nie da sie pokusa bedzie zawsze i czesto jej ulegniesz monary terapie i inne wynalazki sa tylko po to zeby dac prace tym ktorzy uczyli sie w tym kierunku nie innym ja cale zycie chlalem bylem bezdomny bylem kilkanascie razy w psychiatryku nawet zachaczylem wiezienie
i tak nic to nie dalo dalej mam ochote chlac i bede chlal ale nie dzis nie jutro teraz mam inne zajecie
zona matka dzieci to nic nie daje wiem jak to jest jak wszyscy chca bys nie pil a ty i tak wiesz najlepiej %-
olej tutaj oswieconych neofitow zachowuj sie jak facet i przyjmij na klate to ze masz romans na cale zycie z niejaka wodka
nie trzymaj abstynencji na sile bo meczysz sie ty i wszyscy w ookolo i tak finalnie sie najebiesz
rozplanuj sobie picie i inne sprawy i bedzie luz
np 5dni praca weekend zaspokojenie i jakos to leci
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
dawno uciekly ostatnie marzenia
Der Reichsspritzenmeister
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
zostane przy kompie chocby dla ciebie moj ty idolu
wiem ze mam racje
bo mam wiedze praktyczna nie jestem jakims niedojebem w okularkach co daje upust swej mocy w internecie
dziekuje za uwage
love peace xt
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
dla mnie pojecie poddania sie / walki jest troszke chyba inne niz twoje
bo ja nie rozumiem jak mozna walczyc z czyms co mi sie podoba choc ma swoje negatywne następstwa jak wiele rzeczy w zyciu trzeba to przyjac na klate
ktos kto skacze ze spadochronem wie czym to grozi ale daje mu to kopa z adrenaliny i robi to dalej
mnie nie kreci sam alkohol w sobie tylko to co wydobywa sie ze mnie pod jego wplywem calkowicie inny swiat inne syutacje maja miejsce odbieranie wszystkiego jest inne - lepsze etc 100% spontanicznosci i beztroski
po prostu wydoroslalem z uzalania sie nad soba jaki to jestem skrzywdzony i nieszczesliwy bo pije wiecej niz inni
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
Po dzisiejszym robię przerwę
zaleznosci od czynnosci/substancji mimo swiadomosci ryzyka i konsekwencji
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
885 - Czujesz się tak świetnie jak pijesz i pogodziłeś z tym, że się wykończysz? Jakoś średnio w to wierzę, że tak łatwo przychodzi Ci świadoma destrukcja. Kiedyś przecież nie piłeś i żyłeś i pewnie czasami nawet się uśmiechałeś i nie raz powiedziałeś, że życie ma jakiś tam sens.
Musisz zrozumieć, że nigdy już nie wejdziesz na taką czystą i świadomą egzystencję jak na początku picia. Każdy następny epizod jest krokiem w tył.
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce
Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.