Dyskusja na temat grzybów halucynogennych, m.in. łysiczki lancetowatej i muchomora czerwonego.
Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 3 / / 0
Damian1241 pisze:
Sprawdzę w Sobotę na zachodzie kraju, dam znać :)
I jak tam? Ja też z zachodu. Grzybiarzem jestem od lat i to dobrym, ale tych grzybów nigdy nie zbierałem xD Doszedłem do wnisoku, że trzeba spróbować >.< BTW zanosi się na deszcz, nawet miałem wkręta, że juz pada, ale widze sucho jest :)
Uwaga! Użytkownik Charly nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 104 / / 0
Cierpliwości, deszczu nadchodź!
Coś tak czuję, że pierwsze zbiory bedo dopiero w trzeciej części września, tak coś czuję. Nie sądzę, żeby pojawiły się szybciej liczniej, w każdym razie ja się nie wybieram szybciej jak wtedy właśnie. Roewr nikomu jeszcvze nie zaszkodził (chyba że po pijaku, ale to raczej bym na głupotę swoją stawiał niż na rower...) się wybierę na bicyclu i se tak liczę po cichu żeby nikt nie słyszał czasem, że zbiory obfite będą
"Gdy się kwiatków dobrze najem, grudzień znów się stanie majem” - Pan Kleks
%-D
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 118 / / 0
Rok temu też było suchawo, a mimo to pod koniec sierpnia było parę deszczowych dni i już wtedy parę znalazłem ^^, dlategoż liczę iż w tym roku będzie podobnie :)
btw, imho w tym roku będzie konkretny wysyp kapeluszy bo już początkiem kwietnia jak trawę kosiłem na działce to rosła masa różnego rodzaju grzybów (nadal w zacienionych miejscach rośnie tego sporo), a i kołpaczki na spocie też już rosną.
  • 1392 / 10 / 0
W kwietniu było bardzo mokro, z tego, co pamiętam, więc nie dziwota. Teraz grzybnia jest prawie wszędzie zasuszona, a zanim odżyje musi minąć trochę czasu. Liczonego w tygodniach.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 260 / 3 / 0
Albo żyję w innej części kraju od tych co mają suszę albo HPPD ładnie mnie trzyma... :D

U mnie pada dość często (3miasta, okolice) - rok temu na mojej tajnej miejscówce odnalazłem pierwszą łysicę ok. 20 sierpnia - większe zbiory podejrzewam zaczęły się na początku września, także śmiało szukać (obyście ćpunxy z 3miast na moją miejscówę nie trafili, bo sobie gówno uzbieram %-D ) . Za tydzień, góra dwa śmignę kontrolnie na miejscówkę, zdam relacje!
  • 1392 / 10 / 0
No żyjesz, bo ja mówię o południu i południowych wschodzie. Ale to nie tylko u nas tak suszy. ALE UWAGA: pada od wczoraj wieczora!!! Po ponad miesiącu bez deszczu. Spalonej roślinności to już nie pomoże, ale grzybni owszem. :-)
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 451 / 14 / 0
no padać zaczęło na galicji , właśnie widzę z okna :D , ale raczej zbiory będą w tym roku
Kontakt: cardomar15@tutanota.com
%-D
  • 2881 / 302 / 0
Po przebudzeniu mazowsze też już mokre, ale według mnie taki nocny deszczyk po miesiącu upałów na razie nic nie wskóra.
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 34 / / 0
Nie wskóra, musi padać z tydzień, albo kilka dni intensywnie, żeby się ruszyło w temacie.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Produkowali tyle amfetaminy, że narkotyki musieli wozić taczką

Ponad 64 kilogramy amfetaminy, nielegalna linia produkcyjna i dwie osoby zatrzymane – to efekt działań specjalnego wydziału antynarkotykowego łódzkiej policji. Ilości narkotyków były tak duże, że do ich transportu sprawcy wykorzystywali… taczkę.

Koniec hurraoptymizmu? Brakuje dowodów na skuteczność medycznej marihuany przy większości schorzeń

Złe wieści dla osób, które widzą w medycznej marihuanie remedium na całe zło świata – nawet na nowotwory. Analiza 2500 badań wykazała, że jej skuteczność można potwierdzić zaledwie w ułamku schorzeń, na które jest stosowana. Czy kannabinoidy czeka podobna przyszłość co opioidy?

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".