Powoli głowa mi wraca do normalności, ale to jeszcze nie to....
Nadal nie mam parcia na seks - ale spokojnie, mam nadzieje, że i to wróci.
Po prostu dziwne uczucie, że kiedyś uprawiałem średnio 2 razy dziennie seks a teraz nic od paru dni.
Są jakieś sposoby czy po prostu mam czekać?
No dobra, ale co dalej?
Załóżmy, że za tydzień głowa mi wróci, będzie już ok. Ale co zrobić bym znów nie sięgał po ćpanie?
Bo zrobię sobie detoks 2-3 tygodnie, potem spotkam się ze znajomymi, napije się alkoholu i zapewne będzie mnie ciągnąć, żeby zajebać jakiegoś kryształu, fety czy MDMA w nos.
A tego chciałbym uniknąć.
Silna wola? Myślę, że to nie wystarczy.
Jak to rozegrać?
Żebyśmy się dobrze zrozumieli, jestem zapewne uzależniony, mogę zrobić sobie miesiąc przerwy, ale jak tylko uderzę na jakąś imprezę to zaraz mnie będzie ciągnęło do złych rzeczy. To nie jest tak, że siedzę sam w mieszkaniu i walę temat.
Nawet moja dziewczyna zauważyła, że jak 2-3 tygodnie nic nie ćpam, to aż mnie nosi, wszystko mnie denerwuje, wkurzam się o byle co.
Jak wyjść z tej sytuacji?
Jak sobie poradzić?
Co zrobić, żebym za 2-3 tygodnie nie miał potrzeby furania w nos.
Że jak pojawi się alkohol, pójdę na imprezę, to nie będę po paru kieliszkach dzwonił po ziomeczkach aby ogarnąć temat.
Mam nadzieje, że jako-tako nakreślłem o co mi chodzi :)
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
09 maja 2017biernat pisze:
Nadal nie mam parcia na seks - ale spokojnie, mam nadzieje, że i to wróci.
Po prostu dziwne uczucie, że kiedyś uprawiałem średnio 2 razy dziennie seks a teraz nic od paru dni.
Są jakieś sposoby czy po prostu mam czekać?
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
A chorzy psychicznie nie są "głupi", a mają jedynie nieorganiczne uszkodzenia, tkanka jest cała, natomiast neuroprzekaźnictwo leży. Czyli software.
U autora tematu niewątpliwie występują uszkodzenia software'u - wszelakie zaburzenia psychiczne. Możemy również spokojnie ocenić, że hardware też ma spieprzony, organiczne uszkodzenia na pewno nastąpiły, IQ spadło o parę punktów
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.
14 maja 2017misspill pisze: Nie chodzi o psychiatryk, organiczne uszkodzenia prowadzą do infantylizacji i upośledzeń intelektualnych. Takowe uszkodzenia pojawiają się już po pierwszym zażyciu amfetaminy.
(...)
U autora tematu niewątpliwie występują uszkodzenia software'u - wszelakie zaburzenia psychiczne. Możemy również spokojnie ocenić, że hardware też ma spieprzony, organiczne uszkodzenia na pewno nastąpiły, IQ spadło o parę punktów![]()
Ja co prawda nie poleciałem tak ostro jak autor tematu, ale jednak czystej karty nie mam i mnie to ciekawi :retarded:
Receptory podobno regenerują się do 2-3 lat. Funkcje poznawcze w sumie można wyćwiczyć.
"Mówiłem nigdy więcej, a czas mi przyniósł plaster
Zagoiło się nieźle skoro goiło z otwartej
Zasypiam w pół do pierwszej, zasypiam w pół do czwartej
Albo znów kurwa nie śpię przez co jeszcze nim zasnę..."
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?
Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych
Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.