...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 858 / 19 / 0
Chce z tym skonczyc raz na zawsze. Ale jak?

nie da sie pokusa bedzie zawsze i czesto jej ulegniesz monary terapie i inne wynalazki sa tylko po to zeby dac prace tym ktorzy uczyli sie w tym kierunku nie innym ja cale zycie chlalem bylem bezdomny bylem kilkanascie razy w psychiatryku nawet zachaczylem wiezienie
i tak nic to nie dalo dalej mam ochote chlac i bede chlal ale nie dzis nie jutro teraz mam inne zajecie

zona matka dzieci to nic nie daje wiem jak to jest jak wszyscy chca bys nie pil a ty i tak wiesz najlepiej %-
olej tutaj oswieconych neofitow zachowuj sie jak facet i przyjmij na klate to ze masz romans na cale zycie z niejaka wodka
nie trzymaj abstynencji na sile bo meczysz sie ty i wszyscy w ookolo i tak finalnie sie najebiesz
rozplanuj sobie picie i inne sprawy i bedzie luz
np 5dni praca weekend zaspokojenie i jakos to leci
only i.v w zrosty i zapadki
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
dawno uciekly ostatnie marzenia

Der Reichsspritzenmeister
  • 3490 / 57 / 0
Jesteś tak tępy, że aż szkodliwy. Może daj upust trendowi, który prezentujesz większość życia i stocz się wreszcie na tyle, żeby nie mieć dostępu do kompa już nigdy.
Zrobić coś bez czegoś ale żeby było jak z tym czymś. To by dopiero było coś.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 858 / 19 / 0
jestem niezniszczalny i tak juz zostanie
zostane przy kompie chocby dla ciebie moj ty idolu

wiem ze mam racje
bo mam wiedze praktyczna nie jestem jakims niedojebem w okularkach co daje upust swej mocy w internecie
dziekuje za uwage
love peace xt
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia

• 3490 / 57 / 0
Nie masz racji, jesteś alkoholikiem, który żeby nie czuć się słabą jednostką wmawia sobie, że to nie jego wina że chleje, to po prostu nałóg jest nie do zwyciężenia. Znam wielu ludzie, którzy mieli problem i mają spokój, nie chleją. No popatrz, jednak się da. Nie próbujesz, poddajesz się to co się dziwisz.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 858 / 19 / 0
tez znam wielu co nie pija ale wiekszosc i tak z czasem wraca do nalogu wiec nie widze sensu meczenia sie bo nie UWIERZE nigdy ze ktos kto przestaje pic jest nagle oswiecony i super szczesliwy wiem jak takie osoby funkcjonuja sa zaleknione niepewne jutra zyja w paranoi byle by nie pic

dla mnie pojecie poddania sie / walki jest troszke chyba inne niz twoje

bo ja nie rozumiem jak mozna walczyc z czyms co mi sie podoba choc ma swoje negatywne następstwa jak wiele rzeczy w zyciu trzeba to przyjac na klate
ktos kto skacze ze spadochronem wie czym to grozi ale daje mu to kopa z adrenaliny i robi to dalej
mnie nie kreci sam alkohol w sobie tylko to co wydobywa sie ze mnie pod jego wplywem calkowicie inny swiat inne syutacje maja miejsce odbieranie wszystkiego jest inne - lepsze etc 100% spontanicznosci i beztroski
po prostu wydoroslalem z uzalania sie nad soba jaki to jestem skrzywdzony i nieszczesliwy bo pije wiecej niz inni
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia

• 2879 / 101 / 0
Porównujesz swój nałóg alkoholowy do uzależnienia od adrenaliny przy sportach ekstremalnych? Dobry jesteś. Epicko się oszukujesz.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 858 / 19 / 0
nie taki po prostu przyklad przyszedl mi do glowy
zaleznosci od czynnosci/substancji mimo swiadomosci ryzyka i konsekwencji
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia

• 3490 / 57 / 0
Znam osoby właśnie takie w które nie wierzysz. Choćby mój dziadek, kiedyś alkoholik od wybijania szyb siekierą, teraz normalny, pracujący i szczęśliwy człowiek. Ja wiem, że to wygodnie wierzyć, że nie wychodzi bo nikomu nie wychodzi ale to nie jest prawda.

I mean no harm.
Ani To Ani Tamto
  • 3309 / 22 / 0
Pierwszy post jest trochę stary, ale gwoli ścisłości: nie słyszałem nic, żeby zabronili używać esperalu. Po prostu przez jakieś 1,5 roku czy 2 lata nie był dostępny. W momencie pisania tego wątku można było z niego skorzystać.
sqrt(666)
  • 126 / 1 / 0
alkohol ma jedną zasadniczą wadę. Mianowicie - nie ma zalet! Na dłuższą metę wydobywa z człowieka wszystkie negatywne cechy osobowości i niszczy te dobre. Wszystko co ma znaczenie idzie w odstawkę.

885 - Czujesz się tak świetnie jak pijesz i pogodziłeś z tym, że się wykończysz? Jakoś średnio w to wierzę, że tak łatwo przychodzi Ci świadoma destrukcja. Kiedyś przecież nie piłeś i żyłeś i pewnie czasami nawet się uśmiechałeś i nie raz powiedziałeś, że życie ma jakiś tam sens.

Musisz zrozumieć, że nigdy już nie wejdziesz na taką czystą i świadomą egzystencję jak na początku picia. Każdy następny epizod jest krokiem w tył.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce

Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.

Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.