Organiczne substancje psychoaktywne, oddziałujące na receptory serotoninowe w mózgu.
Więcej informacji: Tryptaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 157 / 5 / 0
Mnie irytuje w tryptaminach ich wpływ na układ krwionośny, dosłownie każda dawka sprawia, że odczuwasz swoje ciało jako "niewyżyte". Pod tym względem chyba mają dużą szkodliwość, przynajmniej ja mam takie odczucie. Czy psychodeliki - klasyki (grzyby, LSD) też tak działają?
  • 3127 / 27 / 0
Na grzybach odczuwam ciało naturalniej, niż na trzeźwo. Na LSD bywa różnie, zależnie od s&s.
High, how are you?
  • 729 / 7 / 0
Zdefiniuj "niewyżyte" bo mnie to ciekawi. Ja się nawet nie zastanawiałem nad tym szczerze mówiąc.
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 134 / 2 / 0
chusajn pisze:
Na grzybach odczuwam ciało naturalniej, niż na trzeźwo. Na LSD bywa różnie, zależnie od s&s.
Za mało grzybów w dawce ;-) skoro jeszcze czujesz ciało. A tak na poważnie, to grzyby przecież wyostrzają zmysły, więc intensywniejsze odczuwanie własnego ciała jest raczej normalne. Też tak mam.
  • 157 / 5 / 0
Toker pisze:
Zdefiniuj "niewyżyte" bo mnie to ciekawi. Ja się nawet nie zastanawiałem nad tym szczerze mówiąc.
Uczucie "przegrzania", ręce się pocą, wrażenie, że masz wbity w serce (które bije dość powoli, ale mocno) metalowy pręt, lekko metaliczne odczucie oddechu (nie tak intensywne jak po 2ce). Pewnie to sprawa indywidualna... Smutne jest jednak to, że czułem się tak po wylizaniu karty, którą dzieliłem materiał (efekty, których w ogóle się nie spodziewałem, były wyczuwalne).
  • 613 / 21 / 0
No takie odczucia raczej nie są normalne dla większości konsumentów tryptamin. Ja nie miałem niczego takiego nigdy ani po ho-mecie, ani po grzybach czy kwasie. Więc nikt ci nie powie jak ty konkretnie będziesz się czuł po grzybach.
Niematerialna. Wieczna. Bez początku i końca.
Bezimienna, bezkształtna energia, która przenika wszystkie żywe istoty.
Czyste wezwanie dla naszej wewnętrznej natury,
aby zbudziła się z naszego codziennego życia, naszego strachu.
  • 749 / 85 / 0
Ja na 4-AcO-DMT mam czasami takie uczucie, jakbym był na skraju utraty przytomności. Nie kręci mi się w głowie, tylko jakbym miał zaraz zemdleć. Trudno opisać to uczucie. Na innych tryptaminach tego nie miałem.
  • 2775 / 39 / 0
blazee pisze:
czucie "przegrzania", ręce się pocą
tryptaminy podnoszą temperaturę ciała więc to normalne
blazee pisze:
lekko metaliczne odczucie oddechu
u mnie występuje metaliczny smak i coś podobnego w jamie nosowej
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 729 / 7 / 0
U mnie występuje nie tyle metaliczność, co gumowość, tak jakby "inność konsystencji" wszystkiego, w tym mojego ciała. Bodyload to w ogóle coś, czego każdy wolałby uniknąć (jezu chryste, 30mg hometa i tachykardia wpiździet + uczucie, że będzie za mocno i związana z tym panika, sranie/szczanie/chęć rzygania na przemian, ogólnie o dziwo hardkorowo bardzo), ale potem to jest już lekko. Na acodmt jest mi ciepło i sedatywnie (położyć się, kocyk, zamknać oczy i słuchać, mało się odzywając). Na homecie tak naprawdę podobnie mam, tylko nie zamykam oczu, bo OEVów więcej niż CEVów ;)
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 151 / 2 / 0
U mnie najmniejsze dawki tryptamin wywołują właśnie taką fizyczną obcość i problemy z umiejscowieniem we własnym ciele; targa mną pusta stymulacja, czuję jakby przez kark przychodziły całe fale bezowocnej energii. Przy większych ilościach łatwo dopada mnie uczucie depersonalizacji, wyjścia z ciała (jak przy ketaminie czy "Acodinie', chociaż dużo słabsze - tylko że nie sprawia mi to żadnej radości). Zapewne mam jakieś predyspozycje do zaburzeń TPJ.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.

Tak kawa wpływa na emocje. Badacze: efekt nawet bez kofeiny

Kawa nie działa wyłącznie przez kofeinę – i nie tylko „pobudza”. Nowe badanie opublikowane w prestiżowym czasopiśmie Nature Communications pokazuje, że regularne picie kawy zmienia skład bakterii jelitowych, wpływa na metabolizm, a także emocje i zachowanie. Co ważne, część tych efektów utrzymuje się nawet wtedy, gdy sięgamy po kawę bezkofeinową.kawa, badania naukowe, publikacje3 naukowe

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.