Kwas gamma-hydroksymasłowy i jego pro-drugs (w tym GBL i 1,4-butanodiol).
Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2278 / 276 / 3
Metoda z wsadzaniem do piekarnika jest zasadniczo tym, co robimy w łaźni parowej - nawet możemy też temperaturę ustalić. W przypadku łaźni 100 stopni Celsjusza, w przypadku piekarnika zasadniczo dowolna. Nie znam się co prawda na budowie piekarników, ale wydaje mi się, że minusem tego jest gromadzenie się oparów toksyn w piekarniku - THF w dużych stężeniach (a takie potencjalnie mogą się wytwarzać w piekarniku) jest substancją drażniącą drogi oddechowe w poważnym stopniu. Już nawet nie mówiąc o smrodzie, jaki powstaje... Dlatego ważne jest zapewnienie odpowiedniej wentylacji, żeby stężenie THF w powietrzu było cały czas niskie, bowiem nawet największa trucizna w odpowiednio niskim stężeniu nie jest zabójcza. Jedna rzecz natomiast jest pewna - dolewanie wody nie miało sensu, ale to tak na przyszłość. :)
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 904 / 175 / 0
Valof pisze:
Reakcja do soli sodowej GHB oczyszcza z większości zanieczyszczeń.
Pierdole takie oczyszczanie. Nie zdziwiłbym się gdyby w trakcie tej reakcji powstawało jakieś jeszcze gorsze i bardziej szkodliwe gówno- z soli i tych zanieczyszczeń. Najgorsza odstawka to po takim właśnie zabiegu, krótki ciąg, ghb i nic innego w międzyczasie a na koniec chujowa niespodzianka. Nieoczyszczony płyn nie zrobił mi takiego sajgonu jak te pierdolone gąbki.
Uwaga! Użytkownik acodinhejabanana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 704 / 5 / 0
Mógłbyś rozwinąć? O jaki sajgon chodzi?

Nigdy nie jadłem nanoGąbek i jestem ciekaw różnic w działaniu.
Większość osób wypowiada się, po dłuższym czasie stosowania w ciągu, pozytywnie.
Uwaga! Użytkownik DeathAngel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 306 / 36 / 1
tak się zastanawiam czy kolejność faz oczyszczania ma znaczenie? tzn jakbym najpierw wymroził, później olej i gotowanie albo jeszcze inaczej to coś zmieni?

druga sprawa, czy nie można połączyć metod, np wytrząsanie w oleju przez godzinę i od razu do zamrażarki na dwie, rozdzielenie faz powinno być wyraźniejsze i straty mniejsze?

a sam poradnik dobrze że powstał, chociaż jest wybitnie chałupniczy, tzn mało źródeł i dużo kierowania się intuicją. nie mówię że to źle, mam nadzieję że z czasem więcej użytkowników opisze swoje doświadczenia i będzie można go uściślić
we were somewhere around Barstow
  • 167 / 2 / 0
pfu pisze:
druga sprawa, czy nie można połączyć metod, np wytrząsanie w oleju przez godzinę i od razu do zamrażarki na dwie, rozdzielenie faz powinno być wyraźniejsze i straty mniejsze?
Można tak zrobić ale wtedy olej będzie mniej absorbował i jest to bez sensu.

Wszystko można ale nie wszystko ma sens.
:gun: :diabolic:
  • 704 / 5 / 0
@Fenetylamina
Mi się w końcu nie chciało, nie było miejsca i czasu - robiłeś może porównanie w działaniu sortu oczyszczonego TYLKO metodą olejową a tego oczyszczonego wszystkimi trzema?
Jest sens się bawić, skoro olejowe już i tak mega, jak dla mnie, pomaga?
Uwaga! Użytkownik DeathAngel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2278 / 276 / 3
Największą różnicę zaobserwowałem po oczyszczeniu olejowym. Myślę jednak, że jeżeli mamy odpowiednią ilość czasu, a nasz sort jest zanieczyszczony tylko/głównie THF-em, to lepszą metodą będzie łaźnia wodna, bo nie będzie praktycznie żadnych strat GBL, jak przy olejowej, gdzie tych strat trochę jest (pamiętajmy, że zawsze w jakiejś drobnej części GBL także miesza się z olejem, nie ma w praktyce faz idealnych; pytaniem jest to, ile faktycznie strat giebla mamy w tym kroku? I to nie tylko z powodu mieszalności?), ale to trzeba długo, długo gotować.
Zależnie od ilości i powierzchni parowania, ale obstawiam, że średnio po 5 godzin. Pozbywamy się całego THF-u.

Metoda olejowa jest dobra "na szybko" i "na szybko" ją głównie polecam.
Praktyczne aspekty tego założenia z góry je dyskwalifikują.
Jeszcze pół biedy, gdybyśmy oczyszczali na przykład wodę z THF metodą olejową, bo wtedy THF zostałby uwięziony w oleju, a woda zwyczajnie by zamarzła, co pozwoliłoby bez strat praktycznie zlać olej i zostawić samą wodę, którą potem byśmy odmrozili. No, ale tutaj mamy do czynienia z GBL i temperaturami zbyt wysokimi, by można było zamrozić jedną z faz i oddzielić w pełni mechanicznie. Chociaż swoją drogą, muszę przyznać, że pomysł całkiem ciekawy - pod warunkiem, że dysponujemy odpowiednim sprzętem.
  • 329 / 5 / 0
Oczyszczając tylko metodą olwjową warto zostawić gibla z olejem na całą noc czy lepiej jednak tylko na godzinkę?
Doświadczenie:
https://pastebin.com/zizrTMQq
  • 2278 / 276 / 3
Bez znaczenia, chodzi o zmieszanie faz.
  • 827 / 33 / 0
Frytkownice tez by mozna uzyc do odparowania co nie? W mojej akurat gore mozna smialo sciagnac zostaje sama nagrzewnica, ustawiam na 100 stopni tylko zamiast oleju traktuje ja wodą:) dla mnie to wazne bo wtedy moge to zrobic we wlasnym pokoju a jak zaczne smrodzic na kuchni to nie trudno o przypal. A tak skitram laboraturium w pokoju i niech sie gotuje nawet 3h jesli ma to pomoc
Uwaga! Użytkownik PURE GBL jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.