...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 677 / 1 / 0
Re: Zajęcia
Nieprzeczytany post autor: DivideaD »
No jak już nawiązujemy do uprawy czegokolwiek to też są takie rzeczy jak warzywa i kwiaty.
Łaknę takiego zajęcia, kiedyś np. hodowałem muchołówki, takie zajebiste muchożerne rośliny. Definitywnie coś takiego może pomóc, obserwacja jak tworzy się nowa roślina, nowe życie może być bardzo inspirujące. Tego lata na balkonie wyhodowałem parę krzaczków papryki jalapeno. Wpierdalanie się w uprawę baki moim zdaniem to poroniony pomysł. Jak się chce je rzucać to też wypada unikać jakiegokolwiek z nimi kontaktu.
delikatny jestem na zwale.
  • 46 / / 0
Nieprzeczytany post autor: pomidorek »
Dobra, z ganją może przesadziłem, za to w lecie można też hodować tytoń na balkonie. W internecie jest dużo tekstów o tym.
  • 1611 / 34 / 0
Osobiscie polecam najprostsze cwiczenia - ok 1-1,5h po kazdym dobrym
posilku. 10min przebiezka na powietrzu + 20-30 pompek dziala cuda....
Przynajmniej ja sobie moge na tyle pozwolic i jest mi z tym bdb:)
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 41 / / 0
Nieprzeczytany post autor: byvalec »
Ogólnie tworzenie jest czymś mega pozytywnym, bo widząc efekty poprawia się samoocena.
Tworzenie muzyki (chociażby tylko w programie muzycznym, są tacy, co potrafią z poziomu komputera zrobić cuda), rysowanie, pisanie wierszy, pisanie opowiadań. Generalnie z każdą z tych rzeczy jest tak, że z kolejnymi próbami wychodzą coraz piękniejsze twory.
  • 1611 / 34 / 0
To prawda. Na odwyku mamy terapie jak rysowanie, malowanie i rzezbienie.
Od siebie moge jeszcze polecic wciagnac sie w naprawde dobra
ksiazke, np przygodowke albo kryminal. W domu uprawialem notoryczne ogladanie ukochanych seriali:p

• 240 / 43 / 0
Nieprzeczytany post autor: Makrela »
cesky_kozel pisze:
a na terapii to faktycznie polecali by planować, planować i planować by radzić sobie z głodami
Nie byłem nigdy na żadnym detoxie czy terapii, ale to jest rzeczywiście dobra sprawa, mi coś takiego pomogło przy odstawianiu MJ. Mniej ważne co się robi, ważne, żeby robić coś cały czas. Tak sobie zorganizować, rozpisać czas, żeby być czymś bez przerwy zajętym.
Poza tym wydaje mi się, że bardzo dobre efekty daje sport, szczególnie jeżeli ktoś z nim wcześniej nie bardzo miał styczność. Człowiek się męczy, organizm pracuje, poprawia się kondycja, metabolizm itp. Twórczość artystyczna czy aktywność intelektualna też są spoko, ale czasami jest tak, że czytasz coś wciągającego i nagle reflektujesz, że tylko lecisz wzrokiem po tekście, a w głowie krąży w kółko wielki, rozpalony bat-czyścioch, albo się właśnie kreski sypią, albo... no właśnie.
No i podstawa, zajmować czas najlepiej jest tym, czego się nie kojarzy z fazą, co oczywiście bywa trudne, jeżeli ktoś jest non stop zajebany przy codziennych czynnościach, ale o ile się da, to warto sobie przeorganizować tryb działania tak, by unikać czynności skojarzonych z ćpaniem.

W sumie to wszystko taka garstka truizmów, to co napisałem wyżej, ale pewne rzeczy chyba trzeba powtarzać i wałkować w kółko.
Uwaga! Użytkownik Makrela nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1611 / 34 / 0
Sek chyba w tym zeby robic cos innego niz sie robilo
na fazie. Jak ktos duzo czytal i bakal to faktycznie moze byc
ciezko sie skupic.
Niemniej dla mnie film jest uniwersalny. I teraz gdy ogladam
czy przegladam liste obejrzanych dochodzi do mnie, ze to co
wchlanialem na fazie to wszystko ulecialo - nic nie pamietam.
I tak detox zaczalem od ponownego obejrzenia filmow
sprzed tygodnia. To bylo zajebiste - zupelnie nowa paleta
emocji - smiech i lzy wzruszenia zamiast glupiego
otepienia.

Jak planowac walke z glodami? - mi do glowy przychdzi tylko
rzucic sie w wir jakiejs pracy. - zmeczenie i kasa na wyplaacie
to dobra motywacja:p

• 160 / 3 / 0
Tworzenie muzyki po ketonowych cugach to trudne zadanie, zwłaszcza gdy robiło sie to podczas owych cugów.

obecnie ciezko mi skupic łeb w tym zagmatwanym jak syntezy programie. przez ketony 2 lata jestem w plecy.

stestujcie sobie co czlowiek na cugach jest w stanie zlozyc
www.soundcloud.com/theacolyte

przerzucilem sie obecnie na beatbox, bo moge klepac co mi sie podoba. uracze jakims filmikiem hypka z czasem
  • 46 / / 0
Najlepsza jest ciężka fizyczna praca 8h dziennie od poniedziałku do soboty, człowiek nagle czuje, że żyje i nie w głowie mu już dragi :>
  • 1611 / 34 / 0
Ale co kupic za wyplate? - narkoman dobrze wie;)

Mnie sie chcialo pic, a pic ex-gieblownikowi nie wypada.
Wlasnie wrocilem z roweru - styrany, glod minal,
widzialem resztke pieknej jesieni. Woda zimna.

Cwiczyc dziubaski. 125 pompek, 100 brzuszkow i
przysiadow. 40 min rowerem.
Polecam. Tomasz Lis.

ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Trump uznał fentanyl za broń masowego rażenia. „Używają go, by zabijać Amerykanów”

Prezydent USA Donald Trump podpisał w poniedziałek rozporządzenie uznające fentanyl za broń masowego rażenia. W uzasadnieniu stwierdził, że „wrogowie USA używają go, by zabijać Amerykanów”. Oświadczył zarazem, że rozważa złagodzenie federalnych restrykcji obejmujących marihuanę.

Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Maroko stawia na legalne konopie. Ulga dla tysięcy farmerów

Największy na świecie producent konopi indyjskich stawia na legalizację upraw. Po dekadach działania w cieniu, rolnicy z regionu Rif mogą wreszcie pracować bez obaw o aresztowanie. Legalizacja przynosi nowe możliwości, ale też wyzwania — nielegalny rynek wciąż ma się dobrze, a rolnicy narzekają na problemy z wypłatami za plony.