Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 705 / 1 / 0
Chlopak niedocenil mocy Marii i sie psychozy nabawil :-D
  • 19 / / 0
to nie była psychoza, bo zdawałem sobie sprawę że to tylo mój mózg płata figle :) w tym momencie jest ok, chociaż jeśli miewam sytuacje stresowe to odczuwam jakiś irracjonalny lęk (chociaż to miałem od zawsze) :P
  • 291 / 3 / 0
Może dodali ci do zioła PCP albo jakieś inne gówno.
:
  • 4 / / 0
Zdarza się. To nie jest kwestia żadnych "domieszek", po prostu pod wpływem zioła ujawniła się Twoja skrywana nerwica lękowa.
  • 19 / / 0
raczej nie, kilka razy wcześniej palilem to samo ziolo i bylo ok. tak naprawdę to do dziś nie mam pojęcia dlaczego tak sie stało.

scalono - surveilled

Tak naprawdę do dziś nie wiem dlaczego tak się stało. Przecież wcześniej paliłem zioło z tego samego wora i było ok...

@up to nie była nerwica lękowa gdyż ona objawia się atakami paniki, które mijają... ten lęk był wolnopłynący, długofalowy...
  • 3 / / 0
Hej ale PTSD leczy się substancjami psychoaktywnymi właśnie, jest to jedna z form terapii
Uwaga! Użytkownik verushka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2362 / 31 / 0
PTSD nie leczy się substancjami psychoaktywnymi, tylko tych substancji używa się w leczeniu PTSD. I to jest póki co eksperymentalna terapia z tego co wiem. Poza tym, leczenie taką metodą wymaga stworzenia określonych warunków i przede wszystkim specjalisty od tej psychoterapii
BS
  • 192 / 4 / 0
Tja. Moim zdaniem to żaden PTSD tylko ataki paniki, a drugi to powtórka. Też tak miałem ostatnio po mj, chciałem wzywac pogotowie itd. Tyle że ja jaram juz lata :D Dokładnie te same wkrętki. Zresztą miewałem je od dawna, ale teraz dopiero zdałem sobie z tego sprawę (szczególnie to oddychanie hehe, i myślenie że zwariowałem, no i serducho). Jak raz na mj się nabawiłem to potem z tydzień mnie atakowało, szczególnie jak wypiłem kawkę.
Na lęki i ataki paroksetyna i oczywiście różne terapie.
chesterek47 pisze:
ten lęk był wolnopłynący, długofalowy...
istnieje w atakach paniki coś takiego jak potencjalizacja lęku, to właśnie lęk uogólniony, taki podpowierzchniowy. zobacz na ten schemat na wiki http://pl.wikipedia.org/wiki/Atak_paniki

Ale ostatnio znów się powtórzyło, gdy jarałem %-D , bardzo łatwo to załagodzić np. benzo, a jak nie ma to trzeba gorącą kompiel zaserwować. I oczywiście nie tragizować, wkręcać sobie pozytywną banie. :heart:
Oddycham, bo jestem przesądny.
Obserwuje konwulsje idei i Pustkę, która śmieje się sama do siebie ...
  • 1456 / 19 / 0
Taa, nie tragizować, daj spokój, jak ktoś ma takie jazdy po paleniu to chyba oczywiste, że nie powinien palić. mj to wcale nie jest używka dla wszystkich.
Uwaga! Użytkownik kfs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 237 / 10 / 0
to w takim wypadku lepiej nigdy nie pozwól na to żeby w twojej głowie pojawił się zwał *.*
All that I need,
Is time for me to breathe.
Dream little dreams,
That only I believe.
Now that I see,
Beyond the light.
I know I'll be,
I'll be alright.
ODPOWIEDZ
Newsy
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania

Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.

MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi

Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.

Mentzen radzi młodym, by pili alkohol i palili. "Nie piją (...), nie ma z tego dzieci"

Zdaniem Sławomira Mentzena młodzi ludzie powinni robić tylko trzy rzeczy: uczyć się, pracować i... pić alkohol. Swoimi przemyśleniami prezes Nowej Nadziei i lider Konfederacji podzielił się w środę, 20 maja, podczas spotkania z mieszkańcami Świebodzina.