Trochę jak reklama ale w tym jej urok.
Coś jak hipnoza trans lekko aczkolwiek przyjemny.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3651 / 999 / 2
Ania, a potencjał uzależniający? Jestem słabo podatny na jakiekolwiek uzależnienia oprócz 2'-OXO-PCM. Mam jednak wrażenie, że czuję chęć zapalenia częściej niż uznałbym to za normalne...

PS. Oczy są powiększone jak po psychodelikach.
sky is the limit
  • 2990 / 1654 / 35
[mention]neurobiolog[/mention] Bardzo niski poziom uzależnienia od tej rosliny choc jest możliwy ale to musiałbyś ładować jak szalwie wieszcza. Co chwilę i czesto wtedy tworzy się nawyk i uzależnienie po dlugim okresie ale jest możliwe.
Spróbuj nalewki ( nalewka bo alkohol oprocz slabego kwasu zwieksza ilosc i jakosc alkaloidow nie sam wodny ekstrakt tylko wodno alkoholowy nalewka lub z kwasem cytrynowym bo podobno sa lekko hydrofobowe te alkaloidy z kociego pazura )albo z dwóch różnych gatunków (są trzy i mają podobny sklad lecz w każdej jest czegoś więcej ) w mówię po najniższym możliwym dawkowanie i szklankę energy drinka jakby ciśnienie spadło za mocno.
Uwaga! Użytkownik AnnaS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 272 / 26 / 0
W tym przypadku doszly by ogromne ilości suszu (tolerka idzie mocno w górę) więc uzależnienie nie jest chyba w ogóle możliwe
ehee
Pij eter, będziesz wielki
  • 2990 / 1654 / 35
Tak jak mówiłam niski bardzo poziom możliwości uzależnienia tolerancja na ta roślinę szybko rosnie ale więcej się chce bo gonisz za efektami a to też objaw uzależnienia. Chce się znów poczuć przyjemnie dobrze a tu nie działa więc pierwsza myśl więcej.
  • 25 / / 0
@neurobiolog
Czytałem, że Tagetes lucida zawiera substancje, które są substytutem nikotyny, a kiedy się stosuje razem z nikotyną, to wzmacniane jest jej działanie na ośrodkowy układ nerwowy, być może tu leży ten potencjał ewentualnego uzależnienia.
Proszę, dajcie znać po jakim czasie spada tolerancja i jak to wygląda w większych dawkach (napar / alko / palone). Prosiłbym również o jakieś przybliżenie co zalicza się do tych inhibitorów "CYP1A2", bo się na tym nie znam :P.
Uwaga! Użytkownik Arigres nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 272 / 26 / 0
a potem ganiasz z plecakiem aksamitki i półmetrowym bongiem %-D ekstrakt wody i olejku cytrynowego, wszystko jak z wodnym (tak jak neuro mi objaśniał) tylko dodajemy olejku cytrynowego, dobrze myślę? Jaka ilość mniej więcej?
ehee
Pij eter, będziesz wielki
  • 3651 / 999 / 2
Wiadomość z ostatniej chwili.
Godzinę temu wapowałem damianę i Artemisia vulgaris i herbatę zieloną. Potem... Zjadłem dwa grejpfruty i wypiłem 10g Witaminy C z wyciśniętą całą cytryną. Potem... Wydłubałem z tego opakowania z wiadomej firmy same wysuszone kwiatki Aksamitki. Upchałem do waporyzera i ustawiłem na 180st.C. i...
mam delikatne wizuale!!

WTF? Strasznie nietypowe, podłoga "oddycha" falowo i pojawiają się delikatne rysy na przestrzeni, ale nie jak standardowe psychodeliki. Wszystko oddycha. Na pewno nie jest to HPPD, a jeśli jest, to coś musiało je uaktywnić.

[mention]AnnaS[/mention] i [mention]Triptamine77[/mention]? Co o tym sądzicie?

edit: stan umysłu coś "ala" amanita muscaria
sky is the limit
  • 7 / / 0
Długo to trwało?
  • 3651 / 999 / 2
około 30-45min
sky is the limit
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon

Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.

Gwałtowny wzrost w trzech województwach. Rozkręca się nowa epidemia

W trzech województwach zanotowano gwałtowny wzrost zatruć. Dane Głównego Inspektora Sanitarnego są zatrważające. Eksperci mówią już o groźnej epidemii.

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.